Anasayfa
Masaüstü Görünüm
Geri Dön

GENÇ ORMANCILAR YARIŞMASI MOSKOVA’DA YAPILIYOR

Rusya Federasyonu Federal Orman Ajansı’nın düzenlediği 15. Uluslararası Genç Ormancılar Yarışması, 17-21 Eylül 2018 tarihlerinde Moskova’da yapılıyor.

 

Türkiye koordinasyonunu Öz Orman-İş Sendikası’nın yaptığı, 17-22 yaş arası gençlerin katılımına açık olan ve dünya genelinden 120 katılımcının iştirak edeceği yarışma, Rusya Federasyonu tarafından, gençlerin doğaya, çevreye, bitki ve hayvan varlığına karşı duyarlılığını ve farkındalığını artırmak amacıyla her yıl düzenleniyor.

 

Etkinlikler; yarışmacıların, orman, çevre ve doğanın korunması ve geliştirilmesine dair araştırma yaparak, yaptıkları çalışmaları yarışmada sunmaları temeline dayanıyor.

 

Yarışma kapsamında düzenlenecek kültür ve sanat gecesine; katılımcılar kendi ülkelerinin yöresel kültürlerini yansıtan kıyafetlerle katılarak şiir, şarkı ve dans gibi kültür unsurlarını içeren gösteriler sunacaklar.

 

Uluslararası Genç Ormancılar Yarışması, 20 Eylül 2018 günü yapılacak ödül töreniyle sona erecek.

 

Yarışmaya ilk defa katılan Türkiye’yi, Öz Orman-İş Sendikası’nın koordinasyonuyla, Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Küçük sorumluluğunda okul öğrencileri Esin Er ve Tolga Yanbaz temsil edecek.

 

ÇEVRE İÇİN KÜRESEL DUYARLILIK

 

Türk yarışma ekibinin başında etkinliklere katılacak olan Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, konuyla ilgili açıklamasında, dünyanın küresel bir köy haline geldiğini ve çevre sorunlarının her ülkeyi ilgilendirdiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

 

“Dünya orman varlığının ve ekosisteminin zayıflaması, gezegenimizde yaşayan herkesi olumsuz etkilemektedir. Doğanın ve çevrenin korunarak gelecek nesillere bozulmadan bırakılması için tüm ülkelerin küresel düzeyde katkı yapması gerekmektedir. Ayrıca, çevreye karşı toplumsal duyarlılığın ve farkındalığın artırılması da bir ihtiyaçtır. Özellikle gençlerin doğaya ve ekosisteme duyarlılığının artırılması için bu tarz uluslararası etkinliklerin çok önemli katkılar yapacağını düşünüyoruz. Öz Orman-İş Sendikası olarak, yalnızca temsil ettiğimiz emek kitlesinin ekonomik ve sosyal haklarını geliştirmeyi yeterli görmüyoruz; bir bakıma işçilerimizin ekmek kapısı olan orman ve kaliteli çevre varlığımızın korunup geliştirilmesini de önemsiyoruz. Bu duyarlılığımızı uluslararası alanda da göstermeyi görev sayıyoruz. Moskova’daki yarışmada Türkiye’yi temsil edecek genç arkadaşlarımın, ülkemiz adına başarılı bir sonuç elde edeceğine inanıyorum.”

Günün Diğer Haberleri