ARINÇ'TAN MUHALEFETE SERT SÖZLER


Bu haber 2015-06-05 16:15:30 eklenmiş ve 884 kez görüntülenmiştir.

Elazığ'da iş adamları ve partililerle bir araya gelen Arınç, yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarları döneminde sağlık, ulaşım eğitim gibi alanlarda gerçekleştirdikleri hizmetleri anlattı. 

 

Silaha sarılmayı düşünmedik.

 

Elazığ'ın partilerine yüzde 70, Kovancılar ilçesinin yüzde 80, Palu ilçesinin yüzde 75 destek verdiğini aktaran Bülent Arınç, şunları söyledi:

"Biz bunları o güçle yaptık. Siz yaptınız aslında. Alevi-Sünni kavgası var mı Türkiye'de? Çorum yaşanıyor mu? Kahramanmaraş yaşanıyor mu? Sivas yaşanıyor mu? Başbağlar yaşanıyor mu? Hala kaşımak isteyenler var. Hala Alevi yurttaşlarımızı tahrik etmek isteyenler var. Onlar oldu bu ülkenin bir gerçeği. Onlar da bizim dostlarımız ve kardeşlerimiz. Onlar da bu ülkenin yurttaşları. Onların da tüm haklı taleplerine kulaklarımızı kapatamayız. Yine demokrasi içinde, yine hukuk içinde bunlar karşılanır. Geçmişte kavga istendi. Türk-Kürt çatışması, terör buradan doğdu. Çözüm Süreci, milli birlik ve kardeşlik projesi, tüm bunlarla birlikte, Allah'ın izniyle 3 seneden bu yana artık annelerin gözyaşlarının dindiğini, çok büyük ölçüde şehit cenazelerinin artık gelmediğini ve ülkede bir dostluk ve kardeşliğin başladığını düşünüyoruz."

 

Terörün devam etmesini isteyenlerin bulunduğunu kaydeden Arınç:

"Hem içeride hem dışarıda bu süreci bozmaya çalışanlar vardır. Hem içeride hem dışarıda hala 'silah elimizde olmalı ki güçlü olalım' diyenler vardır. Ama sözümüz söz. Millet nasıl istiyorsa çözüm sürecini, onun istediği gibi yapacağız ve bitireceğiz. Ne şehitlerimizin, gazilerimizin hakkı ve gözyaşı yerde kalacak ne de bundan sonra Allah korusun gözyaşlarınızın akmasını istemediğimiz için, ülkede kardeşliği nasıl kuracağımız biz biliyoruz. Hiç bir şiddete müsaade etmeyiz. Kamu düzenini bozacak hiç bir şiddete müsaade etmedik ve etmeyeceğiz." 

 

"Birbirlerine gizli, açık destekleri var"

 

Genel seçime yönelik bir proje geliştirildiğini, bu projenin "HDP'yi parti olarak seçime sokmak, AK Parti'nin milletvekili sayısını biraz daha aşağı çekmek" olduğunu savunan Arınç, HDP'nin AK Parti'ye karşı "koçbaşı" gibi kullanıldığını, dış medyanın, merkez medyanın ve diğer partilerin HDP'yi desteklediğini vurguladı.

 

MHP'nin HDP'ye karşı, HDP'nin de MHP'ye karşı bir parti olduğunun düşünüldüğünü ifade eden Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Evet, bunu herkes düşünebilir. Seçime 2 gün aldı. Bu 2 güne kadar MHP'nin HDP aleyhinde bir çift sözünü duydunuz mu? HDP'nin MHP aleyhinde bir çift sözünü duydunuz mu? Bunların birbirine söyleyecek sözü yok mu? Yok, söylemezler. Çünkü MHP diyor ki 'bana oy vermeyecek olanlar HDP'ye versin, HDP, AK Pati'yi aşağıya çekecek bir partidir.

Ben de AK Parti'nin gitmesini istiyorum.'

 

Peki CHP'nin MHP için söyleyeceği, CHP'nin HDP için söyleyeceği bir söz yok mu? HDP, CHP için bir şey konuşamaz mı? Konuşmuyorlar. Birbirlerine gizli, açık destekleri var. Eleştirmiyorlar, şikayet etmiyorlar. Üçünün de tek hedef var; AK Parti'nin zayıflaması, güçsüz hale gelmesi."

 

Eleştirmiyorlar, şikayet etmiyorlar. 


Diğer partilerin "AK Parti gitsin de ne olursa olsun" dediklerini aktaran Bülent Arınç, konuşmasına şöyle devam etti:

"Millet sizi seviyorsa CHP'yi tek başına iktidara getirsin. MHP'yi getirsin. HDP'ye diyorum ki 'siz de barajı aşmakla uğraşmayın, millete kendinizi sevdirin.' Bak biz önce milletin gönlünü aldık, sonra oyunu aldık. 13 senedir de iktidardayız. Siz de korkuyu, tehdidi bırakın millete doğru şeyler söyleyin. Oy alabilirseniz de iktidar olun.

AK Parti gitsin, Türkiye yansın, yıkılsın, bitsin umurunuzda değil. HDP'ye diyorum ki ben, 'senin tek başına iktidar olma niyetin var mı? Böyle bir gücün var mı?' 'Yok' diyor. Peki sen ne istiyorsun? 'Ben, sadece barajı aşmak istiyorum'. Peki barajı aştın iktidar olabilecek misin? 'Hayır, iktidar olamayacağım. Ben sadece AK Parti'yi güçsüz hale getirmek istiyorum, yıkmak istiyorum'.

 

MHP'ye soruyorum, 'senin iktidar olma niyetin var mı, şansın var mı, gücün var mı?' 'Vallahi yok' diyorlar. Peki sen ne istiyorsun? 'AK Parti gitsin de ne olursa olsun.' CHP, senin iktidar olma niyetin var mı? Dışarıda yalvarıyor 'bana 4 sene verin' diye. Peki 'sen iktidar olabilecek misin?' 'Hayır. Benim oyum yüzde 25, en fazla üzerine bir puan koysam ben de bir 20 sene daha CHP'nin başında kalırım.' Peki ülke ne olur? Ne olursa olsun.'' diyerek sözlerini sürdürdü.


ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye