BAKANLARIN ELAZIĞ ZİYARETİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tamamlanan deprem konutlarını incelemek ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Elazığ’a geldi.
Bu haber 2022-04-26 19:10:28 eklenmiş ve 106 kez görüntülenmiştir.
Elazığ Valiliğine geçen bakanlar  İl Değerlendirme toplantısına katıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Toplantının ardından açıklamalarda bulundu

Bakan Kurum yaptığı açıklamada,

“24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’da sivrice merkezli yaşamış olduğumuz depremde 41 canımızı kaybetmiştik 37 Elazığ 4 Malatya olmak üzere 41 canımızı kaybetmiş ve tüm Türkiye olarak yasa boğulmuştuk. Bizde o gün bakanımızla birlikte Elazığ’ımızın yarasını sarmak için cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde harekete geçtik. Cadde cadde, sokak sokak harekete geçtik. Biz sözler verdik. Kardeşlerimiz bize inandılar. Biz de bundan önce olduğu gibi onların beklentilerini boşa çıkartmadık. Rezerv alanlarda yeni konutlar yapmış olduk. Bu çerçevede konutlarımızın yaklaşık 17 bin 800’ünü teslim ettik. Yaklaşık 18 bin konutumuzu teslim ettik. Etaplar halinde teslim sürecimiz devam ediyor. Vatandaşlarımız kentsel dönüşmelerin ödemelerini nasıl yapacaklarıyla ilgili beklentiler vardı. Konut bedelleri hak sahibi vatandaşlarımızın almış olduğu konut fiyatlarına yakın olacak. Ödemeleri Eylül 2022 itibariyle başlayacak. Faizsiz bir şekilde 18 yıl eşit bir şekilde ödemelerine başlamış olacaklar” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı değerlendirmede;
“Elazığ depreminden sonra hepimiz yaşadık ki seller depremler yangınlar yani peşi sıra gelen afetlerle hem ülkemiz büyük bir sınamadan geçti hem de insanlarımız da büyük bir sınamadan geçtiler acılar yaşadık sıkıntılar yaşadık. Vatandaşımızın bu süreçten sonra beklediği devletimizin el uzatmasıydı. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu irade devletimizin bütün gücüyle her sorunun üstesinden gelmek için el birliğiyle çalıştı. 18 bin ev tamamlandı 17 bini teslim edildi. Diğer evler içinde bütün süreçler anında takip ediliyor. Köyünden şehrin içerisine kadar. Burada tek bir süreç düşünüldü, vatandaşın devlete olan güveninin sarsılmaması. Elazığlı hemşehrilerimiz hakikaten kışın ortasında zor günler geçirdiler ama el birliğiyle atlatıldı. Afetlerin acı tecrübeleri vardır. Ama şehirler alt yapısıyla birlikte yenileniyor. Yeni bir dönemin hem imar açısından hem de ihya açısından modelleri ortaya çıkmış oluyor. Biz vatandaşımıza modern ve örnek konutlar yapacağız. o konutlar bundan sonrası içinde örnek teşkil edecek.” Dedi.

Basın açıklamasında sonra kentsel dönüşüm yapılan Mustafapaşa, Rüstempaşa ve Sürsürü mahallelerinde incelemelerde bulunan Bakan Kurum ve Soylu'ya vatandaşlar y9oğun ilgi gösterdi.

Bakan Süleyman Soylu, mahalle ziyaretlerinin ardından Elazığ’dan ayrıldı.

Bakan Kurum ise Abdullahpaşa Mahallesinde düzenlenen iftar programına katıldı.Bakan Kurum iftar programının ardından açıklamalarda bulundu.
 

Bakan Murat Kurum yaptığı açıklamada; “Bugün Elazığ’da, Elazığlı kardeşlerimizle hep birlikte iftarımızı yapıyoruz, dualar ediyor, dertleşiyor, hasret gideriyoruz. Ben bu anlamda Elazığ’ın yiğit gakkoşlarına, annelerimize, bibilerimize, ezelerimize misafirperverlikleri için sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Ne acıdır ki, bu cennet vatanımızda, deprem nedeniyle pek çok hüzünler yaşadık. Son 100 yılda, ülkemizin hemen hemen her yerinde acı hikâyelere tanık olduk. Meydana gelen büyük depremlerde, 80 bin canımızı yitirdik. İşte iki yıl önce Elazığ’da da aynı acıyı yaşadık, yine ocaklara aynı acı düştü. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla; devletimizin tüm kurumları; kusursuz bir koordinasyonla, adeta bir seferberlik ruhuyla; yiğit, mert, vefakâr Elazığlı ve Malatyalı kardeşlerimizin yardımına koştu.” dedi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük kentsel dönüşüm çalışmasını yaptıklarını belirten Kurum; “Depremin ardından hiçbir kardeşimizi açta, açıkta bırakmadık. Cumhuriyet tarihimizin en hızlı ve en kapsamlı kentsel dönüşüm çalışmasını, Elazığ ve Malatya’mızda başlattık. Yeşil alanlarıyla, spor salonlarıyla, parklarıyla, geniş otoparklarıyla, bisiklet ve yürüyüş yollarıyla, yeni yaşam alanlarıyla Yeni Elazığ’ı hep birlikte imar, inşa ve ihya ettik. Elazığ ve Malatya’da toplam 36 bin yeni yuva ve işyerimizin inşa çalışmalarında artık son aşamaya geldik. İlk etapta 7 ay gibi kısa bir sürede tamamladığımız 8 bin yuvamızı, Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle, depremzede kardeşlerimize, sizlere teslim ettik. Kalan konutlarımızı da etaplar halinde teslim ederek, tek bir afetzede kardeşimizi dahi evsiz bırakmadık. Şunun altını gururla çizmek istiyorum: Türkiye artık vatandaşlarını depremlere, sellere, yangınlara, afetlere teslim etmiyor.” İfadelerini kullandı.

Kentsel dönüşümden hak sahibi olan vatandaşlara müjde veren Kurum; “Artık enkaz altında kalan bir Türkiye yok! Gerek afet anında gerek sonrasında vatandaşının yaralarını hızla saran, ona yeni sıcak yuva, bereketli yeni iş imkânı sunabilen; milletinin yanında güçlü bir Türkiye var! İşte sizlerin yanında olduğumuzun bir göstergesi olarak buradan bir müjdemi paylaşmak istiyorum. Kentsel dönüşümden hak sahibi olan depremzede kardeşlerimizin, bizden bir istekleri oldu. Tabi biz, kardeşlerimizin isteklerine kayıtsız kalamadık, kalamayız. Kentsel dönüşümden hak sahibi olan kardeşlerimiz de bundan böyle AFAD’tan hak sahibi olan kardeşlerimizle aynı ödeme imkanlarına kavuşuyor. Evlerinizin bedelleri, AFAD hak sahibi olan vatandaşlarımızla birbirine çok yakın olacak.  Ödemelere evlerinizi teslim aldıktan sonra başlayacaksınız, 18 yıl vadeyle ve vade farksız olarak geri ödeyeceksiniz. Hayırlı, uğurlu olsun.” Dedi.

ETİKETLER : # elazığ #süleyman soylu #murat kurum
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer ELAZIĞ HABERLERİ haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye