Fırat Üniversitesi “İnovasyon 2023” Sempozyumuna Ev Sahipliği Yaptı

Fırat Üniversitesi “İnovasyon 2023” Sempozyumuna Ev Sahipliği Yaptı
Bu haber 2015-04-25 13:19:23 eklenmiş ve 466 kez görüntülenmiştir.

İl Yenilik Platformu Projesi kapsamında, Fırat Üniversitesi Başkanlığında; Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Fırat Kalkınma Ajansı, Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası işbirliğinde düzenlenen “İNOVASYON 2023" adlı sempozyumun açılışı, düzenlenen bir törenle yapıldı.
Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan sempozyumun açılış törenine, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Belediye Başkan Yardımcısı Resul Şahin, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Hasar, Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın, Öğretim üyeleri, yurt içinden bilim insanları ile öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Eroğlu, İnovasyonun maddi olarak değer bulan düşünce, süreç ve ürün anlamı taşıdığını vurgulayarak, İnovasyon ve Ar-Ge çalışmalarının Türkiye’de son zamanlarda değer kazandığını söyledi.

Prof. Dr. Eroğlu, “Son zamanlarda ticari kuruluşlar fark ettiler ki inovatif ürünler üretmedikleri sürece hayatta kalma şansları olmadığını. Bu kavram üzerine yoğunlaşmaya başlayıp kendi ürünlerini farkındalık oluşturacak şekilde yeniden dizayn etmeye başladılar. Şirketler yeni ürünlerini ve fikirlerini ar-ge yaparak hayata geçirebilirler. O yüzden Türkiye olarak son dönemlerde farkına varıp ar-ge ve inovasyon anlamında büyük yatırımlar yapmaya başladık” dedi.
Sempozyumda konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise, Fırat Üniversitesi yönetimi olarak göreve geldikleri günden bu yana inovasyon ve arge çalışmalarına güçlü öğretim üyesi kadrosu ve alt yapısıyla destek verdiklerini söyledi.

Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisini kurarak Elazığ’a ve iş dünyasına her konuda destek verdiklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Demirdağ, “Girişimcilik derslerini üniversitemizin tüm bölümlerine yaygınlaştırdık. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan okulumuzun bölümlerini güncelleyerek sanayicilere yönelik olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Üniversitemiz bünyesinde Proje Destek Ofisimizi kurduk. Burada proje eğitimlerine ağırlık vererek, bu desteklerimizi sürdürmeye devam ettik. Her yıl sonunda yaptığı bilimsel çalışmalarla en çok bilimsel çalışma yapan öğretim üyelerini ödüllendirerek, onları daha çok bilimsel çalışma ve proje yapma konusunda teşvik ettik. Teknogirişim konusunda ülkemizde en çok proje veren Üniversite olmamız ayrıca bizi gururlandırıyor. Fırat Üniversitesi birçok konuda bölgeye öncülük etmektedir. Düzenlenen sempozyumun başarılı geçmesini diliyor, sempozyuma katılanlara teşekkür ediyorum” dedi.

2 gün sürecek olan sempozyum kapsamında, bilim insanları çeşitli bildiriler sunacak.

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer ELAZIĞ HABERLERİ haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye