Fırat Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni Yapıldı

Fırat Üniversitesi 2021-2022 Akademik yılı açılış töreni, yoğun bir katılımla yapıldı.
Bu haber 2021-11-08 14:59:26 eklenmiş ve 190 kez görüntülenmiştir.

Atatürk Kültür Merkezinde yapılan açılış törenine, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Milletvekili Zülfü Demirbağ, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karaşit, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Yıldız, Emniyet Müdürü Celal Sel, Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Soner Özgen, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Sinan Akpınar, Fakülte Dekanları, Öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. 

Akademik yıl açılış töreninde konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Ülkemizin en köklü üniversitelerinden bir olan Fırat Üniversitesi’nin yeni akademik yılının açılışını gerçekleştirmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “2021-2022 eğitim-öğretim yılının ülkemiz, ilimiz, öğrencilerimiz, aileleri ve bütün personelimiz için faydalı ve hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 Prof. Dr. Göktaş, “ Üniversitemizde artık sadece yurt içinden değil yurt dışından da öğrenciler eğitim almaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın “gönül coğrafyamız ile bağlarımızı güçlendirmek gerekir” önerisi doğrultusunda üniversitemiz 17 farklı ülkeden toplamda 2.128 misafir öğrenciyi bünyesine katmıştır. Elazığ ilimiz ve Üniversitemiz bize duyulan güveni boşa çıkarmamak için yurt dışından gelen öğrencilerileri “yabancı öğrenci” değil, “misafir öğrenci” olarak benimsemekte ve Türk milletinin misafirperverliğini onlara hissettirmek için yoğun çaba sarf etmektedir.  Amacımız önümüzdeki yıllarda bu sayıyı arttırmaktır. 

    Fırat Üniversitesi; ön lisans, lisans ve lisansüstü seviyelerde olmak üzere bütün akademik disiplinlerde eğitim-öğretim faaliyetlerine katkıda bulunan ve bilimsel araştırma faaliyetlerini sürdüren 435 profesör, 229 doçent, 335 doktora öğrt üyesi, 300 öğretim görevlisi, 751 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 2.050 akademik personelle sahiptir. Akademik personel sayısı açısından üniversitemiz Doğu ve Güneydoğu Anadolu Belgelerinde 2. büyük üniversitedir. Üniversitemizde ayrıca 3700 civarında idari ve destek personeli görev yapmaktadır. 

Akademisyenlerimiz son iki yılda yapılan dünyanın en başarılı bilim insanları listesinde de Elazığ ve Üniversitemiz için gurur vesilesi olmuştur. Stanford Üniversitesi tarafından çeşitli bilimsel kriterlerin hesaplanmasıyla 22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalında dünyadaki bilim insanları arasından ilk yüzde 2'lik dilime giren listede 2020 yılında 30 ve 2021 yılında ise 42 bilim insanımız yer almıştır. Bu sıralamada Fırat Üniversitesi İstanbul Teknik Üniversitesi’nden sonra Türkiye’de hem 2020 yılında hem de 2021 yılında 2. sırada yer almıştır. Bütün bu başarıları nedeniyle akademisyenlerimize teşekkür ediyor ve onlarla gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.2021-2022 Eğitim-Öğretim yılının insanlığa, milletimize, bölgemize, eğitim camiasına, akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Programda ayrıca Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Vali Ömer Toraman ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da birer konuşma yaparak yeni akademik yılın başarılı geçmesi temennisinde bulundular.

Program Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Akbulut’un Açılış Dersi vermesi ve Fırat Üniversitesinde akademik unvan alan öğretim üyelerine protokol üyeleri tarafından Profesör, Doçent ve Doktora Öğretim üyesi cüppelerinin giydirilmesi ile sona erdi.  
ETİKETLER : # elazığ # fırat üniversitesi # fırat üniversitesi akademik yıl açılış töreni # fahrettin göktaş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer ELAZIĞ HABERLERİ haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye