Vali Zorluoğlu: Elazığ’ın Tarımsal Kapasitesini Artırmaya Çalışıyoruz


Bu haber 2016-04-27 16:14:45 eklenmiş ve 702 kez görüntülenmiştir.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu Elazığ Şeker Fabrikasını ziyaret ederek fabrikanın çalışmaları hakkında bilgi aldı, fabrikanın üretim birimlerini yerinde inceledi.

Vali Zorluoğlu’nu Elazığ Şeker Fabrikasına gelişinde Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, Fabrika Müdürü Lütfi Çevik ile fabrika yöneticileri karşıladılar.

Şeker Fabrikasının durumu, üretim kapasitesi ve personel yapısı hakkında Vali Zorluoğlu’na bilgi veren Fabrika Müdürü Lütfi Çevik, Uluova’da yaşanan sulama sıkıntısının pancar üretimini düşürdüğüne değinerek, fabrikanın ayakta kalmasının Elazığ’daki pancar üretimi ile doğrudan irtibatlı olduğunu vurguladı. Hamzabey Barajı’ndan sağlanacak suyla Uluova’da tarımsal sulamanın artmasını, beraberinde pancar üretiminin de artmasını beklediklerini ifade eden Çevik, bu yıl 90 bin ton civarında pancar işlemeyi hedeflediklerini söyledi. Elazığ Şeker Fabrikasının kaliteli üretimi ile aranan bir şeker ürettiğine değinen Çevik, Kovancılar Ovası ve Uluoava’da yeniden sulu tarıma geçilmesinin fabrikanın da pancar üretimi açısından geriye dönüşü sağlayacağına inandığını söyledi.

Fabrikanın Şeref Defterini imzalayan Vali Zorluoğlu deftere fabrika yönetiminin ve çalışanlarının fabrikayı ayakta tutmak için çalışmalarının takdire şayan olduğunu yazdı.

Fabrikada devam eden yenileme ve sezona hazırlık çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Zorluoğlu, çalışanlarla sohbet ederek fabrika hakkında bilgi aldı, üretim aşamalarını yerinde gördü.

Vali Zorluoğlu: Şeker Fabrikası Elazığ Ekonomisine Önemli Katkı Sağlamıştır

Ziyaretle alakalı bir değerlendirme yapan Vali Zorluoğlu şu ifadelere yer verdi, “Elazığ Şeker Fabrikamız 1950’li yıllardan itibaren eski yerinde, 1960’lı yıllardan itibaren de yeni taşındığı bugünkü alanında ülkemiz ve ilimiz ekonomisine çok önemli katkılar sağlamış bir kurumdur. Son yıllarda Elazığ’daki sulama olanaklarının azalması nedeniyle şeker pancarı üretimi de azalmış durumdadır. Bu azalmayla beraber fabrikanın ihtiyacı olan şeker pancarı tam olarak karşılanamamaktadır. Bana verilen bilgiye göre 2013 yılından itibaren şeker pancarı üretimi oldukça düşmüş durumdadır. Üretim için yapılan çalışmalar ve sulama olanaklarındaki kısmi düzelmelerle bu yıl toplam 90 bin ton civarında bir üretim beklenmektedir. Ancak fabrikanın ticari anlamda ayakta kalması ve tam

kapasite çalışması için 200 bin ton civarında bir pancar üretimine ihtiyaç bulunmaktadır. Bu oranda bir şeker pancarı girdisi sağlanabilirse fabrikamız zarar etmeden çalışabilecektir.

Elazığ’a geldiğimiz günden bugüne ilimizdeki sulama olanaklarının artırılması için çaba sarf etmekteyiz. Sayın milletvekillerimizle beraber ilimizin tarımsal kapasitesi ile tarım ve sulama olanaklarının artırılması için çalışmalar yapmaktayız. Bunların başında Uluova Sulama Projesi gelmektedir. Bu projeyle ilgili ciddi çabalar harcadık, harcamaya da devam ediyoruz. Uluova Projesinin hayata geçmesi ile birlikte 23 bin hektar alan sulanabilecek ve çiftçilerimiz şeker pancarı üretimini artıracaktır. Kuzova Projesinde de bu yıl deneme amaçlı sulamalar başlayacak, orada da şeker pancarı üretimi yapılacaktır. Genel anlamda Elazığ’ın tarımsal kapasitesinin artırılması için büyük bir mücadele vermekteyiz. Yapılan sulama projeleri ile Elazığ’ın daha fazla toprağının suyla buluşmasına gayret gösteriyoruz. Bu gayretimiz artarak devam edecek. Bu projeler ile Elazığ Şeker Fabrikasının da pancar ihtiyacı karşılanmış olacak böylece bu fabrikamız geçmişteki o şaşaalı günlerine geri dönecektir”.

Vali Zorluoğlu daha sonra Şeker Fabrikasının sosyal tesislerini gezdi, tesislerde bulunan tarihi bir piyanoyu da yakından inceledi.

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YEREL haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye