FIRAT ÜNİVERSİTESİ 40. YILI KUTLAMASI

FIRAT ÜNİVERSİTESİ 40. YILI KUTLAMASI
Bu haber 2015-04-14 18:49:05 eklenmiş ve 772 kez görüntülenmiştir.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ 40. YIL YÜRÜYÜŞÜ COŞKULU GEÇTİ…

Fırat Üniversitesinin 40. Kuruluş yıl dönümü kutlamaları, “40. Yıl Yürüyüşü” ile start aldı.

Elazığ Öğretmen Evi önünden başlayan 40. Yıl Yürüyüşüne, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Karataş, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Zülfü Ağar Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Nurettin Önsoy, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kazez, Prof. Dr. Mehmet Cebeci, Prof. Dr. Halil Hasar, Genel Sekreter Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı, Fakülte Dekanları, Yüksekokul Müdürleri, Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Fırat Üniversitesi akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğretmen Evi önünden başlayan 40. Yıl yürüyüşü,  Elazığ Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde Üniversite Evi önünde son buldu. Görkemli ve coşkulu geçen yürüyüşe binlerce öğrenci Türk bayrakları ve Fırat Üniversitesi flaması ile katıldı. Ayrıca yürüyüş boyunca vatandaşlara karanfil dağıtıldı.

Üniversite evi önünde düzenlenen açılış programında konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, 11 Nisan 1975 tarih ve 1873 Sayı ile TBMM’de kabul edilen kanun ile Fırat Üniversitesi resmen kurulduğunu kaydederek, “Kırk yıldır bu coğrafyanın insanlarının düşünce dünyasını Fırat’ın kutlu suları gibi besleyen ve şekillendiren bu bilgi ağacının bir mensubu olmaktan gurur duyuyorum. Gölgesinde barındığımız bu güzel Üniversite Elazığ’dan Malazgirt’e kadar Büyük Alparslan’ın mirasına katkıda bulunmaktadır.

          İlmin aydınlığını rehber edinen Fırat Üniversiteli kırk kapılı oda gibi her yıl tecrübesini geliştirerek ve birikimini bir sonraki kuşağa naklederek Türkiye Cumhuriyeti’nin büyümesine katkıda bulunacak yeni insan modelini yetiştirmek adına önemli görevleri yerine getirmiş ve bundan sonra da getirecektir.

          Fırat Üniversitesi, Elazığ’ın yüz akıdır. Bugün itibariyle bünyesinde 15 Fakülte, 4 Enstitü, 9 Meslek Yüksekokulu, 3 Yüksek Okul, 1 Devlet Konservatuarı, 22 Araştırma Merkezi, 38445 Öğrenci, 1786 Akademik Personel ve 1518 İdari Personeli ile 24 saat görev yapmaktadır. Aziz Hemşerilerim, Elazığ bir üniversite şehridir. Fırat Üniversitesi en küçük biriminden en büyüğüne kadar kırk yıldır ilimize, bölgemize ve ülkemize hizmet vermektedir. Şehrimizi ilgilendiren her projenin altında Üniversitemizin imzası bulunmaktadır. Üniversitemiz, kamu ve özel sektöre ait projelerin yönlendirilmesi, desteklenmesi ve sonuçlandırılması adına önemli görevler üstlenmiştir. Her hesabımızı şehrimizin daha güçlü ve güzel olması adına yapmaktayız. İlimizdeki kültürel faaliyetlere de öğretim üyelerimizle güç vermekteyiz. Bu anlamda kapımız 24 saat hemşerilerimize açıktır.

Fırat Üniversitesinin misyonu; eğitim ve araştırma alanında nitelikli, girişimci, yenilikçi, özgüveni yüksek, sorgulayan, sosyal sorumluluğu gelişkin, bilimsel ve etik değerleri önceleyen, paydaşlarının beklentilerini dikkate alan, ulusal ve uluslararası düzeyde bilim, sanat ve teknoloji üreterek ülkemizin geleceğine yön veren bireyler yetiştirmektir.

Üniversitemizin vizyonu ülkemizde ve dünyada eğitim, araştırma ve topluma hizmet alanlarında değişim ve gelişime öncülük eden, rekabetçi ve sonuç odaklı ulusal ve uluslararası projeler üreten saygın bir üniversite olmaktır.

Üniversitemizin kuruluşundan bugüne kadar görev yapan tüm yöneticilerimize, akademik ve idari personelimiz ile katkıda bulunan herkese teşekkür ediyor, ahirete intikal edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bu güzel günümüzde sevincimizi bizlerle birlikte paylaşan Aziz Şehrin güzel insanlarına teşekkür ediyor. Saygılarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından 40. Yıl etkinlik çadırının açılışı yapılarak, Protokol üyeleri ve davetliler tarafından gezildi.

 

Etkinlik Üniversite Evi’nde verilen yemekle son buldu.

ETİKETLER : üniversie fırat
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer ELAZIĞ HABERLERİ haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye