ELAZIĞLI SÜPER KARDEŞLER (Haber: Mehmet DUMAN)

ELAZIĞLI SÜPER KARDEŞLER
Bu haber 2015-05-14 11:40:55 eklenmiş ve 1505 kez görüntülenmiştir.

Ozan ve Berdan Burak kardeşler Elazığ lı bir baba nın atletizme gönül vermiş iki oğlu. Bu iki kardeş yaptıkları sporla Türkiyenin yüz akı olmaya devam ediyorlar diyebiliriz.

Sporun içerisinden gelen baba Ruhi Demir, Elazığ amatör futbolunu yakından bilenler için tanıdık bir isim. Ruhi Demir, yıllarca Elazığ amatör futbolunda fırtınalar gibi esen Ulukent Sağlık spor takımının kalesini koruyan ve sonraki yıllarda İstanbula yerleşen bir kardeşimiz ve aynı zamanda spor müdürümüz Mehmet Dumanın da takım arkadaşıymış.

Babalarının desteğini arkalarına alan Ozan ve Berdan Burak kardeşler yaptıkları sporla kısa sürede büyük başarılara imza atmaya başladılar diyebiliriz. Süper kardeşlerin sporu ve okulu bir arada yürüttüklerini de ulusal spor gazetelerinde ve internet sitelerinde okuyup öğrendiğimizi satır aralarına eklemekte fayda görüyoruz.

Üsküdar Belediyesi spor kulübü sporcuları olan kardeşlerin şu sıralar başarılarına çeşitli rekorlar de eklediklerini rahatlıkla yazabiliriz.

Atletizme ilk başlayan ve kardeşlerin büyüğü olan Ozan, başarılarına 2007 yılında yıldızlar 1500 mt yarışında 3,58 derecesiyle Türkiye birincisi olarak başlamış olup ertesi yıl yapılan balkan yıldızlar şampiyonasında ülkemize ikincilik derecesiyle gümüş madalya kazandırmıştır. 2009 yılında 23 yaş altı yıldız ve gençler Türkiye şampiyonu olmasının ardından aynı yıl düzenlenen 5 bin metre Avrupa gençler şampiyonasında Ülkemiz adına yarışmış 14,38 lik derecesiyle Avrupa yedincisi olmuştur. Ozan daha sonra 10 bin metrede Avrupa sekizinciliğini elde ederek daha sonraki yıllar için kendisine, Avrupa da ülkemiz adına birincilik kürsüsüne çıkmayı gaye edinmiştir. Bu arzusuna kısa sürede kavuşan Ozan, Çek Cumhuriyetinde düzenlenen Avrupa şampiyonasında maraton koşarak 2.23,47 derecesiyle birincilik kürsüsüne çıkarak altın madalya kazandırmanın onurunu yaşamış ve yaşattırmıştır ülkemize.

Eğitim hayatına Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor yüksek okulunda devam eden Ozan a bundan sonraki spor yaşamında başarılar diliyoruz.

Kardeş Burak Berdan a gelince, Ağabey koşar da kardeş dururmu iç güdüsüyle başladığı gülle atma sporunda iki yıl içerisinde beş şampiyonluk elde ederek kısa sürede ülkemizin gurur kaynağı olmuştur. Burak Berdan, 2011-2012 yıllarında 16 yaş altı gülle atma Türkiye şampiyonasında 17.22 mt. Lik derecesiyle birincilik kürsüsüne çıkmış ve bununla yetinemeyeceğini hocalarına aktarmıştır.Hocalarının da büyük desteğiyle çalışmalarına daha da hız veren Burak daha sonra elde ettiği Türkiye şampiyonluklarının yanına en son Dünya yıldızlar gülle atma yarışmalarında 18,07 cm derecesiyle Dünya 3.lüğünü elde ederek devam etmiştir. Bu başarısıyla Ülkemizin nazar boncuğu olan Burak Berdan ın hedefinde olimpiyatlar yatmaktadır. Bu hedefinede kısa sürede ulaşacağına inandığımız Burak Berdanının yolunu Allah açık etsin diyoruz.

Gazetemiz son nokta olarak aslen Elazığlı olan Ruhi baba ve oğullarını bu başarılarından dolayı tebrik ediyor ilimiz ve Ülkemiz adına daha nice başarılara imza atmalarını temenni ediyoruz.

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SPOR haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye