Anasayfa
Masaüstü Görünüm
Geri Dön

TÜRK VETERİNER HEKİMLİĞİ ÖĞRETİMİ’NİN 175. YILI KUTLANDI…

Türk Veteriner Hekimliği Öğretiminin 175.Yılı, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde düzenlenen bir törenle kutlandı.

Prof. Dr. Mustafa Temizer Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadık Yılmaz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, Veteriner Hekimler Oda Başkanı Cazım Bulut, Fakülte Dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Türkiye de uygulaması ve teorik eğitimiyle eğitim ve öğretimin en üst düzeyde verildiği iki alan olduğunu belirterek, bu alanlardan birinin Tıp Fakülteleri ikincisinin ise Veteriner Fakülteleri olduğunu kaydetti.

Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nin Türkiye’nin en eski Veteriner Fakültelerinden biri olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Demirdağ, Veteriner Fakültesinde okuyan öğrencilerin bu fakültede okumaktan gurur duymaları gerektiğini söyledi.

Veteriner hekimliğin insan sağlığı ve üretimi açısından önemli olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Demirdağ, “Veteriner hekimlik sadece kendi alanıyla ilgilenen bir sektör değil. İnsan sağlığı ve üretim açısından da önemli. Bu açıdan üniversitemiz Veteriner Fakültesi de Türkiye’de kurulan ikinci fakültedir. Ülkemizde veteriner hekim yetiştirme açısından en önemli görevi hocalarımız, gayretleriyle yerine getiriyorlar. Verilen eğitimlerle de bunu ispatlamaya çalışıyoruz” dedi.

Programda ayrıca, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadık Yılmaz, Veteriner Hekimler Oda Başkanı Cazım Bulut ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan birer konuşma yaparak günün anlam ve önemini belirttiler.

Program Veteriner Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen süt koşusunda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve katılımcılara süt ikramı ile sona erdi

Günün Diğer Haberleri