Eğitim Sektörü Sorunları İstişare Toplantısı Yapıldı

Elazığ TSO eğitim sektörü temsilcilerinin yer aldığı Kurs-Der üyeleri Elazığ TSO Meclis Başkan Vekili ve Kurs-Der Başkanı Veli Aksu başkanlığında bir araya geldi.
Bu haber 2021-08-20 13:11:18 eklenmiş ve 228 kez görüntülenmiştir.

Elazığ TSO Meslek Komiteleri Çalışma İhtisas Komisyonu Başkanlığı görevini de yürüten Aksu, üye sorunlarının tespit etmek ve çözüm yolları üretmek amacıyla yapılan çalışmalar doğrultusunda özel öğretim kurumları istişare toplantısının geniş katılımla ve son derece verimli geçtiğini ifade etti...

Sektörün çözüm bekleyen birçok konusu gündeme alındı…

Yapılan istişare toplantısını değerlendiren Elazığ TSO Meslek Komiteleri İhtisas Çalışma Komisyonu Başkanı ve Kurs-Der Başkanı Veli Aksu, toplantıya çok yoğun bir katılım olduğunu alanında ülkemiz genelinde marka değeri olan Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel’in de katıldığını belirterek, “Yeni eğitim ve öğretim yılı öncesi bir dizi toplantıyı sektör temsilcilerimizle gerçekleştirdik. Alınan kararları Odamız Yönetim Kuruluna takdim ederek başta TOBB ve ilgili bakanlık düzeyinde sorunlarımızın çözümünü talep edeceğiz. Elazığ özelinde yapılan bu toplantı aslında ülkemiz genelindeki tüm eğitim camiasının müşterek sorunlarını da içeriyor. Dolayısı ile daha önceki dönemlerde Meslek Komitelerimiz aracılığı ile gündeme taşıdığımız ve çözümüne katkıda bulunduğumuz bazı hususlardaki olumlu gelişmeyi bu çalışmada da bekliyoruz” ifadelerinde bulundu.

 

Atama bekleyen binlerce öğretmenimizin istihdamı için formülümüz hazır…

Başkan Aksu değerlendirmesinde, “Toplantımızda en temel sorunlardan biri olarak, Özel kursların kanunen tek  dersle sınırlı olması hususunun maddi olarak sıkıntıya yol açtığı ve öncelikli olarak bu konunun üzerine gidilmesi gerektiği vurgulanarak, yaş grubu ve tek  ders sınırlamasının kaldırılması talep edildi.

Tek ders ve yaş grubu sınırlaması kaldırıldığında lise öğrenci grubunda 11 ders, ortaokul grubunda ise 7 olmak üzere toplamda 18 ders vermiş olacak. Buda Türkiye’deki özel öğretim kurslarında ki öğretmen istihdamını destekleyerek devlete ödenen vergilerin 18 kat artmasına vesile olacaktır.

Şuan için ülkemizde 13.500 resmi olan özel öğretim kursları bulunmaktadır. İstihdamımız 13.500x18=243 bin kat artmış olacaktır. Ortalama olarak bir kursta her branştan 3 öğretmen çalıştığı taktirde 243.000x3=729 bin  öğretmen istihdam  edilmiş olacaktır.

Ülkemizde mezun durumda olan ve atama bekleyen 650 bin öğretmen adayı bulunmaktadır. Oysa MEB yılda yaklaşık olarak 20 bin öğretmen alımı gerçekleştirmektedir. Kurslarımız için talep ettiğimiz bu çözüm önerisiyle;

1. Atama bekleyen tüm öğretmen adaylarının özel öğretim kurslarında istihdamı yapılarak bakanlığımızın atama problemi çözülmüş olacaktır.

2. Devlete kazandırılan vergi 729 bin kat artmış olacaktır. Buda ekonomiye ciddi katkı sağlayacaktır.

3. Tek ders sınırlamasından dolayı kayıt dışı ruhsatsız ( kaçak) kurslarında kapanmasına neden olacaktır. Gençliğimizin bakanlığa bağlı kurumlarda güven içerisinde eğitim öğretimlerini almış olacak ve kayıt dışı vergi kaçağı önlenmiş olacaktır.

4. Ders sınırlaması kalktıktan sonra bakanlık MEB tarafından denetleme yapılarak kayıt dışı kurslar kayıt altına alınarak, işverenlerimizin de kazançlarının artmasına ve haksız rekabetin önlenmesi sağlanacaktır.

ETİKETLER : #veli aksu #etso #kurs-der
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EĞİTİM haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye