Bülent Tüfenkci: İşsizliği tek haneli rakamlara indireceğiz


Bu haber 2017-05-23 06:42:01 eklenmiş ve 367 kez görüntülenmiştir.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Mart ve nisan ayında işsizlik rakamlarının daha da aşağı doğru geldiğini göreceksiniz. Mayıs ayında da bu rakamları daha da aşağı çekerek yıl sonu itibarıyla işsizlik rakamlarını tek haneli rakamlara indireceğiz." dedi.

Tüfenkci, Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ tarafından yaptırılan Hacı Sıdıka Dumandağ Yatılı Kız Kur'an Kursu ek binası ve Elazığ Ticaret Borsası yeni pazar alanı toplu temel atma törenine katıldı.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası yeni hizmet binası ve Vali Murat Zorluoğlu Konferans Salonu'nun açılışına da iştirak eden Tüfenkci, buradaki konuşmasında, Türkiye ekonomisinin gelişmesine katkı sağlayan reel sektör ve hükümet arasında gayet iyi ilişkiler tesis edildiğini söyledi.

Tüfenkci, esnaf ve sanayicilerle bir araya gelmeyi, onların sorunlarını dinlemeyi, önerilerini hayata geçirmeyi çok önemsediklerini belirterek, "Çünkü sizler 15 Temmuz'da gerçekten vermiş olduğunuz mesajla, duruşunuzla demokrasiyi kurtardınız, 16 Temmuz'dan itibaren de ekonomiyi kurtardınız. Milletimizle beraber hareket ettiniz, milletin içinden çıkan insanlar olarak hem demokrasiye hem de ekonomiye sahip çıktınız. Bunun için bütün milletimizle beraber sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

16 Nisan'dan önce ekonomiyle ilgili tüm söylediklerinin bir bir gerçekleştirildiğini dile getiren Tüfenkci, algı operasyonlarıyla ve suni müdahalelerle ekonomiye yönelik engelleme faaliyetlerini milletin samimi hareketi ve Allah'ın izniyle bertaraf ettiklerini belirtti.

Bakan Tüfenkci, "16 Nisan'dan sonra önümüz daha açık. Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Daha fazla demokrasinin, daha fazla değişimin, daha fazla yatırımın olduğu bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. 16 Nisan'dan sonra bir yandan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş reformlarını gerçekleştirirken bir yandan da gündemi ekonomi olarak belirledik ve Türkiye'yi, reel sektörü nasıl daha fazla büyütürüz, onun gayreti içindeyiz." diye konuştu.

2019 yılına reformları tamamlayan bir ülke olarak adım atmak istediklerini ifade Tüfenkci, 16 Nisan'dan sonra Borsa İstanbul 100 Endeksi'nin tarihi zirve yaptığını, yine 16 Nisan'dan sonra gözlemlenen diğer bir gelişmenin de döviz kurlarındaki oynaklığın azalması olduğunu söyledi.

Tüfenkci, Türk lirasında gözlenen değer artışının büyük bölümünün ülkedeki istikrardan kaynaklandığına dikkati çekerek, şöyle devam etti: 

"Geçen yıl küresel ticaret hacmi endeks bazında dünyada sadece yüzde 1,3 arttı. Yaşanan finansal dalgalanmalar nedeniyle değer bazında da küresel ihracatımız yüzde 3,3, küresel ithalatımız ise 3,2 azaldı. 2016 yılında yaşanan hadiselere baktığımızda, özellikle bu hainlerin bu ülkeye yaşattıkları o darbe girişimine karşı hükümetimizin almış olduğu ciddi tedbir, teşvikler ve sizlerin de gayretlerinizle 2017'ye güçlü bir şekilde girdik. Hem ihracat rakamlarımızın hem de dış ticaret hacmimizin arttığını, tüketici güven endekslerimizin, sanayide cirolarımızın ve üretimlerimizin arttığını görüyoruz."

"İşsizliği tek haneli rakamlara indireceğiz"

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DİĞER haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye