Mahir SÖNMEZ: Kadın toplumun ve yaşamın tamamlayıcı bir bütünüdür.


Bu haber 2017-03-07 22:12:25 eklenmiş ve 944 kez görüntülenmiştir.

8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 120 kadın işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 10.000'i aşkın kişi katıldı. 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart'ın " Dünya Kadınlar Günü" olarak anılması kabul edildi. O günden beri kutlanmaya başlandı.

Ancak bizim bakış açımız ve kadına verdiğimiz önem bu olaydan dolayı değil, Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de bir çok ayette Özellikle Anneye ve akabinde Kadına verilen değerden ve önemden dolayıdır.Ayrıca Peygamber Efendimizin "Cennet Annelerin Ayakları Altında dır " Hadisinde müjdelediği Anneliğin ne kadar kutsal olduğu için dir. Dinimizin ve medeniyetimizin kadına böylesine değer vermiş olması, kadının ne kadar kıymetli olduğunu göstermektedir.

Ama bilinçsiz bir kesimin halen savunmasız olan kadına uyguladığı hayvani hislere ait olan dayak ve cinsel istismarlar Ne Ahlaka, Ne Vicdana, Ne insanlığa ve nede Yüce Dinimiz olan İslam la Bağdaşmamaktadır. Kadın her zaman başımızın tacı, gönlümüzün ilacı, evlatlarımızın rehberidir. Son zamanlarda Kadınlarımız aktif olarak hem iş alanında, hem devlet yönetiminde ve hem de eğitim alanında sorumluluk alan ve örnek şahsiyetler olarak karşımıza çıkmaktadır. Kadın bazen Ana bazen yönetici ve bazen idareci ve bazen de eğitmen olarak sosyal yaşam alanlarımız da yer almaktadır. Çünkü kadın toplumun ve yaşamın tamamlayıcı bir bütünüdür.

Hayatın her alanında varlıkları ile bazen Ana, Bazen Bacı ve Bazen Eş olan kadınlarımızın sadece bugüne ait değil tüm zamanlarda kıymetini bilmeli gerekli değeri göstermeliyiz. Varlıklarıyla büyük onur ve guru duyduğumuz bizi biz yapma hedefinde olan yüreklerindeki sevgi ve şefkati hiç bir karşılık beklemeden veren. Sevginin simgesi olan kadınlarımızın bu güzel günlerini kutluyor, sağlık,başarı ve mutluluklar diliyorum

Tümsiad Şube Başkanı

Mahir Sönmez

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer ELAZIĞ HABERLERİ haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye