Ebelere Sertifika ve Eğitim Programı Hakkı Verilmeli!‏


Bu haber 2016-05-05 14:51:40 eklenmiş ve 813 kez görüntülenmiştir.

KAMU SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANI ÜMİT KARATAŞ, 5 Mayıs Ebeler Günü dolayısıyla basın toplantısı düzenleyerek; Ebelerin ''İş yeri Hemşiresi'’ ile diğer sertifika (diyaliz, yoğun bakım hemşireliği v.b.) ve eğitim programlarından mahrum bırakılmasının büyük ayrımcılığa ve iş barışını bozulmasına neden olduğunu söyledi.
Ebelerin, Sağlık Kurumlarında hemşire ile aynı birimlerde (yoğun bakımlarda, ameliyathanelerde, diyaliz ve acillerde) çalıştırıldığını, ancak o birimlerde çalıştıkları halde o birimi ilgilendiren eğitim ve sertifika programlarına katılamadıklarını ve Hemşire eksikliğinin Ebelerin hemşirelik yapmasıyla çözüme kavuşturulmaya çalışıldığını ama konu ebelerimizin İş yeri Hemşireliği Sertifikası ile diğer sertifika ve eğitim programlarına gelince sırf ebe oldukları için üvey evlat muamelesi görerek bu haklardan yoksun bırakıldıklarını belirten Başkan Ümit Karataş açıklamasına şöyle devam etti;  ''Tüm zorlu koşullara rağmen geleceğimizin teminatı olan anne ve çocuk sağlığı için yurdun dört bir yanında fedakarca hizmet sunan  yaklaşık 54 bin ebe arkadaşımız maalesef diğer Sağlık Çalışanları gibi kendilerine tahsis edilen kutlama günlerinde sorunlarıyla baş başa bırakılmıştır.
Türkiye’de sağlık hizmetlerinde hasta memnuniyetini öncelikli tutan ama sağlık çalışanını mağdur eden ve emeğinin karşılığını alamayan, sorunların görmezden gelindiği bir anlayış bulunmaktadır. Bu bakış açısı tüm sağlık çalışanlarını mağdur ettiği gibi ebelerimizi de mağdur ederek,sorunlu bir çalışma hayatı sürdürmelerine neden olmaktadır.
Ebelerin görev tanımlamalarının olmaması, sorumluluk ve yetkilerinin kısıtlı olması ve idari birimlerin hiçbir alanında görev alamamaları en önemli sorunları olarak gündemde yerini almıştır.
Ebeler, Sağlık Kurumlarında hemşire ile aynı birimlerde (yoğun bakımlarda, ameliyathanelerde, diyaliz ve acillerde) çalıştırılmaktadır. Ancak o birimlerde çalıştıkları halde o birimi ilgilendiren eğitim ve sertifika programlarına katılamamaktadırlar. Ebelerin de bu eğitim ve sertifika programlarına katılmaları sağlanmalıdır.
Hemşire yokluğunda ebelerin hemşirelik yapmasına onay verenler, maalesef ebeleri İş yeri Hemşireliği Sertifikası ile diğer sertifika ve eğitim programlarından yoksun bırakmışlardır. 
Bu noktada sorunlara kalıcı çözüm üretebilmek için ebelik mesleğinin görev tanımlarının yapılması, yetkilerinin yasaya dayandırılması, sosyal ve ekonomik statülerinin güçlendirilmesi gerekmektedir.
Ebelerimiz fiziksel ve sözlü şiddete uğramaya devam ediyor, liyakatsiz bazı hastane yöneticileri tarafından Mobbinge maruz kalıyor,maaşları ve döner sermayeleri yetersiz aynı zamanda enflasyona yenik düşerek geçim sıkıntısı çekmekte ve hastanelerde kreş olmadığından, nöbetler-yoğun vardiyalı ve icaplı çalışma sistemi ile iş yükünün ağır temposundan dolayı ailelerine vakit ayıramamaktadır.
Ağır çalışma şartları altında görevlerini yerine getirmeye çalışan ebelerimiz, sağlık sisteminin önemli unsurlarından olmasına ve Türkiye’de 171 yıllık geçmişlerine rağmen hak ettikleri değeri görememektedirler.
Türkiye deki yaklaşık 54 bin Ebenin  sorunlarının çözümüne yönelik düzenlemeler yapılmasını ve ebelerin mağduriyetlerinin çözülmesini ve taleplerinin  karşılanmasını ümit ederek 5 Mayıs ebeler gününü kutluyorum'' dedi.

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SAĞLIK haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye