AKILLI TELEFONLARI EN ÇOK NE İÇİN KULLANIYORUZ ?


Bu haber 2017-08-07 11:54:38 eklenmiş ve 562 kez görüntülenmiştir.

Yapılan araştırmalar, akıllı telefon sahibi olanların yüzde 94 gibi bir oranla neredeyse tamamının akıllı telefonlarını konuşmak dışında en çok internete girmek için kullandığını ortaya çıkardı. Interpress’in GfK ve DigitalTalks iş birliğiyle yayınlanan araştırmadan derlediği bilgilere göre, hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen akıllı telefonları internete girmek dışında en fazla sırasıyla yüzde 70 oranında mesajlaşmak, yüzde 60 oranında fotoğraf veya video çekmek, yüzde 40 müzik dinlemek, yüzde 10 mailleri kontrol etmek ve yine yüzde 10 oranında ise oyun oynamak için kullandığımız belirlendi. Ayrıca medyada akıllı telefonlarla ilgili yılbaşından bu yana 112 bin 586 haber yer aldığı tespit edildi.

 

Kadınlar fotoğraf veya video çekiyor, erkekler ise maillerine bakıyor…

 

Araştırma cinsiyet açısından incelendiğinde, kadınların erkeklere oranla fotoğraf veya video çekmek konusunda daha fazla aktif olduğu görülüyor. Akıllı telefon sahibi olan kadınların yüzde 67’si telefonunu fotoğraf veya video çekmek için kullanırken erkeklerde ise bu oran yüzde 53 olarak saptandı. Erkeklerin akıllı telefonda kadınlara göre daha sık yaptığı şey ise maillerini kontrol etmek çıktı. Erkeklerin yüzde 13’ü akıllı telefonlarından maillerini kontrol ederken kadınlar da ise bu oran yüzde 7’yi geçmiyor.

 

En çok kullanılan mobil uygulama WhatsApp ve Facebook…

 

Türkiye’de akıllı telefon sahibi kişilerin telefonlarında ortalama 8 mobil uygulama bulunduğu belirlenirken, kadınların telefonunda ortalama 7 uygulama, erkeklerin telefonunda ise ortalama 9 uygulama olduğu görüldü. Akıllı telefon sahiplerinin en çok kullandığı mobil uygulamalar ise yüzde 92 ile WhatsApp ve yüzde 91 ile Facebook çıktı. Bu iki uygulamayı sırasıyla yüzde 69 ile Messenger, yüzde 67 ile Instagram ve yüzde 34 ile Twitter uygulamalarının takip ettiği tespit edildi.

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DİĞER haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye