Türkiye’deki işverenler “yetenekli iş gücü bulamıyorum” diyor


Bu haber 2015-06-04 17:05:19 eklenmiş ve 919 kez görüntülenmiştir.

ManpowerGroup 2015 Yetenek Açığı Raporu dünyadaki işverenlerin %38’i yetenekli işgücü bulmakta zorlandığını ortaya koyuyor. Bu oran; son yedi yılın en yüksek oranı olurken geçen yıla göre %2 artıyor. Türkiye’deki yetenek açığı geçen yıla göre %11 gerilese de dünya ortalamasını oldukça üzerinde seyrediyor.

ManpowerGroup tarafından on yıldır küresel çapta hazırlanan Yetenek Açığı Raporu’nun 2015 sonuçları 42 ülkeden, 10’dan fazla sektörden 41,748 işverenle görüşülerek hazırlandı. Bu araştırmaya göre işverenlerin yüzde 38’i, yetenek açığıyla karşı karşıya olduklarını ve doğru becerilere sahip personel bulmakta zorluk yaşadıklarını belirtiyorlar. Geçen yıl %63 olan Türkiye’deki yetenek açığı ise bu yıl %52’ye geriliyor.

Küresel yetenek krizinde ilk sıraya %83 ile Japonya yerleşirken, ardından Peru (%68), Hong Kong (%65), Brezilya (%61) ve Romanya (%61) geliyor. En az yetenek açığı bulunan ülkeler Çek Cumhuriyeti (%18), Hollanda (%14), İspanya (%14), İngiltere (%14) ve İrlanda (%11) olarak beliriyor. EMEA Bölgesi’nden araştırmaya katılan işverenlerin %32’si yetenek açığından şikayetçi. Bu oran 2008 yılından bu yana bölge genelinde belirtilen en yüksek oran. Bölgedeki en yüksek yetenek açıkları Romanya (%61) ve Yunanistan’dan (%59) geliyor.

Küresel ekonomi yavaş yavaş güç kazansa da yetenekli iş gücüne erişim konusundaki sıkıntılar daha da kötüleşti

“Teknolojinin öngörülemeyen ve hızı zapt edilemeyen gelişimi, entelektüel/ bilinçli tüketiciler, devamlı değişen toplumsal istatistikler, bireysel tercihlerin yeni trend haline gelmesiyle yeni bir dünya yaratıldı. Ve bu dünyada işverenlerin %38’i yetenek gerektiren iş pozisyonlarını doldurmakta zorluk çektiklerini söylüyor.

Manpower Türkiye Genel Müdürü Reha Hatipoğlu: “Günümüzde yetenekli iş gücüne sahip olmanın kurumların büyüme ve verimlilik açısından ciddi etkileri var. Geçmiş yıllarda yapılan ManpowerGroup Yetenek Açığı Araştırmalarını da değerlendirdiğimizde işverenlerin, hem durgunluk öncesi hem de sonrası dönemlerde yetenekli işgücüne erişmekte zorlandıklarını açıkça görüyoruz. 2008 krizinden sonra küresel ekonomi yavaş yavaş tekrar güç kazandı fakat yetenekli işgücüne erişim konusundaki sıkıntılar daha da kötüleşti. Dolayısıyla yetenek açığı sorunu düzelecek gibi durmuyor” diye yorumluyor.

2015 araştırmasındaki işverenlerin %63’ü geçen yıl doldurmakta zorlandıklarını ifade ettikleri pozisyonlarla ilgili bu yıl da aynı derecede zorluk çektiklerini söylüyorlar. Hatipoğlu ekliyor: “Türkiye’nin, dünya ortalamasının üzerinde seyreden yetenek açığının en temel sebebi ise ulusal bir İK politikamızın hala olmayışı ve dolayısıyla bir planlamanın yapılamayışıdır. İşletmelerin toplumun farklı demografik gruplarındaki yeteneklere erişmeye yönelmeleri, kusursuz çalışan yerine eğitime ve öğrenmene açık aday havuzunu da değerlendirmeleri gerekiyor. Öte yandan, işverenlerin sadece %10'u toplumun genelindeki yetenekleri keşfetmeye çalışıyor. Ve şaşırtıcı bir şekilde sadece %3’ü genç yeteneklere bakıyor.”

2015 yılında en fazla “Yetenek Açığı” bulunan 10 pozisyon:

1. Zanaatkâr

2. Mühendis 

3. Teknisyen 

4. Muhasebe ve Finans Personeli 

5. Satış Temsilcisi

6. Nitelikli işçi 

7. Pazarlama/Halkla İlişkiler/İletişim Personeli 

8. Restoran ve Otel Personeli

9. Şoför 

10. Yönetici/İdareci 

 

Son 4 yıldır dünyada yetenek açığının ilk sırası değişmiyor: Zanaatkâr

İşçilik ve uzmanlık gerektiren “Zanaatkar” gibi meslekler için boş pozisyonlar 2015 yılında doldurulması en zor olmaya devam ediyor. Bu kategori dört yıldır üst üste küresel düzeyde işverenler tarafından birinci seçiliyor. Bunun yanı sıra son on yıldır sürekli olarak yetenek açığı sorunu bildiren sektörler var (nitelikli işçi, satış temsilcileri, teknisyenler, mühendisler ve şoförler gibi.) Reha Hatipoğlu yorumluyor: “Nitelikli mavi yakalı işçilere yönelik yetenek açığı sorunu bir ülkedeki altyapı projelerinin ilerlemesinin önünü alabilir, bir ülkenin ekonomik büyümesini tehlikeye atabilir. Dolayısıyla ülkelerin ekonomik refahını ve iş dünyasının büyüme hızını teşvik etmek için ele alınması gereken bir problemdir.”

Araştırmaya katılan 1/5 işverenden fazlası yetenek açığı sıkıntısını aşmak için herhangi bir strateji izlemediğini söylüyor. Her 5 işverenden sadece 1’i bu eksiklikleri gidermek geleneksel olmayan istihdam uygulamalarını kullanıyor. Dünyadaki işverenlerin %53’ü yetenek açığı sorunun müşteri taleplerini ve ihtiyaçlarını karşılarken ciddi olumsuz etkileri olduğunu belirtiyor. Yetenek açığının diğer önemli etkileri ise müşteriye hizmet sunma kapasitelerinde ve rekabetçilik, verimlilik oranlarında düşüş olarak ifade ediliyor. (%42)

Dünya genelinde yetenek açığı ile karşı karşıya olduklarını belirten küresel işverenler, bu zorlukla karşılamaların en büyük 3 nedenini; (%35’i) “aday olmaması”, (%34’ü) ”adayların teknik yetenek eksiklikleri ve (%22’si) “deneyimsizlikleri” olarak açıklıyor.

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye