Prof. Dr. Kazım ŞAHİN’e TÜBİTAK 2019 Bilim Ödülü


Bu haber 2019-08-13 11:44:49 eklenmiş ve 1237 kez görüntülenmiştir.

TÜBİTAK Yönetim Kurulu tarafından 2019 yılında 4 Bilim Ödülü, 11 Teşvik Ödülü ile Fuat Sezgin Bilim Tarihi Ödülü verilmesine karar verildi.

TÜBİTAK’ın bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek, bilim insanlarının, araştırıcıların yetiştirilmeleri ve geliştirilmeleri için olanaklar sağlamak amacıyla verdiği “TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri” ve “2019 Yılı Fuat SEZGİN Bilim Tarihi Ödülü”ne ilişkin 2019 yılı değerlendirme çalışmaları sonuçlandı. TÜBİTAK Yönetim Kurulu tarafından 2019 yılında 4 Bilim Ödülü, 11 Teşvik Ödülü ile Fuat Sezgin Bilim Tarihi Ödülü verildi.

Prof. Dr. Kazım ŞAHİN’den Önemli Başarı

Türkiye Bilimler Akademisi ( TÜBA ) Asli üyesi, Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kazım ŞAHİN, TÜBİTAK tarafından Türkiye de sadece 4 akademisyene verilen bilim ödülüne layık görüldü. TÜBİTAK Yönetim Kurulu tarafından büyük bir özenle araştırılan ve yapılan incelemeler sonrasında ödüller sahiplerini buldu. Bu kapsamda, Sağlık Bilimleri Alanında, stres ve kronik hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde hedef bazlı moleküler beslenme yaklaşımları alanlarında yaptığı çalışmalardan dolayı, Prof. Dr. Kazım ŞAHİN’e “Kronik hastalıklar (kanser, metobolik sendrom, obezite vb.) ve çevresel stres faktörleri alanında;

(i) korunma ve tedavi stratejilerinin belirlenmesi,

(ii) moleküler beslenme,

(iii) beslenme alanında yeni ürünlerin geliştirilmesi ve biyoteknoloji uygulamaları,

(iv) fitokimyasalların doğru ve etkin kullanımı,

konularında uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle Bilim Ödülü verildi.

TUBİTAK’ın resmi açıklamasının ardından Prof. Dr. Şahin, duygularını şu cümlerle ifade etti “bilim alanında büyük bir öneme sahip olan TÜBİTAK ödülüne layık görülmemden dolayı çok mutlu ve onurluyum. Söz konusu ödül, uzun yıllar süren disiplinli ve sürdürülebilir çalışmaların bir tezahürüdür. Bu başarıların temelini takım ruhu, ortak akıl, cesaret, çalışmaktan zevk alma, tutku ve fedakârlık oluşturmaktadır. Ödülü kazanılmasına katkı sağlayan ekip arkadaşlarıma, her fırsatta beni yalnız bırakmayan eşim başta olmak üzere tüm aileme ve üniversiteme teşekkür ederim ”

Prof. Dr. Şahin’e, önümüzdeki günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın himayelerinde yapılacak törenle ödül takdim edilecektir.

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DİĞER haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye