Arslan: Elazığ’ı ilçeleriyle birlikte kalkındırmaya kararlıyız…

Kovancılar İşadamları Derneği (KİAD) Başkanı M.Hanifi Bekirgil’in daveti üzerine Kovancılar ilçesinde KİAD Üyeleriyle bir araya gelen Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan ve Elazığ TSO Meclis Başkan Yrd. Bülent Sami Satıcı Oda tarafından gerçekleştirilen önemli faaliyetler ve iş dünyasına sağlanan fırsatları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Toplantıya MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan ile Avrupa Elazığlılar Derneği Başkan Vekili Gürbüz Yıldız’da katılarak Elazığ TSO’nun ilin kalkınma ve gelişme sürecine olan katkılarını yakından takip ettiklerini ifade ettiler…
Bu haber 2021-07-25 16:10:56 eklenmiş ve 597 kez görüntülenmiştir.

Kovancılar İlçemiz Kendini İspat Ediyor…

KİAD Üyelerinin bayramlarını tebrik ederek sözlerine başlayan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan; “KİAD, Kovancılar ilçemizde gerçekten imkansızı başarıyor. 86 İş İnsanını bir ilçede bir arada tutmak, onların dertleriyle dertlenmek, ilçelerine katkı sunmaya çalışmak gerçekten çok değerli. Ben KİAD’ın tüm üyelerine ve tüm iş insanlarına, ilçelerine sahip çıktıkları için tek tek teşekkür ediyorum. Kovancılar ilçemiz, insan varlığıyla, toprak varlığıyla ve sermayesiyle, kalkınmışlığıyla, gelişmişliğiyle ve sürekli yatırım çekmesiyle her geçen gün kendini ispat ediyor. Biz Kovancıların her alanda daha da gelişmesini istiyoruz. Madem ki bu ilçede çalışkan İş İnsanları var, sermaye var, Kovancılar modern tarımda da var olsun, sanayi ve üretimde de olsun, ticarette de olsun. Ticarette hamdolsun zaten kendisini ispatlıyor. E-ticarette Elazığ’ımızın en fazla hacme sahip firmamız Kovancılar ilçemizde hizmet veriyor. Yine tekstil-konfeksiyon alanında ciddi imalathanelerimiz bu ilçemizde var. Bizlerin amacı, sizlere destek vererek bunların sayılarını artırmak, işlerinizi geliştirmek. Biz size her alanda destek vermeye devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

 

Sanayileşmenin Önünü Açmak İstiyoruz…

Konuşmasında Tekstilkent Projenin ilçe için büyük önem taşıdığına vurgu yapan Başkan Arslan; “Tekstilkent projesi gerçekten çok değerli. Kalkınma Ajansı Genel Müdürlüğü tarafından ve ilimiz Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği tarafından planlanmış çok değerli bir yatırım. Potansiyeli olan ilçelerdeki hanelerimzde henüz üretimde olmayan iş gücünü; ekonomiye dahil ederek hane başına geliri artıracak çok güzel bir yatırım alanı ve fırsatı. Ama biz bunları çeşitlendirmek adına diyoruz ki madem Kovancılar da, Karakoçan da, Palu da böyle bir potansiyel var buraya bir Organize Sanayi Bölgesi kazandıralım. Ve bunun tüm planlamasını yaparak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan bu bölgede ön görülen iki noktadan herhangi birinde Bakanlığın uygun gördüğü alanda OSB’yi Kovancılar’a kazandırarak bu bölgede sanayileşmenin önünü açalım istiyoruz. Bakanlığın bir çalışması var. Geçtiğimiz aylarda teşvik sisteminde değişikliğe gidilerek, ilçe bazlı teşvik modeline döndü. Bakanlığımız bu duruşu sergiliyorsa, ilin siyasilerinin tam desteği söz konusu ise, siz iş dünyasının değerli temsilcileri bu duruşu sergiliyorsa, ilin bütün mekanizmaları bu projeyi destekliyorsa Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz de bu projenin hayata geçeceğine yürekten inanıyoruz. Küçük gecikmelerimiz oldu, bunun sebebi de deprem felaketi ve ardından hayatlarımızdaki önceliklerimizi değiştiren pandemidir. Fakat biz kararlılığımızdan asla vazgeçmedik. Projelerimiz için sonuna kadar mücadele ediyoruz, edeceğiz.”

 

Dünya Ekonomisine Entegre Olmuş Çok Ortaklı Yapılar Oluşturuyoruz…

Elazığ’da çok ortaklı yapılara öncülük edecek yeni bir anlayış getirdiklerini belirten Arslan, “Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ve paydaşlarımızla son 6 ayda ilimize Tarıma Dayalı Besi İhtisas OSB’mizi kazandırdık. Bu alaniçerisinde çok ortaklı bir yapı oluşturarak 3Mw elektrik üretme kapasiteli Biyogaz Enerji Tesisi ve beraberinde tesisin atıklarından orgenamineral gübre üretmek adına 8 Milyon Euro’luk bir yatırımı ilimize kazandırmak üzereyiz.

Biyogaz tesisimiz %80 tamamlanmış durumda. Geçtiğimiz ayın sonunda da geçici kabulü gerçekleşerek Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’ndan lisansımızı aldık. Biz birşeyi taahhüt etmiştik; Elazığ’da çok ortaklı yapıları yeni bir anlayışla, dünya ekonomisine entegre olmuş, hesap verebilir, sürdürülebilir, kontrol edilebilir ve en önemlisi kazanan bir yapıyı yeniden yorumlayıp bu yapıları ilimize kazandıracağız diye. Rabbime hamdolsun birincisini gerçekleştirmek üzereyiz sizlerin desteğiyle.”

 

22 Milyonluk Projeyi İlimize Kazandırıyoruz…

Elazığ TSO öncülüğünde çok ortaklı Enerji ve Gübre yatırımı ile birlikte bir de Tarım ve Gıda alanında bir şirket kurduklarını belirten Başkan Arslan, “Gıda sanayi şirketinin altlarını oluşturacak şekilde, 5 ayrı kooperatif kurarak bunların yönetim ve idare merkezi ile birlikte şehrin bu alanlarda bir üretim merkezine dönüşmesini planladık. Bu yatırım 22 milyon liralık bir yatırım projesidir. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank Bey beni geçen aradı. ‘Başkanım senin projeni destekliyoruz, projene onay veriyoruz hayırlı olsun’ diyerek bizleri sevindiren müjdeyi verdi. Yani 22 milyonluk projeyi yüzde 50 Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı hibesi ile Elazığ’ımıza kazandırıyoruz. Kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz şirketimiz bu işin kuluçka merkezi ve işin yönetim merkezi olacak. Kooperatiflerimiz kimliğini burada kazanacak. Çiftçilerimiz ihtiyaç duyduğu gübreyi, zirai ilaçları oradan en uygun fiyata temin edebilecek. Arada bir ticaret yok. Sadece kooperatiflerin hayatını idame ettirecekleri karlarla değerli çiftçilerimize fideleri, tohumları, ilaçları ve gübreleri buradan sunacağız. Ayrıca danışmanlık hizmeti vereceğiz. Elazığ tarım ve hayvancılığı için bu proje bir dönüm noktası olacaktır” ifadelerinde bulundu.

 

86 Üyemizle İlçemiz ve İlimizin Kalkınma Sürecine Katkı Sağlıyoruz…

Toplantıda konuşan KİAD Başkanı Hanifi Bekirgil, Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, Meclis Başkan Vekili Bülent Sami Satıcı, MÜSİAD İl Başkanı Tekin Gürkan ve Avrupa Elazığlılar Derneği Başkan Vekili Gürbüz Yıldız’a katılımları nedeniyle teşekkür etti. Başkan Bekirgil, Elazığ TSO’nun çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve Kovancılar ilçesi için gösterilen tüm gayretlere teşekkür etti. Bekirgil konuşmasında “Kovancılar İş Adamları Derneği’ni 2010 yılında 25 kişiden oluşan kurucu üyelerle kurduk. Şu anda 86 üyemiz bulunmaktadır. 86 üyesinin hepsi iş insanı. 2 kişiden 200 kişiye kadar çalışanı olan arkadaşlarımız var. Tüm üyelerimizle birlikte ilçemizin ve ilimizin kalkınma sürecine Elazığ TSO ile birlikte katkı sunmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Kovancılar Potansiyeli Yüksek Bir İlçemiz…

MÜSİAD Şube Başkanı Tekin Gürkan da, “Kovancılar İlçemiz coğrafi konumu itibariyle Doğu Anadolu’ya açılan güzergahta ve jeopolitik konumu ile, potansiyeli ile sürekli gelişen, büyüyen bir ilçemiz. Yine Kovancılar İlçemiz kendi içindeki etnik yapıları barındıran birlik, beraberlik ve kardeşliğiyle birçok yere, yöreye örnek olan, Keban Barajı ve Murat Nehri adasında, havzasında bulunan gelişmeye ve kalkınmaya müsait bir ilçemiz. KİAD gibi sivil toplum kuruluşlarımızın aktif şekilde çalışması ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odamızın yoğun gayretleriyle bu bölge gelecekte üretim ve istihdam alanında çok daha farklı bir noktaya ulaşacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

 

Avrupa’daki İşadamlarımızla Sizin Yanınızdayız…

Avrupa Elazığlılar Derneği Başkan Vekili Gürbüz Yıldız da yaptığı değerlendirmede Elazığ TSO Başkanı Sayın Asilhan Arslan’ın açıklamaları ve atılan her adımdan heyecan duyduğunu belirterek “Avrupa Elazığlılar Derneği olarak inanın ki Avrupa’dan arkadaşlarla bizlerde sizin gibi aynı heyecanı yaşıyoruz. Başlatılan tüm bu girişim ve çalışmalarda bizlerde yer almak için ne gerekiyorsa yapacağız. Arkadaşlarımızla bayram süresince ve sonrasında çok sayıda görüşme ve temaslarımız olacak. İnanıyorum ki çok güzel gelişmeleri hep birlikte yaşayacağız. KİAD Başkanımıza ve tüm üyelerine teşekkür ediyorum” Dedi.

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer ELAZIĞ HABERLERİ haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye