Fırat Üniversitesi 'Araştırma Üniversitesi' Seçildi

Fırat Üniversitesi oldukça önemli bir başarıya daha imza atarak YÖK tarafından Türkiye'nin en iyi üniversitelerinin yer aldığı 'Araştırma Üniversitesi' seçildi.
Bu haber 2021-12-13 14:16:12 eklenmiş ve 133 kez görüntülenmiştir.

  Türkiye ve dünya sıralamasını her alanda yükseltmeye devam eden Fırat Üniversitesi tarihinin en önemli başarılarından birine imza atarak yeni bir döneme başladı. YÖK tarafından belirlenen ve Türkiye’nin en iyi 20 üniversitesinin yer aldığı “Araştırma Üniversiteleri” listesine Fırat Üniversitesi de girdi.

YÖK tarafından hayata geçirilen “İhtisaslaşma ve Misyon Farklılaşması Projesi” kapsamında alınan yeni kararlar Ankara’da gerçekleştirilen Araştırma Üniversiteleri Toplantısında kamuoyu ile paylaşıldı. Toplantıya; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK üyeleri, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ile birlikte üniversite rektörleri ve davetliler katıldı. Toplantıda Araştırma Üniversitelerinin İlanı ve Berat Takdimi yapıldı.

Türkiye'nin öncelikli hedefleri ve alanları çerçevesinde nitelikli bilgi üretmek, disiplinlerarası çalışmaları ve iş birliklerini teşvik etmek, doktoralı araştırmacı insan sayısını artırmak, uluslararası iş birliklerini güçlendirmek ve üniversitelerin uluslararası alanda daha görünür kılmak amacıyla başlatılan Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı'na yapılan değerlendirmeler sonucunda en başarılı üniversiteler belirlendi.

Program kapsamında yer alan üniversitelerin performansları Araştırma Üniversiteleri Performans İzleme Endeksi aracılığıyla; “Araştırma Kapasitesi”, “Araştırma Kalitesi” ve “Etkileşim ve İşbirliği” başlıkları altında 32 gösterge kapsamında değerlendirildi. Bu kapsamda gerçekleştirilen toplantıda Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı'nda 20 devlet üniversitesi ile 3 vakıf üniversitesi yer aldı.

Gerçekleştirilen törende Fırat Üniversitesi’nin Araştırma Üniversitesi seçildiği açıklandı. Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Araştırma Üniversitesi Beratını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’dan aldı.

Fırat Üniversitesi’nin Araştırma Üniversitesi seçilmesiyle ilgili açıklama yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrtettin Göktaş, “Fırat Üniversitesi tarihinin en önemli başarılarından birine imza atarak YÖK tarafından “Araştırma Üniversitesi” seçildi. Türkiye’nin en iyi 20 üniversitesinin yer aldığı “Araştırma Üniversitesi” seçilme başarımızda emeği geçen tüm akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu başarıyla Üniversitemizde yeni bir dönemin başladığını tüm kamuoyuna büyük bir heyecanla duyuruyoruz” dedi.

ETİKETLER : # fırat üniversitesi # fahrettin göktaş # yök
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer ELAZIĞ HABERLERİ haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye