Elazığ TSO Meslek Komiteleri 2021 Yılı Hedefleri Belirlendi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Şubat Ayı Meslek Komite Toplantıları Meclis Başkan Vekili Veli Aksu Başkanlığında zoom üzerinden gerçekleştirildi. 14 Meslek Grubunun ayrı ayrı yapılan toplantılarında 2021 yılı hedeflere ve çalışma takvimi değerlendirildi…
Bu haber 2021-02-13 13:25:18 eklenmiş ve 1350 kez görüntülenmiştir.

Meslek Komitelerimizle Çok Önemli Bir Süreci Başlatma Kararı Aldık…

  Dört gün süren Şubat Ayı Elazığ TSO Meslek Komite Toplantılarına Başkanlık yapan Elazığ TSO Meclis Başkan Vekili Veli Aksu, Meslek Komitelerinin Odanın üyeye ulaşmada en önemli birim olduğunu ifade ederek, 2021 yılının bu anlamda çok daha verimli geçmesi için hedeflerin ve takvimin oluşturulduğunu söyledi.

  Aksu değerlendirmesinde, “Ocak ayında yapılan Meclis Toplantımız ile Meslek Komitelerimiz için yeni bir sürecin başlatılması onaylanmış ve toplantılara başkanlık etmem hususu tebliğ edilmişti. Meslek Komitelerimizin organizasyonundan sorumlu Odamız Basın Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürümüz Sayın Etem Yalın ile birlikte çok detaylı bir çalışma ve hazırlık yaparak Şubat ayı Meslek Komite toplantılarımızı düzenledik. Toplantılarımıza katılım sağlayan Meslek Komite Üyelerimizle 2021 yılı hedef ve programlamaları detaylı bir şekilde görüşerek karara bağladık.

  Amacımız Akreditasyon sistemi içerisinde A sınıfına yükselmek olan Odamızı bu hedefine katkıda bulunmakla birlikte bu sürecin doğru yönetilmesi ile birlikte tüm Oda üyelerinin oda faaliyet ve hizmetlerinden daha fazla istifade etmesidir. İçinden geçmekte olduğumuz bu zor pandemi süreci içerisinde bir çok sektörümüz çok zor günler yaşıyor. Bu zorlukların aşılabilmesi için bakanlıklar, TOBB ve yerelde çözülebilecek hususlar hakkında aksiyon almak ve sahanın tüm ihtiyaç ve beklentilerini bu kurumlara iletmek istiyoruz. Talep makamı olan Odamız için bu süreçte en önemli hizmetlerden biri iş dünyasını ve sektörlerin ihtiyaçlarının ilgili kurumlara iletilmesidir. Bu noktada en önemli görev de şüphesiz ki Meslek Komitelerimize düşüyor. Çünkü sahaya hakim olan ve tüm tabanın temsilcileri Meslek Komitelerimizdir. Bu gerçekten hareketle, aylar itibarı ile bir planlama yaparak hem üye memnuniyet düzeyinin ölçülmesi, hem beklentilerin tespiti hem de ilgili makamlara iletilebilecek sorunların belirlenmesi için formlarımızı oluşturduk. Bunları Meslek Komite Üyelerimizle istişare ederek gerekli değerlendirmeleri yaptık.

 Katkı sağlayan tüm Meslek Komite Üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyorum. İnşallah hem Odamız çalışmalarına hem sektörel sorunların çözümüne ve Üyelerimizin beklentileri doğrultusunda daha iyisini yapmaya bu toplantımız vesile olacaktır” ifadelerinde bulundu.

TOBB’DEN KİTAP VE KIRTASİYE SEKTÖRÜNE DESTEK TALEBİ

  Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Meclis Başkan Vekili Veli Aksu’nun, Kitap ve Kırtasiye Sektörlerinde yer alan Oda üyeleri ile yaptığı toplantı sonrasında sektörün talep ve beklentileri hakkında hazırladığı rapor TOBB’ye gönderilerek sektörün sorunlarıyla ilgili Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan kanun tasarısında yer alması talep edildi…

 

Sektörün En Fazla Desteğe İhtiyaç Duyduğu Bir Dönemden Geçiyoruz…

  Konu hakkında bir değerlendirmede bulunan Aksu, “Ticaret Bakanlığımızın perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında değişiklik yapmak amacıyla yasa taslağı hazırladığını, yasa teklifine göre 1.500 metrekareden küçük zincir marketlerde sigara, cep telefonu, elektronik ve beyaz eşya satışının yasaklanacağını medya üzerinden kamuoyu ile paylaşılan haberler vasıtasıyla ile öğrenmiş bulunmaktayız. Zincir marketlerin Pazar günleri saat: 11.00’dan önce açılmayacağı da yine medyaya yansımıştır.

  Perakendeci kırtasiyeler yıllık satış cirolarının yaklaşık %40’ını, sezon diye tabir ettikleri okulların da açıldığı Eylül ayı içerisinde yapmaktadırlar. Ancak, aynı dönemde zincir marketlerin de kırtasiye ürünleriyle ilgili kampanyalar düzenlemesi ve yine bu ürünlerin satışını yapması ilgili sektör esnaflarımızı son yıllarda olumsuz etkilemiştir.

  Salgın sebebiyle yaklaşık bir yıldır kapalı olan okulların sektörün yapamadığı sezon satışları ve çalışmadığı hafta sonları ve bu hafta sonlarında marketlerin açık olup satış yaptıkları da göz önüne alındığında perakendeci kırtasiyecilerin artık nefes alacak halinin kalmadığı net olarak görülmektedir.

  Kanun taslağının haberi bile sektör için bir umut doğurmuştur Elazığ TSO 5. ve 14. Meslek Komitelerimizde bulunan ilgili sektör ve bağlantılı zümre (Kitap, Kırtasiye ve Eğitim Meslek Komiteleri) temsilcileriyle konu hakkında istişarelerde bulunulmuş ve Odamızdan girişim başlatılması talep etmişlerdir. Söz konusu sektör temsilcilerimiz Kırtasiye ürün gruplarının da marketlerde satışının yasaklanacak ürünler arasında yer almasını ve bu durumun çok zor durumda olan sektöre nefes aldıracağını ifade etmişlerdir. Odamızın tüm sektörlerinden gelen taleplerine anında cevap vererek gereken tüm girişimleri başlattığına şahit olduğumuz Oda Başkanımız Sayın Asilhan Arslan, konuyu Ticaret Bakanlığına ulaştırmak üzere TOBB’ye resmi yazı ile iletmiştir.

İnşallah Ticaret Bakanlığımızın üzerinde çalışmasını sürdürdüğü kanun taslağına kitap ve kırtasiye sektörlerimizin de bu talepleri Odamızın girişimleriyle dahil edilecektir” ifadelerinde bulundu.

ETİKETLER : #Asilhan Arslan #elazığ etso #veli aksu
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer ELAZIĞ HABERLERİ haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye