Açlık Grevinin Beşinci Gününde İki İşçi Hastaneye Kaldırıldı

Elazığ’da feshedilen Eyüpbağları Sulama Birliği işçileri tarafından, 5 yıldır maaş alamadıkları gerekçesiyle başlatılan açlık grevinde beşinci güne girildi. Malatya Sulama Birliği işçileri açlık grevi yapan işçilere destek vermek için Elazığ’a gelirken, açlık grevindeki iki işçi bugün rahatsızlandı. Açlık grevinin beşinci gününde rahatsızlanan işçiler Bekir Demir ve Süleyman Tanış ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Bu haber 2015-03-28 18:26:00 eklenmiş ve 681 kez görüntülenmiştir.

Elazığ’da feshedilen Eyüpbağları Sulama Birliği işçileri tarafından, 5 yıldır maaş alamadıkları gerekçesiyle başlatılan açlık grevinde beşinci güne girildi. Malatya Sulama Birliği işçileri açlık grevi yapan işçilere destek vermek için Elazığ’a gelirken, açlık grevindeki iki işçi bugün rahatsızlandı. Açlık grevinin beşinci gününde rahatsızlanan işçiler Bekir Demir ve Süleyman Tanış ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Malatya Sulama Birliği işçileri adına konuşan Ali Sönmez, açlık grevi yapan işçi arkadaşlarının yanlarında oldukları ve haklarının bir an önce verilmesi gerektiğini belirtti. Elazığ’da açlık grevi yapan işçilere destek vermek için geldiklerini belirten Sönmez, ”5620 sayılı yasa ile belediyeler ve özel idare birliklerinde çalışan ve kadro verilerek diğer kurumlarda çalışanlar, kadronun nimetlerinden faydalanırken sulama birliklerinde çalışanlar sürekli görünmezden gelinmiştir. Hakları ellerinden alınmak isteniyor. Çoğu sulama birliği çalışanı mağdur edilmiştir. Bazen maaş alamamış, bazen de kötü muameleye maruz kalarak işlerinden olmuşlardır. Yaklaşık on beş yıldır çalışan arkadaşlarımız kolay bir kanunla bir yönetmelikle işsiz bırakılabilmektedir. En verimli dönemlerini sulama birliklerinde geçiren emek veren biz çalışanlar bir muamma içerisinde kalarak geleceğimizi görememekteyiz. Bunca işçinin ve ailelerinin vebaline girilmektedir. Yüce dinimizde de işçinin hak ve hukukun gözetilmesi belirtilmektedir. Sulama birlikleri çalışanlarına sahip çıkılması ve açlık grevine başlayan arkadaşlarımızın haklarının verilmesi temennisiyle haklı davalarında yanlarında olduğumuzu göstermek için buraya geldik.” dedi.

Verilen hakların geri alınamayacağı gibi çıkarılan yasanın da geriye doğru işletilmesinin hukuken mümkün olmadığını belirten Sönmez, ”Biz hakkımızın verilmesini istiyoruz. İş aş güvence istiyoruz. Tolerans beklemiyoruz. Kimsenin amaçlarına alet olmayacağız. Bizler ekmek partiliyiz. Ekmeğimizin peşinde hakkımızı arıyoruz. Hükümete ve muhalefet partilerine sesleniyoruz. Gerekli hukuki çalışmaların yapılarak kimsenin mağdur edilmemesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Malatya Sulama Birliği'nden destek için gelen işçilere teşekkür eden Eyüp Bağları Sulama Birliği işçisi Cihan Yeşilkaya ise Elazığ’daki yetkililerin olaya duyarsız kaldığı belirterek, ”Bugün açlık grevimizin beşinci günündeyiz. Arkadaşlarımız bugün itibariyle teker teker rahatsızlanarak hastaneye gitmeye başladı. Elazığ’daki yetkililerimiz Elazığ’daki sorunların üstünü örtmeyi bıraksınlar. Bu sorun nasıl çözülür diye buraya bir gelsinler. Neden açlık grevine gittik diye bir sorsunlar. Açlık grevine gidilmesinin ana nedeni beş yıldır üzerimizde olan baskı ve sahipsizliktir. Beş yıl bugün yarın yapacağız diye oyalandık. Bu İçişleri ve Maliye Bakanlığı'nca verilmiş bir haktır. Buna bir çözüm bulun. Buraya sivil toplum kuruluşları geldi, Malatya’dan sesimiz duyuldu Malatya’da ki sulama birlikleri çıkıp buraya geliyor maalesef Elazığ’da ki yetkililerimiz sesimizi duyup buraya gelmediler. Ya da duymak istemediler.” şeklinde konuştu.

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer ELAZIĞ HABERLERİ haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye