RAMAZAN GÜRGÖZE'DEN BAYRAM MESAJI


Bu haber 2015-09-25 20:52:38 eklenmiş ve 691 kez görüntülenmiştir.

Bayramlar; insanları birbirine yakınlaştıran, sevgi ve dostluk bağlarını güçlendiren, mutlulukları yaşatan önemli günlerdir. Bayramlar, Yüce Allah'a manen yaklaşmanın ve ulaşmanın en yoğun yaşandığı günlerdir. Bu günlerde iyiliğin, cömertliğin, sadakatin, rahmet ve bereketin her yerde öne çıktığı günlerdir. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygusunun güçlendiği, kolektif tavır ve davranışların belirginleştiği ve en önemlisi “ben” duygusu yerine, 'biz' duygusunun ön plana çıktığı günlerdir.

Bu günler; manevi sorumlulukların hatırlandığı özel günlerdir. Yetimlerin, öksüzlerin, gariplerin, güçsüzlerin, darda kalmışların güldüğü, komşuluk ve akrabalık ilişkilerinin sıklaştığı, millet bağının sağlamlaşıp, kenetlendiği günlerdir.

Dinimize göre, gelmeyene gitmek, vermeyene vermek ve kötülük edene iyilikle mukabele etmek en erdemli davranışlardır. Bugünlerde, yakınlarımızla beraber olacağımız gibi, aynı şekilde bayrama buruk giren yoksul ve muhtaçların, garip gurabanın, kahraman gazilerimizin, şehit ailelerimizin, çocuklarının, yetimlerimizin de yanında olmalı ve onları asla unutmamalıyız. Bu vesileyle eşsiz fedakarlıklarını hiçbir zaman unutamayacağımız aziz şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla selamlıyorum.

Bu toprakların ruhunda ve mayasında kardeşlik, dayanışma ve barış vardır. Hepimiz müşterek bir inancı paylaşıyor, Müşterek bir kaderi yaşıyor, müşterek bir vatan toprağı üzerinde yaşıyoruz. Bu inançla, Komşularımızla, dostlarımızla, akrabalarımızla en önemlisi de İslam coğrafyasındaki kardeşlerimizle ekmeğimizi bölüştük, soframızı paylaştık, birbirimizle sıkı bir dayanışma içinde olduk. Savaştan, zulümden, bombalardan kaçarak ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimizi, yaşadıkları ve sığındıkları her şehirde ensar-muhacir anlayışı içinde karşıladık ve karşılamaya devam edeceğiz.

Yüz yıllardır birlikte savaşmış, beraber saf tutmuş, beraber gülmüş, beraber ağlamış, beraber heyecan duymuş, doğudan batıya, kuzeyden güneye aynı bayramı kutlamış, benzer duyguları hissetmiş olan milletimizin bundan sonra başka türlü davranması asla beklenemez. Dolayısıyla kardeşliğimizi zedeleyecek her türlü nifak fitnesine karşı topyekun bilinçli ve sağduyulu hareket etmek zorundayız.

Bugün İslam dünyası olarak Kurban Bayramı’nı buruk karşılıyoruz. Başta Türkiye olmak üzere Suriye, Irak, Filistin, Mısır, Mynmar, Doğu Türkistan ve İslam coğrafyasının pekçok yerindeyaşanan acı olaylar, yurtlarından edilen insanlar, akan kan ve gözyaşı nedeniyle yürekleri yakan, vicdanları sızlatan bir tabloyla karşı karşıyayız. Çoluk-çocuk, genç-yaşlı, kadın-erkek demeden masum insanlar acımasızca katledilmektedir. Masum insanları hedef alan, kutsal yaşam hakkını hiçe sayan saldırılar, derin endişe ve üzüntü yaratmaktadır. Maalesef büyük bir trajedi yaşanmakta, insanlık onuru ayaklar altına alınmakta ve gücü olan ülkeler de seyretmektedirler. Daha da acı olanı, Müslümanların birbirlerini öldürmesidir.

Bu duygular içinde, bütün hemşehrilerimizin ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı kutlar, kardeşliğimizi daha da güçlendiren bu güzel bayramın ülkemize, milletimize, İslam alemine, tüm insanlığa hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ederim.

Ayrıca, mübarek topraklarda hac farizasını yerine getirirken ölen kardeşlerimize Allah’tan rahmet, hac ibadetini tamamlayan kardeşlerimizin haclarını kabul etmesini dilerim.

 

Ramazan GÜRGÖZE

AK PARTİ ELAZIĞ İL BAŞKANI

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YEREL haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye