Anasayfa
Masaüstü Görünüm
Geri Dön

Erdoğan’a Almanya’dan “Yaşam Boyu Onur Ödülü”

ASGD Genel Başkanı ve TGF Genel Sekreteri İbrahim Erdoğan’a, merkezi Nürnberg’de bulunan Bavyera Türk Gazeteciler Cemiyeti’nce Yaşam Boyu Onur Ödülü verildi.

 

Bavyera Türk Gazeteciler Derneği, Nürnberg Bodrum Palast’a bir Basın Balosu gerçekleştirdi. Başta T.C. Nürnberg Muavin Konsolosu Mesut Doğan olmak üzere Bavyera Eyalet Milletvekili Arif Taşdelen ile iş ve siyaset dünyasından seçkin konukların katıldığı özel gecede ödülünü alan İbrahim Erdoğan, 40 yıla varan emeğinin sınır ötesinde de değer bulmasından büyük mutluluk ve gurur duyduğunu söyledi.

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği(ASGD) Genel Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu(TGF) Genel Sekreteri Erdoğan, “Bunca yıllık meslek hayatımda, gazeteciliğin her alanında görev yaptım ve çok sayıda ödül aldım. Tabii ki benim için bunların her birinin değeri çok ayrı. Merkezi Nürnberg’de bulunan Bavyera Türk Gazeteciler Cemiyeti’nin şahsıma layık görerek takdim ettiği “Yaşam Boyu Onur Ödülü” ise bana çok farklı bir duygu yaşattı. 40 yıla varan emeğimin sınır ötesinden takip edilerek değer bulmasından doğrusu çok mutlu oldum. Sevgili Başkan Ali Boz ve İkinci Başkan Bursa Evladı Değerli Ağabeyim Orhan Kurter başta olmak üzere, Bavyera Türk Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’na, Jüri Heyeti’ne ve Seçici Kurul’a sonsuz teşekkürler ediyorum. Gazetecilik görevini gurbet ellerde, hiç bir destek almadan ve en ufak bir teşvik dahi görmeden fedakarca yerine getirerek, dilimize ve ortak kültürümüze aslında en anlamlı katkıyı yapmakta olan yurt dışındaki tüm çilekeş meslektaşlarımı da bir kez daha saygıyla, sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Bavyera Türk Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Ali Boz ise, tüm katılımcılara teşekkür ederken, Nürnberg ve çevresinde görev yapan basın mensuplarını bir çatı altında toplamaktan büyük memnuniyet duyduklarını vurguladı. Almanya’da Türkçe yayınlanan gazetelerin ve gazetecilerin önemli bir misyon üstlendiklerini belirten Başkan Boz, “Almanya’da ekmeğini kazanan biz Türk gazeteciler olarak diyoruz ki, Türkiyemizin dostu bizim de dostumuz, düşmanı ise düşmanımızdır. Yolumuz ise her zaman Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere işaret ettiği yoldur” dedi. Nürnberg’deki ödül töreni sonunda; bir birinden kıymetli, tam 841 şiirinin bestelenmesiyle adını Guiness Rekorlar Kitabına yazdıran Değerli Sanatçı, Duygu Adamı Ahmet Selçuk İlkan ve ekibinin doyumsuz resitali ise anlamlı geceyi taçlandıran bir dinleti ziyafetine dönüştü.

Günün Diğer Haberleri