F.Ü’Sİ VETERİNER FAK. DEKANI PROF. DR. AYDIN, DÜNYA VETERİNER GÜNÜNÜ KUTLADI…


Bu haber 2016-04-30 13:17:35 eklenmiş ve 655 kez görüntülenmiştir.

Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhterem Aydın, Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhterem Aydın’ın mesajı şöyle; “Dünya Veteriner Hekimler Günü, ilk defa 2000 yılında, Dünya Veteriner Hekimleri Birliği'nin (WVA) her Nisan ayının son Cumartesi gününü "Veteriner Hekimler Günü" olarak ilan etmesi ile kutlanmaya başlamıştır. Türkiye'de Veteriner Hekimler Günü ilk olarak 28 Nisan 2001'de Türk Veteriner Hekimleri Birliği'nin düzenlediği organizasyon ile kutlanmıştır. 2008 yılından itibaren de Dünya Veteriner Hekimleri Birliği (WVA) ve Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (OIE) işbirliği ile Dünya Veteriner Hekimler Günü nedeni ile belirlenen bir Tema çerçevesinde Ulusal Veteriner Hekimler Dernekleri tarafından hazırlanan en başarılı projeyi ödüllendirmek amacı ile Dünya Veteriner Hekimler Günü Ödülü verilmesi kararlaştırılmıştır.

Dünya Veteriner Hekimleri Günü her yıl farklı bir tema ile kutlanmaktadır. "2016 yılı Dünya Veteriner Hekimler Günü’nün teması Tek Sağlık Yaklaşımı ve Sürekli Eğitim (Continuing Education with a One Health Focus) olarak belirlenmiştir. 2016 Ödülü kazanan Dernek 22 Mayıs 2016 tarihinde Fransa’nın başkenti Paris’te yapılacak olan Hayvan

Sağlığı Örgütü (OIE) 84. Genel Kurul Toplantısının açılış töreninde açıklanacaktır.

Veteriner Hekimlik eğitiminin başlaması ile birlikte Veteriner hekimler; hayvan sağlığının ve aynı zamanda insan sağlığının korunması, hayvan refahının iyileştirilmesinin yanı sıra, gıda güvenliğinin sağlanması, küresel açlığın azaltılması, zoonoz hastalıkların önlenmesi, hayvan ıslahı, tıbbi araştırmalar ve biyolojik çeşitliliğin korunması alanında yaptıkları çalışmalarla insanlığa büyük katkılar sağlamışlardır.

Günümüz küreselleşme çağında, beklenmedik sağlık olaylarının ortaya çıkışı giderek hız kazanmaktadır. Her yıl üçü zoonoz kaynaklı olmak üzere insanlarda 5 yeni bulaşıcı hastalığın görüleceği tahmin edilmektedir. Her yıl kuduzun neden olduğu çok sayıda insan ölümlerinin yanı sıra son ebola salgınını insan sağlığı, hayvan sağlığı ve çevre arasında çok güçlü bağlantılar olduğunu ve sonuç olarak tek sağlık yaklaşımı olarak ifade edilen multi-sektörel yaklaşıma ihtiyaç duyduğumuzu dramatik bir şekilde bizlere hatırlatmıştır. Bütün ülkelerde sadece bu hastalıkların başarıyla kontrolü değil aynı zamanda gıda güvenliği sorunlarının çözülmesi ve biyolojik olayların kontrolü ve etkili bir şekilde önlenmesi kamu ve özel sektördeki ulusal veteriner hizmetlerinin performansına bağlıdır. Bu nedenle, Veteriner Hekimler, hayvan sağlığı ve refahı korunmasının yanı sıra halk sağlığı sorunlarının çözülmesi için de eğitilmelidir.

Veteriner Hekimlik mesleği ve bilimini sürekli olarak geliştirmek amacıyla Veteriner Hekimlerin son gelişmeler ile ilgili bilgilerini güncel tutmaları, mesleki becerileri ve hayvanların sağlık risklerini kontrolü için gerekli yeni teknolojileri verimli bir şekilde kullanmaları için sürekli eğitim gereklidir.

Bu nedenle, bu yıl Dünya Veteriner Hekimleri Birliği (WVA) teması Veteriner Hekimlerin Tek Sağlık Yaklaşımında zoonotik hastalıklar, gıda güvenliği veya anti-mikrobiyal direnç gibi kendi uzmanlıklarını artırmak

için eğitim çalışmalarına nasıl devam edileceği ve bu sorunları çözmek için insan sağlığı sektörü ile işbirliği üzerine odaklanmıştır.

Tüm meslektaşlarımın Dünya Veteriner Hekimler Gününü kutlar saygılar sunarım” dedi.

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DİĞER haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye