HALK EĞİTİM MERKEZİ VE AKŞAM SANAT OKULU MÜDÜRLÜĞÜ YIL SONU SERGİSİ AÇILDI


Bu haber 2015-06-11 23:31:02 eklenmiş ve 1351 kez görüntülenmiştir.

Sayın Valim, Sayın Vali Yardımcım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Protokolün Değerli Üyeleri ve Güzide Basın Mensubu Arkadaşlarım,

Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin el emeği göz nuru eserlerinin sergilendiğini bu sergimizde;

Kadınlarımızın emek ve sabır göstererek, çok değerli el emeği göz nuru eserlerini sergilemeleri bizim için gurur vericidir.

El sanatları, milletimizin sevinçlerini, gözyaşlarını, hayallerini, ümitlerini, geleneklerini anlatır. El emeği, göz nuru eserlerin kuşaktan kuşağa köklü medeniyetimizi aktarır.

Bugün burada birbirinden hünerli eller tarafından üretilmiş güzelliklerin dışında iki güzellik daha kendini göstermektedir. Bunlardan ilki iş birliğidir. Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerimizin iş birliği ile gerçekleştirilen bu etkinliğin diğer güzelliği ise “süreklilik” özelliğine sahip oluşudur. Zira bir güzelliğin hayata geçirilmesi kadar onun sürekliliği daha anlamlıdır. Özellikle de el ele, gönül gönüle olursa daha anlamdır. Böylelikle el emeği, göz

nuru bu eserler; iş birliği ve süreklilik anlayışıyla bir araya gelince “Hayat Boyu Öğrenme” dediğimiz olgu kendini göstermektedir.

Hz. Mevlana’ya göre eğitim; yaşam boyu devam edecek bir iç yolculuktur ve insan kendi iç dünyasına doğru yaşam boyu korkusuzca seyahat etmelidir. Bu bakımdan eğitimde en çok dikkat edilmesi gereken nokta, insanın iç dünyasıdır. Eğitim ne üzerine ve kaç yaşında olursa olsun, bu gerçek asla değişmez. Bu bakımdan el sanatları kurslarında öğretilen nakışlar, bir şekil olmanın çok ötesinde derin anlamlar barındırmaktadır. El sanatları milletimizin sevinçlerini, gözyaşlarını, hayallerini, ümitlerini, geleneklerini anlatır. El emeği, göz nuru eserler, kuşaktan kuşağa köklü medeniyetimizi aktarır. Hammaddesi ister toprak, ister taş, ister iplik olsun; bütün el sanatları aynı derinlikle milletimizin ruhuna ayna olmuştur.

Kültürümüze, tarihimize, gelenek-göreneklerimize yönelik çalışmalara destek vererek kültür mirasımızın geleceğe taşınmasını hedefliyoruz. Zira bir milletin kültür ve değerlerinin yaşatılması, onun geleceği ve varlığı için hayati öneme sahiptir. El sanatları ile ilgili geniş bir yelpazede, köklü bir geleneğe sahibiz; asıl hedefimiz bu potansiyelimizi etkin bir tanıtımla turizme ve ekonomiye kazandırmaktır.

Gönüllerinden geçenleri oyalara işleyen kızlarımızın dilinde bugün hâlâ şu sözler dolaşmaktadır:

Makinalar çıktı da, oyalar oldu hep yalan

Oyalan deli gönül, var git sen de oyalan

Bu güzel sözlerde aslında iki dilek gizlidir. Birincisi “Makinalar çıksa da oyalar yalan olmasın. Bu güzel gelenek yok olmasın, devam etsin.” İkincisi ise “Gönüller oyalansın, oyalarla süslensin.” Biz de yüreğimizde aynı dilekleri taşıyor ve göze gönle ferahlık veren bütün el sanatlarımız; milletimizin duygularına tercüman olmaya devam etsin, diyoruz.

Gönül bahçemizdeki güzelliklerin bir yansıması olan sergimizde emeği geçen değerli kursiyerlere, eğitimcilere ayrı ayrı teşekkür ediyor; gönüllerimizin iyiliklerle, güzelliklerle oyalanması temennisiyle hepinizi en kalbi hislerle selamlıyorum.”

Sergimiz 10-13 Haziran tarih ve 17.00-22.00 saatleri arası açık olup tüm Halkımızı sergimizi gezmeye davet ediyoruz.

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EĞİTİM haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye