Başkan Sönmez’den İlimize yatırım müjdesi!


Bu haber 2016-12-26 10:16:06 eklenmiş ve 1356 kez görüntülenmiştir.

Yatırımcılar ile yapılan görüşmelerden olumlu sonuçlar alındığını söyleyen Tüm Sanayici ve İş Adamaları Derneği (TÜMSİAD) Elazığ Şube Başkanı Mahir Sönmez” Askeri bot ve kamuflajyatırımları konusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu çalışmaları ilimize kazandırabilirsek 300 kişiye istihdam sağlamış olacağız” dedi.

2016 yılının bitmesine sayılı günler kala iş çevrelerinden bu senenin nasıl geçtiğine dair görüşler aldık. 2016 yılını değerlendiren ve 2017 yılına dair beklentilerini ifade eden iş çevreleri bu yılın ekonomik olarak parlak geçmediğini dile getirdiler. Yeni yılda yatırım ve istihdam konusunda daha umut verici çalışmaların olacağını söyleyen Tüm Sanayici ve İş Adamaları Derneği (TÜMSİAD) Elazığ Şube Başkanı Mahir Sönmez “ Yeni yılda biz ekonomik anlamda Elazığ adına daha iyi bir yıl geçmesi için tüm üyelerimizle çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi.

‘SUÇU KENDİMİZDE ARAMAMIZ LAZIM’

KOSGEB’in KOBİ’lere vereceği 50 bin liralık faizsiz krediden İlimizden sadece 89 işletmenin faydalanmasını değerlendiren Sönmez, “KOSGEB’in vereceği kredi imkânından ilimizde az kişinin yararlanmasından ziyade asıl bu parayı alacak olan vatandaşlarımızın bunu nerede kullanacakları daha fazla önem taşıyor. Devletimiz 15 bin kişiye bu imkânı sağlayacaktır. KOSGEB veri tabanına kayıtlı olan firmaların sayısına göre belirlenmiş olan bir rakamdır. Haliyle bu pastadan pay alacak olan iller İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli olacaktır. Çünkü ülkenin ekonomisine yön veren bu iller olmaktadır. Bizim ilimizde de bu imkândan 89 civarında bir esnaf faydalanacaktır. Bence bu sayıdan ziyade bu parayı alacak olanların ne gibi iş kolunda kullanacakları daha önem arz ediyor. Yani bu imkânı kişi araba değiştirmede kullanacaksa ilimize hiçbir katkısı olmayacaktır. Yatırımda kullanıyor olması esas teşkil etmesi gerekiyor. İlimize getirisi olmayacaksa binlerce kişiye bu imkân sağlansa da hiçbir anlamı yok. Ayrıca rakamların az olması bizleri hayal kırıklığına uğratmaması gerekir. Tam tersi daha çok çalışarak bu rakamların artmasını sağlamalıyız. KOSGEB veri tabanına ne kadar çok insan kayıt edersek seksen küsur olan bu rakamı daha da çok artırmış oluruz. Neden daha fazla yatırımcı çekemedik diye suçu kendimizde aramamız lazım” şeklinde konuştu.

‘YENİ YILDA 300 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAMAYI DÜŞÜNÜYORUZ’

Başkan Sönmez, İlimizde yatırım konusunda yapılan çalışmaları ise, ” Elazığ’daki yatırımcının ekonomik gücü belli bundan dolayı dışarıdaki yatırımcıları ilimize çekmeye gayret edeceğiz. Geçenlerde de Belediye Başkanıyla birlikte bir araya gelen yirmi bir tane tekstil ve ayakkabı firmasının ilimizdeki yatırımları çok önemli olacaktır. Bizlerde TÜMSİAD olarak askeri bot ve kamuflaj alanlarında yatırımı artırma gayretindeyiz. Çünkü bulunduğumuz bu bölgede bu alanda çalışma yok denecek kadar az. Projelerimizi yaptık gerekli kurumlarla görüştük. Bu konuda ilimize gelen yirmi bir iş adamıyla da görüştük. İlerleyen zamanlarda da İstanbul’a gideceğiz. Onlarda gayet sıcak baktılar. Bu yatırımı ilimize kazandırabilirsek ne mutlu bize. Ayrıca bu yatırımın 300 ve üzeri kişiye istihdam sağlayacağını tahmin ediyoruz. İşte bundan dolayı dışardaki yatırımcıları ilimize çekersek şehrimize de iş istihdamı konusunda önemli bir getirisi olacaktır.”

‘VATANDAŞIMIZIN İŞ BEĞENMEME HUYU VAR’

STK ve siyasiler Elazığ’ın 6. bölge teşviklerinden yararlanması için çaba harcanması gerektiğini de ifade eden TÜMSİAD Elazığ Şube Başkanı Sönmez, “Teşvikte biz şuan dördüncü bölgedeyiz. Asıl sıkıntımız İlimizin altıncı bölgenin imkânlarından faydalanamamasıdır. Çünkü dördüncü bölgede bulunan iller ekonomik olarak daha geliştiği için yatırımcılar haliyle o illere yönelmektedir. Bizler STK’lar olarak siyasilerimizle birlikte ilimizin altıncı bölge teşviklerinden faydalanması için çalışmalıyız. Biz elimizden geleni yapacağız. Dışarıdan yatırımcı gelmezse kendi bünyemizdekileri kullanırız. Bugün yanı başımızda bulunan Malatya dışarıdan mı yatırımcı buldu? Hayır. Kendi imkânlarını kullandı. Bizlerde elimizden gelen imkânları kullanarak daha iyi yerlerde olabiliriz. Fabrika açtıktan sonra orada çalıştıracak kalifiyeli eleman sıkıntısı da var. İlimizde ki vatandaşların maalesef iş beğenmeme huyu var. Yatırımcılardan bize söylenen burada bir iş kurarsak çalıştıracak eleman bulabilir miyiz? Biz ekonomik bir kuruluş olarak bu yerlerde çalışacak ara elemanların nasıl yetiştirileceği hakkında çalışmalar yapmamız gerekir. Geçmişte doğunun Paris’i olan ilimizi ekonomi alanında da ön plana çıkarmalıyız” dedi.

‘EKONOMİK OLARAK SÖNÜK BİR YIL GEÇİRDİK’

2016 yılı ekonomik verilerini ilimiz açısından değerlendiren Sönmez, “Bizler STK üyeleri olarak milli ve manevi değerlerimize bağlı olarak, ekonomik anlamda birlik, beraberlik içerisinde bir kalkınma sağlamalıyız. İlimizdeki iş adamlarıyla birlikte yatırım alanlarında çalışmalar yapmaktayız.2016 yılında ilimizde ekonomik olarak çokta parlak bir dönem geçirdiğimizi söyleyemeyiz. Buna içte ve dışta yaşadığımız olaylar sebep olmaktadır. İlimizin bu ekonomik yapısını ülke bazında düşünmek gerekir. Yani eğer Türkiye’de bir gelişme olursa haliyle İlimizde de olacaktır. Birbirinden ayrı düşünmek söz konusu olamaz. Bu yılda ekonomik anlamda bir sürü olumsuzluk olmasına rağmen bizler moralimizi bozmadan çalışmalarımızı gayretle devam ettireceğiz. Şuan iyileştirme adına neler yapılabilir buna bakmak gerekir. Yeni yılda biz ekonomik anlamda Elazığ adına daha iyi bir yıl geçmesi için tüm üyelerimizle çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi. Son olarak İlimizde karşılıksız çek oranlarının artmasını değerlendiren Sönmez, şu ifadelerde bulundu: ” 2016 yılında önemli bir artış oldu. Bankacılardan ve ekonomik verilerden de bunu görmekteyiz. Bunu aslında bu yılın ekonomik anlamda iyi geçmediğine bağlayabiliriz. Komşu ülkelerde yaşanan olaylarda bunda etkili olmaktadır. Ekonomik olarak sönük bir yıl geçirdiğimiz için haliyle çeklere de yansımaktadır. Yeni yılda bu gibi şeylerin en aza ineceğini düşünmekteyiz.”

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer ELAZIĞ HABERLERİ haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye