Anasayfa
Masaüstü Görünüm
Geri Dön

FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NDE PROJE EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

TÜBİTAK 2237 programı kapsamında Fırat Üniversitesi Rektörlüğü desteğiyle Doç. Dr. Mehmet Karaköse koordinatörlüğünde yürütülen “Araştırma Projelerinin Endüstriye Aktarımına Yönelik TÜBİTAK Projesi Hazırlama ve Yürütme Eğitimi” etkinliği, Fırat Üniversitesi kongre merkezinde başladı.

Etkinliğin açılışına Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cebeci, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Z. Hakan Akpolat, Fırat Teknokent TGB Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın ile öğretim üyeleri katıldı.

Proje eğitiminin açılışında bir konuşma yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Fırat Üniversitesi’nde proje sayısının arttırılması yönünde yapılan çalışmaların sonuç verdiğini, son dönemde alınan yüksek bütçeli ARDEB ve TEYDEB projelerinin sevindirici olduğunu belirtti.

Bu yönde yapılan çalışmalara desteklerinin devam edeceğini belirten Rektör Prof. Dr. Demirdağ, eğitim etkinliğinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cebeci ise, bu eğitimin diğerlerinden farklı olarak sanayi ile işbirliği projelerine yönelik olduğunu belirterek, uygulamaya yönelik projelerin artması noktasında verilecek eğitimi çok önemli gördüklerini belirtti.

3 gün sürecek eğitimde 45 akademisyene TÜBİTAK sanayi proje destekleri, bu projelerin nasıl hazırlanacağı, araştırma konularının sanayiye nasıl aktarılacağı ve sanayi projelerinde akademisyenlerin nasıl yer alacağı hakkında bilgiler verilecek

Günün Diğer Haberleri