Nevruz Kutlamaları

Nevruz Bayramı Elazığ’da çeşitli etkinliklerle kutlandı
Bu haber 2015-03-21 16:06:18 eklenmiş ve 646 kez görüntülenmiştir.

Baharın başlangıcını temsil eden Nevruz, Elazığ’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

Belediye eski binası önünden  başlayan kortej yürüyüşüne  Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, 8.Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Elazığ Belediye başkan  Vekili Asım Nazırlıoğlu, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, İl Jandarma Komutanı Albay Sefer Resuloğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, kamu kurum ve kuruluş  yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Mehteran eşliğindeki kortej yürüyüşü  Ahmet Aytar Meydanında sona erdi. Program burada Kros Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen Kros yarışmasında  dereceye giren öğrencilere Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, 8. Kolordu ve Garnizon Komutanı ve Elazığ Belediye Başkan Vekili tarafından ödülleri verildi.

 

Programın açılış konuşmasını yapan  İl Kültür ve Turizm müdürü Tahsin Öztürk; “Her yıl geleneksel olarak 21 Mart tarihinde bayram olarak kutlanmakta olan Nevruz, kuzey yarım kürede yaşayan toplumların, yerel renk ve inançlarda farklılıklarına rağmen paylaştıkları en eski mevsimlik bayramdır, Farsça’da “Yeni Gün” anlamına gelen Nevruz’un Orta Asya’dan Balkanlara kadar olan sahada ve özelikle Türkiye, Azerbaycan,İran, Kırgızistan, Pakistan ve Özbekistan gibi ülkelerde coşkuyla kutlanmaktadır.” dedi.

 

Nevruz’un diriliş ve bahara eriş bayramı olarak Türklerde binlerce yıldır kutlandığını belirten Öztürk;“Türk Cumhuriyetlerinde özelikle bağımsızlıktan sonra hem dini, hem milli bayram olarak resmen kutlanan, Nevruz UNESCO tarafından 2009 yılında İnsanlığın somut olmayan kültürel mirası temsili listesine kayıt edilmiştir. Nevruz, tabiatla buluşmanın, ilkbaharın coşkusunu yaşamanın, sevgi ve kardeşliğin bayramıdır. Bu kutlu bayram, asırlardan beridir bereketin, beklentilerin, huzurun ve mutluluğun başlangıcı olarak kabul edilmiş ve tekâmül ederek günümüze kadar ulaşmıştır.” Diyerek Nevruzun halen Anadolu’da ve Elazığ'da yaşattığımız bir kültür değeri olduğunu ifade etti.

 

Konuşmanın ardından Elazığ Belediyesi Mehteran takımı konser verdi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü  halkoyunları topluluğu tarafından yapılan  gösterinin ardından Nevruz ateşi yakıldı. Yakılan nevruz Ateşinin üzerinden  Vali Murat Zorluoğlu ve katılımcılar atladı. Daha sonra Vali Murat Zorluoğlu  temsilen demir dövdü.

Program , El Sanatları Müdürlüğü tarafından  açılan serginin gezilmesiyle sona erdi.

 

 

ETİKETLER : Murat zorluoğlu Elazığ nevruz kutlama
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YEREL haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye