Asgari Ücrette Karar 4. Toplantıya Kaldı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün TİSK (Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu) Merkezi’nde üçüncü toplantısını gerçekleştirdi.TİSK ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, işçi ve işveren tarafı taleplerini paylaştı.
Bu haber 2021-12-09 13:58:53 eklenmiş ve 168 kez görüntülenmiştir.

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder toplantı sonrası yaptığı açıklamada,

“Yaptığımız hesapta Hacettepe tarafından verilen parametrelere rakamları karşılaştırdık.Bu rakamlara göre, 2 bin 979 lira ile 3 bin 567 lira arasında eski formüle göre değişiyor. TİSK bu rakamı 3 bin 100 lira olarak daha uygun buluyor. 3 bin 567 liraya Türk-İş diyor ki ben daha farklı besin kaynaklarını tercih ederim diyerek bu rakam da 3 bin 900’ün altına düşmez diyor.

Bugün için net bir tarih henüz belirleyemedik. Bu sene üçüncü toplantıyı ilk defa bu kadar erken yaptık. Dördüncü toplantı karar toplantısı olacak. Üç tarafa da uygun olan bir tarihte son toplantıyı yapacağız” dedi.

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Nazmi Irgat “İşveren kesimi ile uzlaşmazlıklarımızı gideremedik. Ay sonuna kadar zamanımız var. Görüşmeler devam edecek” diye konuştu.

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, “3100 TL gibi bir teklifimiz söz konusu değil. Orta yolu bulacağız. Asgari ücretlinin enflasyona ezdirilmeyeceği ortada” dedi.

Öte yandan toplantı öncesi konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, “Biz üçlü saç ayağının en önemli temsilcisi olarak ülke geleceği için önemli kararlar vermeye çalışıyoruz. Komisyonda yapılan toplantıda rakam önerisi olmadı. Bu sene kuvvetli bir veri analizi işletmelerden alınan görüşler var. Tabi bazen bizlere düşük gelen yüksek gelen farklı rakamlar zikrediliyor.

Bu rakamları çözmede devletimizin işverenlere yapacağı teşvik ve çalışanlara yapılacak vergi indirimlerinin belirleyici olacağını düşünüyoruz. Bu destekleri alabilirsek biz üçlü imzayı alabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

ETİKETLER : # asgari ücret # tisk # türk iş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNDEM haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye