Fırat Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni Yapıldı


Bu haber 2016-10-20 22:12:56 eklenmiş ve 662 kez görüntülenmiştir.

Fırat Üniversitesi 2016-2017 Akademik yılı açılış töreni, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımı ile yapıldı.

Atatürk Kültür Merkezinde yapılan açılış törenine, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milletvekilleri Ömer Serdar, Metin Bulut, Tahir Öztürk, Ejder Açıkkapı, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Emniyet Müdürü Doğan Cangül, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı, Prof. Dr. Mehmet Cebeci, Prof. Dr. Halil Hasar, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Fakülte Dekanları, Öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Program konuşmaları öncesi Fırat Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ahmet Yüce ve ekibi tarafından davetlilere bir müzik ziyafeti sunuldu.

Akademik yıl açılış töreninde konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Fırat Üniversitesinin Elazığ’dan tüm Dünya için nitelikli insan gücü oluşturmada çabası içerisinde olduğunu belirterek, Türkiye’nin 21. yy için belirlediği vizyon ve hedeflere ulaşmasında üniversitelerin temel rol oynayacağını belirtti.

Prof. Dr. Demirdağ, “Son 4 yılda Üniversitemize 6 yeni Fakülte, 52 yeni program kazandırıldı. Bu süreçte, Türkiye’de ilklere de imza attı. Üniversitemizde; Adli Bilişim Mühendisliği, İnsansız Araç Sistemleri gibi bölümler Ülkemizde açılan ilk bölümlerdir. Fırat Üniversitesi; öğrencileri, akademik personeli, idari birimleri, fiziki altyapısı,  binaları, kampüsleri ile gelişim sürecini geride bırakmıştır. Günümüzde nitelik ve kaliteyi önceleyen yeni hedefleri olan bir üniversitedir.

Üniversitemize kazandırılan teknolojik altyapı, dünya standartlarında araştırmaları da beraberinde getirdi. 2015 ve 2016 yılları içerisinde toplam 35 adet TUBİTAK projesi tamamlanırken, bugün 25 adet TÜBİTAK projesi de devam etmektedir. Bu projeler kapsamında TUBİTAK’tan üniversitemize aktarılan bütçe 16 Milyon TL’dir. Ayrıca, Üniversitemizin BAP birimi bünyesinde yürütülen projelerin bütçesi ise 2016 yılı itibari ile 15 Milyon TL’nin üzerine çıkmıştır. Bu çalışmalarımızın sonucu olarak Üniversitemiz; URAP verilerine göre devlet üniversiteleri arasında genel sıralamada 18. sırada yer alırken Mühendislik alanında sürekli ilk 10 arasına girmektedir. 2012'den beri ‘Yenilikçi ve Girişimci Üniversite Endeksi’ sıralamasına sürekli giren üniversitemiz her zaman Sanayi ile işbirliği arayışları içerisindedir. 2015-2016 döneminde; Endeks veri kayıtlarına göre; 79 adet Üniversite-Sanayi projesi tamamlanmış ve 16 adet patent alınmıştır. Bir yıl içerisinde 142 adet Bilimsel etkinlik gerçekleştirilmiştir. Akademik etkinlikler yanında, öğrencilerimizin Sağlık, Kültürel ve Spor etkinliklerine de katkıda bulunmaktayız. 2015-2016 öğretim yılında, öğrenci kulüpleri tarafından 220 civarında gerçekleştirilen etkinlikler bunun göstergesidir.

Fırat Üniversitesi, öğrencilerine iyi bir eğitim vermenin yanında öğrenci ve mezunlarını küresel rekabete hazır hale getirmeyi hedeflemektedir. Kurulan “Teknogirişim Akademisi ile öğrencilerimize sertifikalı Girişim eğitimleri verilmektedir. Üniversite ve Fırat Teknokent bünyesinde; Teknoloji Transfer Ofisini hayata geçirdik. 2015 yılında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na gönderilen 138 proje ile En fazla proje başvurusu yapan üniversiteyiz. Bu projelerden 23 tanesi kabul edilmiştir. Proje sahibi mezunlarımız Fırat Teknokentte şirketleşmiştir. Bu çalışmaların sonucu olarak, bugün Fırat Teknokentte çoğunluğu üniversitemiz mezunu olan 65 adet şirket hizmet vermektedir.

Sayın Bakanımızın himayesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Fırat Üniversitesi ortaklığında, “Doku Kültürü Laboratuvarı ve Serası” üniversite kampüsümüzde yapılmaktadır. Bu laboratuvar ile ülkemizdeki endemik türler ve nesli tehlike altında olan bitkilerin devamlılığı ve çoğaltılması planlanmakta, biyolojik çeşitliliğin korunması ve sürdürülebilirliğe önemli katkılar sunacaktır.

Yakın gelecekte Fırat Üniversitesi kurumsal kültürü ve etik değerler çerçevesinde öğretim üyeleri ve öğrencilerimizin akademik, bilimsel, nitelikli topluma yaygın etkisi olan ve ülkemize katma değer sağlayan değerler üreteceğinden emin olmanızı dilerim. Bu vesile ile Başta Sayın Bakanımız olmak üzere tüm misafirlerimize Fırat Üniversitesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim Akademik Açılışına katılımlarınızdan dolayı teşekkür eder, yeni akademik yılın tüm akademimiz ve aramıza katılan yeni öğrencilerimiz için verimli geçmesini diliyorum” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise, Fırat Üniversitesinin Türkiye’nin köklü üniversitelerinden biri olduğunu ifade ederek,  “Üniversite 1975 yılında kuruldu. Bu sene 41. Yılını idrak ediyor. Dolayısıyla 41 kere Maşallah diyorum Fırat Üniversitesine. Fırat Üniversitesinin Mühendislik te ilk 10 da yer alması sevindirici. Kampüsüyle fiziki imkanları ile muhteşem bir üniversite. Fırat Üniversitesinde şuan Akademik hayatta başarılı 1800 tane değerli öğretim üyesi, 43 Bin Öğrencisi ve bunun yanında 2000 ne yakın İdari personeli bulunuyor. Kısa zamanda Üniversite nerden nereye geldi. Bu konuda emeği geçen başta Rektörümüz olmak üzere Rektör Yardımcılarımızı ve Öğretim üyelerimizi gönülden kutluyorum” dedi.

Programda ayrıca Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, Vali Murat Zorluoğlu ve Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz birer konuşma yaptı.

Program sonunda Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Fırat Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Açılış törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ya onurluluk takdim etti.

Program bitiminde Fırat Üniversitesi Mühendislik Kampüsünde Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu adına fidan dikildi.

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer ELAZIĞ HABERLERİ haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye