ELAZIĞ'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM PANELİ

ELAZIĞ'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM PANELİ
Bu haber 2015-03-29 09:51:39 eklenmiş ve 903 kez görüntülenmiştir.

ELAZIĞ'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM PANELİ

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen Kentsel Dönüşüm Paneli yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Alanında uzman akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen panele, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti İl Başkanı Nusret Çoban, Belediye Başkan Yardımcıları, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Kutbeddin Demirdağ, STK Platform temsilcileri ve geniş bir davetli topluluğu katıldı. 
Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın ilk oturum başkanlığını yaptığı panele, Çevre Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı, AND Harita İmar Planlama ve İnşaat Mühendisliğinden Sinan Özcan ve Nevşehir Koruma Kurul Üyesi Dr. Kadir Hakan Yazar, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç, Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü Kentsel Daire Başkanı Ayşegül Dinç Yalçın, Fırat Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Hasan Polat, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanlığından Süleyman Birhan, TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu ile Elazığ Belediyesi Kentsel Dönüşüm Stratejicisi F.Taner Öztekin, İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Mert Şener, İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Özlem Özçevik ile İBB Şehir Planlama Müdür Yardımcısı Serkan Genç konuşmacı olarak katıldılar.
Dört oturum halinde gerçekleşen panelin açılışında konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Kutbeddin Demirdağ, kentsel dönüşümün rantsal dönüşüme dönüşmemesi gerektiğini ve bu yöndeki çalışmaları çok önemsediklerini söyledi.
"ZORUNLULUĞU AVANTAJA DÖNÜŞTÜRMELİYİZ"
Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ise marka şehirlerin olmazsa olmazlarının estetik, mobil, entegre ve iletişim özelliklerine sahip olmaları olduğunu ifade ederek, "Kentsel dönüşüm, yaşam dönüşümüdür. Türkiye'de bu çalışmalar zorunluluktan ortaya çıkmıştır. Bu zorunluluğu avantaja dönüştürmemiz lazım. Yaşanabilir, planlı, çevreye duyarlı estetik alanlar oluşturmalıyız" şeklinde konuştu. Kentsel dönüşüm çalışmalarının her bölgede kendi içinde değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Rektör Yüksek, "Bu çalışmaların henüz çok başındayız. Örnek projeler geliştirmek gerekiyor" dedi. 
Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, bugüne kadar hizmetlerinde şehri bir bütün halinde yönettiklerini belirterek, "Bir şehre yatırımın gelmesi, üretimi elbette çok önemlidir, ancak yatırımla, imalatla, üretimle birlikte şehrin medeniyetindeki yapılanma da şehrin ana unsurunu, kimliğini bozmayacak şekilde yapılmalıdır. Şehirler insanlarıyla ne kadar bütünleşirse, o kadar şehirdir. Şehirler insan kimliğine etki eder, insanlar da şehir kimliğine etki eder. Birbirlerini tamamlayan unsurlardır" dedi.
Elazığ'ın sahip olduğu 4 bin yıllık tarihi kültürel birikimiyle örnek bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Yanılmaz, "Bu nedenle bu şehirde bina yapmak, yol yapmak, yapı yapmak, park yapmak ayrı bir önem taşır. Biz geçmişten koparak bugünü imar etmeye kalkarsak, tarihi misyonumuzu da yok etmiş oluruz. Biz tarihi misyonumuzu, sanatımızı, kültürümüzü, kimliğimizi bozmadan çalışmalarımızı yürüteceğiz" diye konuştu.
"KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ AMACINA UYGUN OLARAK GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"
Kentsel Dönüşümün sihirli iki kelime olduğunu ve herkesin farklı anlamlar yüklediğini dile getiren Başkan Yanılmaz, "Bizler kentsel dönüşümü asıl amacına uygun olarak gerçekleştireceğiz ve bunu de büyük bir titizlikle gerçekleştireceğiz" dedi. 
Yerel yönetim anlayışlarının paylaşım ve ortak karar esasına dayandığının altını çizen Yanılmaz, "Kentsel dönüşüm çalışmalarımızı yürütürken de o bölgede yaşayan her kesimle bir araya gelerek, onların görüş ve önerileri doğrultusunda ortak kararla adımlarımızı atacağız" ifadelerini kullandı.
Elazığ'ın birinci dereceden deprem bölgesinde bulunması nedeniyle yıkılması gereken binaların yıkılacağını, yerlerine yeni yapıların inşa edileceğini, bunun büyük önem taşıdığını anlatan Yanılmaz, şunları söyledi: "Yeni yapılarımız şehrin dokusunu bozacak, çok katlı binalar olmayacak, yaşam alanlarıyla, otoparklarıyla, yeşil dokusuyla, şehrin kültüyle bütünleşmiş yapılar olacak. Cumhuriyet mahallemizden başladığımız ve daha sonra Sürsürü, Zafran, Aksaray, Gümüşkavak, Salıbaba mahallesinde yapacağımız çalışmaları, şehrin bütününe yayarak, şehri rahatlatan dönüşümleri gerçekleştireceğiz. Örnek, modern, kaliteli yaşanabilir bir şehir oluşturacağız. İnsanımızın içinde olmadığı hiçbir icraatı yapmayacağız."
Başkan Yanılmaz konuşmasında ayrıca, Elazığ'ın sorunlarıyla ilgili tüm kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket ettiklerini, çözüm ortağı olduklarını kaydetti. 
VALİ ZORLUOĞLU: "HÜKÜMETİMİZİN HEDEFİ 2023'E KADAR MEVCUT YAPI STOKUNUN YARISINI DÖNÜŞTÜRMEKTİR"
Daha sonra söz alan Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, hızlı şehirleşmenin beraberinde gecekondulaşmayı getirdiğini belirterek, "Bu süreç kentlerimizin sağlıklı büyümesini engelledi. Doğal çevrenin tahribine yol açtı. Olası afetlerde can kaybı riskini yükseltti. Ülkemizdeki yapıların pek çoğu mühendislik desteği alınmadan yapıldığı için doğal afetlere karşı zayıf durumdalar. 2012 yılından itibaren riskli alanların ve yapıların tespit edilmesi, alt yapısı ve sosyal yapısıyla yerlerine sağlam yapıların inşa edilmesi, yaşanabilir şehirler oluşturulması amacıyla ciddi çalışmalar yapılıyor. Hükümetimizin hedefi 2023 yılında mevcut yapı stokunun yarısını, önümüzdeki 20 yıl içerisinde ise 6,5 milyon konutun dönüştürülmesini sağlamaktır" diye konuştu.
"ŞEHRİMİZDEKİ DAYANIŞMA RUHUNU GÜÇLENDİRECEĞİZ"
Kentsel dönüşüm çalışmalarının zorunlu, ancak bir o kadar da zorlu bir süreç olduğunu dile getiren Vali Zorluoğlu, bu çalışmaların Cumhuriyet tarihinin en önemli çalışmalarından biri olduğunu kaydetti. Zorluoğlu şehirde tüm kurum ve kuruluşlar arasındaki dayanışmadan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirerek, "Bu dayanışma ruhunu güçlendirerek, kentsel dönüşüm çalışmaları başta olmak üzere ilimizin gelişimine, kalkınmasına vesile olacak büyük projelerde birlikte çalışacağız" dedi. 
Konuşmaların ardından panele katılan konuşmacılar, kentsel dönüşüm ve bu yöndeki çalışmalar konularında görüşlerini aktarırken, katılımcılar da sorularıyla programa katkı sağladılar.

 

 

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer ELAZIĞ HABERLERİ haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye