AYAKLARI KESİLECEKTİ,YAŞAMA TUTUNDU…


Bu haber 2016-02-16 20:39:56 eklenmiş ve 867 kez görüntülenmiştir.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Kardiyoloji Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Necati Dağlı, bacak damarları yüzde yüz tıkalı olan ve ayak parmakları kesilecek olan hastayı yaptığı başarılı operasyonla sağlığına kavuşturdu.

Yaklaşık 1,5 aydır İstanbul da gezmediği hastane kalmayan ve yüzde yüz kapalı olan bacak damarları yüzünden ayağının kesileceği söylenen Mehmet Demirci, Fırat Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalında yapılan başarılı bir yöntemle sağlığına kavuşarak, ayağının kesilmesinin önüne geçti.

Başarılı operasyon sonrası sağlığına kavuşan Hasta Mehmet Demircinin oğlu Tuncay Demirci, Fırat Üniversitesi Hastanesinde yapılan başarı operasyonu ve başlarından geçenleri şöyle anlattı:

“Babamın ayağında damar tıkanıklığı vardı. Şifa bulmak amacıyla İstanbul’a götürdük. Önce Koşuyolu hastanesine götürdük. Orada 25 gün tedavi gördü. Tedavi sonrası burada bulunan doktorlar babamın ayağının kesileceğini daha fazla müdahale yapılamayacağını söylediler. Oradan ayrıldıktan sonra Cerrah Paşa Tıp Fakültesi Hastanesine gittik. Hemen hemen aynı sonuçları oradaki doktorlarda söyledi. Ameliyatla babamın parmaklarının alınacağını, ileriki zamanlarda ise ayağının hatta uyluk kısmından bile kesilebileceğini söylediler. Ondan sonra İstanbul da ve Kocaeli de bu işler ile uğraşan diğer doktorları araştırmak için birkaç hastane daha gezdik ama bu merkezlerde bacak damarlarının

açılamayacağını söylediler. Yüksek ihtimalle ayağın uyluk bölgesinden kesileceğini söylediler, aklımıza yatan bir netice alamadık. Sonra biri vasıtasıyla Fırat Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Bölümünden Prof. Dr. M. Necati Dağlı hocamıza ulaştık. Allaha şükür kendisi 4 saat süren bir anjiyo işlemi yaptı. Periferik anjiyo denilen bir sistemle babamın kapalı olan damarlarını açtı. Şuan sağlık durumu iyi. Gezmeye başladı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Necati Dağlı ise, Fırat Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalında KTO denilen yeni yöntemlerle yüzde yüz kapalı olan bacak damarlarının hepsini açtıklarını belirterek, başarılı operasyonlar sonrası son zamanlarda birçok ilden gelen hastalarla beraber hasta sayılarında artış olduğuna dikkat çekti.

Prof. Dr. Dağlı, “Periferik Anjiyografilerle yüzde yüz kapalı olan bacak damarlarının hepsini açmaktayız. Periferik arterleri (bacak, kol, bağırsak, karaciğer, dalak, vs) yüzde yüz tıkalı olan hastalarda girişim imkânı ve girişim yapabilen hekim sayısı Türkiye de çok azdı. Buna rağmen Fırat Üniversitesi Hastanesinde kalp, bacak, kol, bağırsak, karaciğer, dalak, böbrek ve aort gibi damarları yüzde yüz tıkalı olan hastaların tümüne çok başarılı girişimler ile açılmaktadır. Son hastamız İstanbul da birçok hastane gezmiş ve birçok merkezde takip edilmiş. Ve herhangi bir şifa bulamamış bir hastamızdı. Yaklaşık bir yıl önce bacak damarına baypas yapılmış. Ancak bundan 2- 3 ay sonrasında şikâyetleri tekrar başlamış ve artmış sonrasında da ayağında kangrene giden yaralar oluşmuş. Hasta zamanla yürüyemez hatta kalkamaz hale gelerek yatağa bağımlı hale gelmişti. Ağrılardan dolayı da uyuyamaz hale gelmişti. Bu şikâyetlerle çare aramak için İstanbul’a gitmiş. Orada yaklaşık 1,5 ay süre ile doktor doktor gezmiş ve herhangi bir sonuç alamamış. Yanıt aldığı tek sonuç ayağının daha ileride de bacağının uyruk kısmından kesilebileceği olmuş. Hastanın İstanbul da yapılan anjiyografisisini incelediğimde; hastanın 1 yıl önce yapılan bacak baypas

damarının yüzde yüz olarak tıkalı durumdaydı. Baypas öncesinde de damarında yüzde doksan dokuz tıkalı ve pıhtılı, yırtık damarı bulunmaktaydı. Bu tıkanma ise çok sert bir kemikleşme şeklindeki tıkanmaydı. Hastaya damarlarını anjiyografi ile açabileceğimi söyledim. Bunun üzerine hasta hızlı bir şekilde İstanbul’dan hastanemize gelerek yatırdık. Yüzde yüz tıkalı kalp damarlarında tecrübemizin çok olması nedeniyle bacak damarı tıkalı olan bu hastanında yüzde yüz tıkalı damarını kronik total oklüzyon yöntemi ile hastaya modifiye TAP bifurkasyon tekniği kullanarak iki stent takarak bacak ve ayak damarlarını açtık. Yaptığımız yeni girişimsel yöntemlerle hastamızı 3 gün sonra hiçbir ağrısı olmadan, yürür vaziyette taburcu ettik” dedi.

Yüzde yüz tıkalı damarı bulunan hastaların bir başka ile gitmemesi ve Fırat Üniversitesi Hastanesine başvurmaları gerektiğini belirten Prof. Dr. Dağlı, Türkiye’nin birçok ilinden Kalp, bağırsak, Boyun ve bacak damarları tıkalı olan hastaların Fırat Üniversitesi Hastanesine şifa bulmak amacıyla başvurduğunu sözlerine ekledi.

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SAĞLIK haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye