ASİLHAN ARSLAN; MESLEKİ EĞİTİM ARTIK DAHA CAZİP!..

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan’ı ziyaret eden Milli Eğitim İl Müdürü Feyzi Gürtürk, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununda yapılan değişiklikle meslek liselerinin tercih edilmesiyle ilgili çok önemli destekler sağlandığını ve hem öğrenciler hem de gençler için fırsatlar getirildiğini söyledi.
Bu haber 2022-01-18 13:44:42 eklenmiş ve 137 kez görüntülenmiştir.

Mesleki eğitimde yeni bir dönem…

3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nda yapılan değişikliklerin artık meslek liselerini çok daha cazip hale getirdiğini belirten Milli Eğitim İl Müdürü Feyzi Gürtürk, “Millî Eğitim Bakanlığımız, mesleki eğitim merkezlerini yaygınlaştırmaya ve istihdam artışına katkı vermeye büyük özen gösteriyor. 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nda yapılan birinci değişikliğe göre mesleki eğitim merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin her ay aldıkları asgari ücretin üçte biri kadar ücretin tamamı, artık devlet tarafından ödenecek.

İkinci değişiklik ile de üçüncü sınıf sonunda kalfa olan öğrencilerin aldıkları ücret, asgari ücretin yarısı kadar uygulanacaktır. Sağlanan bu destekler mesleki eğitim merkezlerini güçlendirerek iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesinde yeni bir dönem başlatmıştır. Artık mesleki eğitim merkezleri hem işverenler hem de kısa sürede işgücü piyasasına geçmek isteyen gençler için çok cazip bir model hâline geldi. İlk kez mesleki eğitimde hem işveren hem de gençler için cazip bir mekanizma oluşturulmuş oldu. Bu, ülkemiz ve ilimiz için istihdamı artıracak tarihî bir adımdır. Proje ortağımız olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odamızı bugün ziyaret ederek Sayın Başkanımızı konuyla ilgili olarak detaylı bir şekilde bilgilendirmek ve bu süreçte hem kamuoyunun bilgilendirilmesi hem de işyerlerimizin projeye sahip çıkmalarını bekliyoruz” dedi.


Hem gençler hem de işletmeler için çok önemli fırsat…

Elazığ TSO ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü arasındaki “Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü”nün artık daha cazip hale geldiğini belirten Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, ziyareti ve verdiği bilgiler için Milli Eğitim İl Müdürü Feyzi Gürtürk’e teşekkür etti. Başkan Arslan yaptığı değerlendirmede, “Sayın Müdürümüzün vermiş olduğu bilgilerde artık Meslek Liselerinin tercih edilme gerekçelerinin ve cazibesinin artırılmış olmasından büyük bir mutluluk duymaktayız. Ayrıca en az lise mezunu olan gençlere 27 haftalık eğitim sonrası verilecek ustalık belgesi ile işyeri açmasına imkan sağlanması veya bir meslek sahibi edilerek herhangi bir işletmede usta olarak çalışmasının önü açılmıştır. Bu desteklerle birlikte iş dünyasının da bir çok alanda ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman sorunun çözümüne önemi katkı sağlanacaktır. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm işletmelerimizin bu projeye sahip çıkmalarını önemsiyoruz. Ailelerin ve öğrencilerimizin de sağlanan bu imkanları bir fırsat olarak değerlendirmelerini bekliyoruz” ifadelerinde bulundu.


Mesleki eğitimde yeni dönemde sağlanan destekler:

 4 Gün İşletmelerde Beceri Eğitimi

 1 Gün Okulda Teori Eğitimi

 9-10 ve 11. Sınıflarda Asgari Ücretin En Az %30’u Kadar Maaş

 12. Sınıfta Asgari Ücretin En Az %50’si Kadar Maaş

 18 Yaş Üzeri Genel Sağlık Sigortası

 Yurtdışında da Geçerli Ustalık Belgesi

 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Diploması

 En Az Lise Mezunu Olanlara En Fazla 27 Haftalık İşyeri Eğitimiyle Ustalık Alma ve İşyeri Açma Hakkı.

ETİKETLER : #etso #asilhan arslan #feyzi gürtürk #mesleki egitim
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer ELAZIĞ HABERLERİ haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye