YESEVİ OCAKLARINDAN ZULME TEPKİ


Bu haber 2015-07-03 20:47:02 eklenmiş ve 1238 kez görüntülenmiştir.

Yesevi Ocakları Kültür Derneği Doğu anadolu bölge ve Elazığ Kurucu İl Başkanı İlhan DİNÇ, Çin’in Şincan Uygur özerk bölgesinde yaşayan Uygur Türklerine Komünist Çin yönetiminin uyguladığı zulme tepki gösterdi.

“Uygur Türklerini asimile etmek amacıyla Sincan’a yerleştirilen Çinliler, Türklerin mesleklerini, doğal kaynaklarını ellerinden alarak, Türkleri kendi topraklarında azınlık durumuna düşürüp, binlerce Türk’ü Türkiye’nin ve tüm Dünyanın gözü önünde acımasızca katletmeye devam etmektedir. Bugün Doğu Türkistan’da yaşanan zulmün nedeni  yaşayan insanların Türk-İslam kimliğine sıkı sıkıya sarılmalarıdır. Bu yüzden Doğu Türkistan Davası, sadece Uygur halkının değil, başta Türkiye olmak üzere bu kimliği taşıyan tüm devletlerin davası olmak zorundadır”

 “Bu mücadelenin bir tarafında, asimilasyon politikalarına karşı kendi vatanlarında milli kimliklerini ve dini değerlerini muhafaza etmeye çalışan soydaşlarımız, diğer tarafta Doğu Türkistan’ın demogratik yapısını değiştirmek için her türlü vahşeti reva gören zalim Çin bulunmaktadır. Modern dünyanın gözleri önünde Uygur Türklerine sistematik olarak işkence edilmekte, söz konusu Doğu Türkistan olduğunda İnsan Hakları Beyannameleri herhangi bir hüküm teşkil etmemektedir”

 “Bugün yaşanan olaylar medyaya yansıdığı için dikkat çekmektedir. Bunun medyaya yansımayanlarını da düşünerek kardeşlerimizin yanında olmalıyız. Onlara maddi manevi her türlü desteği, sad­ece birey olarak değil; Toplum olarak, Millet olarak, Devlet olarak vermeliyiz ”

 

 “Bütün sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler tarafından Doğu Türkistan'da yaşananları yerinde görmek üzere bir inceleme heyeti oluşturulmalıdır. Oluşturulacak olan bu heyet hızlı bir şekilde Doğu Türkistan'a giderek yaşananları yerinde görmeli ve Doğu Türkistanlı Müslümanların dertlerini dinleyerek bir rapor hazırlamalıdır”

“Türkiye bu meselede İslam ülkelerine öncü olmalı”

 “Doğu Türkistan'daki Müslümanlarla ilgili yıllardır aynı haberleri duyuyoruz ancak İslam ülkeleri bu noktada üzerine düşeni yapmıyor.

  İslam ülkeleri Çin ile ticari ilişkileri de derhal durdurulmalı” Türkiye'yi göreve çağırıyorum, Doğu Türkistanlı Müslümanlara yönelik zulümle ilgili İslam İşbirliği Teşkilatı'nın da acilen inisiyatif alması gerektiğini düşünüyorum.

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YAŞAM haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye