Seza Çimento’dan İhracat Atağı

Güney Amerika’dan Avrupa’ya uzanan bir coğrafyada 22 ülkeye ihracat gerçekleştiren Seza Çimento’nun Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Direktörü Cansu Açık, 2022 yılında ihracatlarını yüzde 30’un üzerinde artırarak, 800 bin tona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. 2021 yılında Avrupa pazarına Belçika ile girdiklerini anlatan Açık, bu yıl başta Avrupa ve Amerika pazarı olmak üzere ihracat yaptıkları ülke sayısını artıracaklarını vurguladı.
Bu haber 2022-01-19 18:18:56 eklenmiş ve 246 kez görüntülenmiştir.

  Cumhuriyet tarihi boyunca Doğu Anadolu Bölgesi’ne yapılmış en büyük özel sektör yatırımları arasında yer alan Seza Çimento, ihracatta büyümeye devam ediyor. 2021 yılında toplam 600 bin tonun üzerinde çimento ve klinker ihracatı gerçekleştiren Seza Çimento, 2022 yılında da ihracattaki atağını sürdürmeyi planlıyor.

 “İHRACATTAKİ ATAĞIMIZLA ÜLKEMİZ İÇİN DAHA FAZLA KATMA DEĞER YARATIYORUZ”

  Pandemi koşullarına rağmen ihracatta başarılı bir yılı geride bıraktıklarını söyleyen Seza Çimento Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Direktörü Cansu Açık, “2021 yılı, tedarik zincirinde lojistik nedeniyle yaşanan kırılmaların devam ettiği, başta ham madde, enerji ve navlun fiyatları olmak üzere maliyetlerde ciddi artışların yaşandığı bir yıl oldu. Tüm bunlara rağmen Seza Çimento olarak ihracattaki atağımızı sürdürerek, ülkemiz için katma değer yaratmaya devam ettik. 2021 yılında toplam 600 bin tonun üzerinde klinker ve çimento ihracatı gerçekleştirdik. 2022 hedefimizi ise yüzde 30’un üzerinde artışla 800 bin ton olarak belirledik” dedi.

“AVRUPA PAZARINA BELÇİKA İLE GİRİŞ YAPTIK”

  Seza Çimento’nun ihracat pazarları hakkında bilgi veren Cansu Açık, “Türk çimento sektörünün en genç firmalarından biri olan Seza Çimento olarak üretime başladığımız günden itibaren ihracata özel bir önem verdik. Bu nedenle de ihracat ağımızı her geçen yıl genişlettik. Şu anda Güney Amerika, Batı Afrika ve Orta Doğu başta olmak üzere geniş bir coğrafyada, 22 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Hedeflerimiz arasında yer alan Avrupa pazarına 2021 yılında Belçika ile giriş yaptık. Bu yıl da başta Avrupa ve Amerika pazarı olmak üzere ihracat yaptığımız ülke sayısını artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.  Açık şöyle devam etti; “2022 yılında pazarımızı genişletirken, ihraç ettiğimiz ürün çeşitliliğini artırmayı da kendimize hedef olarak belirledik. İhracatımızın büyük bir kısmını klinker oluşturuyor. Bu yıl çimento ihracatımızın payını yükselteceğiz. Ayrıca geçen yıl ilk kez gerçekleştirdiğimiz açık çimento ihracatını bu yıl da sürdürmeyi planlıyoruz.”

“SINIRDA KARBON DÜZENLEMESİ TÜRK ÇİMENTO SEKTÖRÜ İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT”

  Çimento sektörünün Sınırda Karbon Düzenlemesi’nin geçiş sürecinde yer alan beş öncelikli sektör arasında yer aldığını hatırlatan Açık, “Avrupa’da bazı ülkelerdeki çimento fabrikaları geçiş süreci olan 2023 yılını beklemeden üretimlerini azaltmaya başladı. Bu durum, coğrafi konumumuz ve ürün kalitemizin sağladığı avantajlar nedeniyle ülkemize yönelik talebi artırdı. Eğer bu süreci doğru değerlendirir, çevreye duyarlı üretim gerçekleştirebilirsek önümüzdeki süreçte çimento sektörü olarak dünya genelindeki etkinliğimizi daha da artırabiliriz” açıklamasında bulundu. Cansu Açık, Seza Çimento’nun, AB ülkeleri için belirlenmiş yasal sınırların çok altında toz emisyon değerleriyle üretim yaptığını da sözlerine ekledi.

“YAKIT VE ELEKTRİK MALİYETLERİ SEKTÖRÜN KARLILIĞINI DÜŞÜRÜYOR”

  Çimento sektörünün üretimde ithalata bağımlılığının yüksek olması nedeniyle kur kaynaklı maliyet artışlarından ciddi ölçüde etkilendiğini ifade eden Cansu Açık, sözlerini şöyle tamamladı; “Sektörün maliyet bileşenlerinin yaklaşık yüzde 80’i yakıt ve elektrik maliyetlerinden oluşuyor. Üretimde yoğun olarak kullanılan yakıtların yüzde 92’si ithal ediliyor. Kurlardaki artışın üretimde oluşturduğu ciddi maliyet artışları, son tüketiciye yansıtılamadığı için de sektörde karlılık oranı düşüyor. Ancak çimento sektörü tüm zorlu koşullara rağmen üretmeye ve ihracata devam ediyor. Biz de Seza Çimento olarak bu süreçte enerji maliyetlerimizi düşürmek ve karbon ayak izimizi daha da azaltmak amacıyla yenilenebilir enerji alanına yatırım yapıyoruz. Şu anda Elazığ’ın en büyük öz tüketim güneş enerjisi santralini kurmaktayız. Bu yılın ilk çeyreğinde devreye girmesini planladığımız proje ile fabrikamızın enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 30’unu güneşten karşılayacağız.”

ETİKETLER : #elazığ #seza çimento #ihracat atağı
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer ELAZIĞ HABERLERİ haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye