MEVLİT KANDİLİNDE SÜT DAĞITIM ETKİNLİĞİ

MEVLİT KANDİLİNDE SÜT DAĞITIM ETKİNLİĞİ
Bu haber 2015-12-24 21:03:04 eklenmiş ve 786 kez görüntülenmiştir.

Bir ülkenin ekonomik ve sosyal yönden gelişebilmesi, toplumun kalkınabilmesi fiziksel ve zihinsel niteliklere sahip olan sağlıklı bireylerden oluşması ile mümkündür. Süt, canlının yaşayabilmesi, gelişebilmesi ve başarılı olabilmesi için gerekli besin maddelerini büyük oranlarda bileşiminde bulunduran kusursuz bir besin maddesidir.

İnsan yaşamının her evresinde gerekli olan süt, C vitamini ve demir dışında pek çok besin öğesi bakımından iyi bir kaynaktır. Özellikle çocukluk, hamilelik, lohusalık ve yaşlılık dönemlerinde yeterli miktarlarda süt tüketimi son derece önemlidir. Kalsiyumun temel kaynağı olarak bilinen süt ve süt ürünlerinin yetersiz düzeyde tüketilmesi, osteoporoz (kemik erimesi) gibi kemik sağlığı üzerinde ciddi ve zararlı etkiler oluşturabilmektedir. Organizmanın gelişimi açısından gerekli olan kalsiyum çocuklarda kemiklerin ve dişlerin oluşumunda önemli rol oynarken, A vitamini göz ve diş sağlığına, E vitamini bağışıklık sisteminin güçlenmesine, B vitamini iştah, sinir ve sindirim sisteminin düzenlenmesine, D vitamini ise, özellikle çocuklarda diş ve kemiklerin büyümesine ve gelişimine etki etmektedir. Bunun yanı sıra, sütün içeriğindeki biotin, saç ve deri sağlığı için önem taşırken, B2 vitamini büyümeyi hızlandırmaktadır. Bu nedenle, büyüme çağındaki çocuk ve gençlerin günde en az 2 bardak süt tüketmesi gerekmektedir.

Ancak Türkiye’de süt tüketimi Avrupa Birliği (AB) ülkelerine göre oldukça düşüktür. Türkiye’de kişi başına düşen süt tüketimi yıllık 25 litre civarındadır. Bu yalnızca içme sütü miktarıdır. Bu miktar birçok Avrupa ülkesinde 100 litrenin üzerindedir.

Süt ve süt ürünleri tüketiminin önemine vurgu yapmak, süt tüketimini alışkanlık haline getirmek ve halkımızı bu konuda bilinçlendirmek amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 22.12.2015 tarihinde süt kullanımını yaygınlaştırmak için  Mevlit kandili münasebetiyle tüm illerde olduğu gibi ilimizde de  süt dağıtım etkinliği düzenlenmiştir.

İlimiz Mevlana Camisinde Mevlit Kandili gecesi gerçekleştirilen süt dağıtım etkinliği camii cemaati tarafından büyük takdir topladı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz bu etkinlik kapsamında İlimiz Olgunlar Mahallesi Mevlana Camisinde kılınan yatsı namazından sonra okunan Mevlid-i Şerif ve dualardan sonra camii avlusunda çıkış kapılarına kurulan stantlarda camii cemaatine, süt ve süt ürünleri tüketiminin önemini vurgulamak amacıyla 2000 adet her an kullanılmaya ve içilmeye hazır UHT süt dağıtımı yaptı.

Süt dağıtım etkinliğini gerçekleştiren İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail GÜRBÜZ, K.T.V. Şube Müdürü Yaşar ERDOĞAN, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği Şube Müdür Vekili Mustafa GENÇ, Mevlana Camii İmamı Mahmut ÖZEREN, camii müezzinleri Orhan ŞAHİN, Mikail TARHAN ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri stantlarda mevlit kandiline iştirak eden cemaatin kendilerini kutlayarak, süt ikramında bulundular.

 

Siz de sağlığınız için, her yaşta sağlıklı süt için…

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer ELAZIĞ HABERLERİ haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye