AŞKTA SADAKATİN ROMANI; ÖMRÜMÜN DÖRT MEVSİMİ


Bu haber 2016-08-02 12:25:20 eklenmiş ve 2853 kez görüntülenmiştir.

Roman yazarı Ramis Çınar'ın beklenen romanı Ömrümün Dört Mevsimi, Postiga Yayınları tarafından yayınlandı.

Elveda Rumeli, Söylenmemiş Sözler, Aşk Hayat ve Arayış adlı romanlarıyla edebiyat dünyasında adını duyuran ve ülke genelindeki okurlara ulaşan Ramis Çınar, en iyi eseri olarak nitelendirdiği Ömrümün Dört Mevsimi'ni okurlarla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyor.

Yaşanmışlıklardan yola çıkılarak kurgulanan Ömrümün Dört Mevsimi isimli roman, yaşlılık çağında huzurevine düşen emekli subay Osman Yolgiden'in inişlerle çıkışlarla hayatını ve sevdiği kadını kazanma uğrunda verdiği yarım asırlık mücadeleyi konu alıyor.

 

Yarım Asırlık Bir Aşkın Destansı Romanı

Roman kahramanı Osman'ın, 1964 yazında Tekirdağ karşılaştığı Bahar'a ilk görüşte vurulur. Duygularını bir müddet içinde saklayan Osman bir müddet sonra cesaretini toplayarak Bahar ile tanışır; sevgili olurlar. Bahar'a yakın olmak isteyen Osman, Harbiye sınavlarını kazanır ve Talat Aydemir'in (iki seneyi bulan) darbe girişimi sonrası öğrenimine başkentte devam eder. 30 Ağustos 1967'de teğmen rütbesiyle mezun olan Osman, aynı gün Milli Piyango büyük ikramiyesini kazanır. Fakat yine de subay olma idealinden vazgeçmez ve Erzincan'da görevine başlar; Baharla yolları ayrılır. Mektuplaşmalar, kısa görüşmeler yeterli olmaz; ilişkileri Bahar'ın yazdığı bir mektupla son bulur. Fakat kader farklı şehirlerde ve farklı mevsimlerde Bahar'ı hep Osman'ın karşısına çıkaracaktır.

1964 ve 2014 yılları arasındaki zaman diliminde, yarım asra yayılan bir aşkın yeşilçam filmlerine özgü bir anlatımla işlendiği Ömrümün Dört Mevsimi adlı romanın arka planında, Türkiye'nin yakın tarihine ilişkin olaylar da yer alıyor.

Postiga Yayınları tarafından yayınlanan 400 sayfalık kitap, Türkiye genelinde seçkin kitabevlerinin raflarında yerini aldı.

 

Kitaptan…

Her şey onu görmemle başladı.

İnsan hayatında öyle anlar vardır ki, yaşadığınız anın sıcaklığıyla fark etmeseniz de yıllar sonra sonuçlarını gördükten sonra neleri değiştirdiğini anlarsınız. Ömrümün baharında, Bahar ile ilk kez karşılaştığım yaz akşamı da onlardan biriydi…(Kitaptan)

 

Kafamda cevaplanmayı bekleyen bir sürü soru vardı. Var olma sebebimiz neydi? Yemek, içmek, uyumak, üremek ve sanki hiç yaşamamış gibi ölmek olamazdı elbette. Bunların da ötesinde kolayca görünmeyen ve herkesçe bilinmeyen, yaşamın derinliklerinde bir mana olmalıydı. Fakat bunun ne olduğunu bilmiyordum. Sevilen insana kavuşmak mıydı? Halk içinde saygınlık getirecek başarılar elde etmek miydi? Başkalarına iyilik yapıp onları mutlu etmek ve onlarla beraber mutlu olmak mıydı? İmtihan yeri olan maddi dünyada, yaratana karşı kulluk görevini yerine getirmek miydi? Yoksa mutlu bir aile kurup topluma faydalı evlatlar mı yetiştirmekti? Bunların hepsiydi belki de. Veya bilmediğim, akıl erdiremediğim başka bir şeydi.

 

Ramis Çınar Kimdir?

1983 yılında Silistre’de doğdu. 1989 yılında gerçekleşen zorunlu göç esnasında ailesiyle birlikte Türkiye’ye göç etti. İlk, orta ve lise öğrenimini Tekirdağ’da tamamladı. Selçuk Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nü bitirdi (2004). Özel sektörde satın alma, kamuda basın-yayın alanlarında çalıştı.

 

Üniversite yıllarında yazınsal çalışmalarına başlayan Çınar, buruk bir aşk hikâyesini konu alan Söylenmemiş Sözler adlı romanıyla 2009 yılında edebiyat dünyasına adım attı. Ekim 2012’de, Balkan Savaşları ve 1. Dünya Savaşı’nın yaşandığı yıllarda Rumelili kalabalık bir ailenin hikâyesini, dönemin atmosferiyle birlikte anlattığı Elveda Rumeli adlı romanını yayımlayan Çınar, daha geniş bir okur kitlesine ulaştı. Çınar'ın uzun yıllar üzerinde çalıştığı Aşk, Hayat ve Arayış adlı romanı Haziran 2014'te, Ömrümün Dört Mevsimi Temmuz 2016’da kitapseverlerle buluştu.

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye