Asilhan Arslan; Noter İhtiyaç Talebini Elazığ TSO Başlatmıştır…

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ’a 5. Noter açılması ile ilgili olarak bazı medya kuruluşlarında ve kamuoyunda yerli yersiz değerlendirmeler yapıldığına dair açıklamada bulundu.
Bu haber 2021-06-08 17:22:33 eklenmiş ve 158 kez görüntülenmiştir.

  Başkan Arslan  mesajında; “Biz Elazığ TSO olarak Adalet Bakanlığından talepte bulunduk ve bu talebimiz uygun görüldü. Yer tespiti yapılarak 26 Şubat 2021 tarihli Resmi Gazete üzerinden ilana çıkıldı, ancak halen bu ilana talipli çıkmadığından süreç uzamış bulunuyor.  Ticari bir faaliyet olan noterlik için zorla talipli bulunması söz konu değil. İsteklilerin en kısa sürede çıkacağına inancımız devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

NOTER TALEBİ RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

 Başkan Arslan Elazığ’da 5. Noter ihtiyaç ve talebini ilk olarak Elazığ TSO’nun gündeme taşıdığını ve ilgili makamlarla temasa geçtiğini belirterek, “22.06.2020 tarihinde Adalet Bakanlığımıza ilimizin doğu bölgesinde 5. Noter ihtiyacının bulunduğu ve bu konuyla ilgili olarak şehrin bu talebinin karşılanmasıyla ilgili resmi yazışmalarımızı gerekçeleriyle birlikte oluşturduk. Bu talebimiz üzerine Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 23.07.2020 tarih ve 18378 sayılı yazıları ile talebimizin Adalet Bakanlığı İhdas Çalışmaları kapsamında uygun görüldüğü ve yer tespit çalışmalarına başlanılacağı bildirilmiştir. Sürecin uzaması ve Üyelerimizin ve halkımızın haklı olarak yeni noterin bir an önce açılması talepleri üzerine 13.01.2021 tarihinde Adalet Bakanlığına ulaştırılmak üzere TOBB’ye hitaben yapılan resmi girişim ile sürecin bir an evvel sonuçlandırılarak şehrin batı bölgesi için de 6. Noterliğin açılması talep edilmiştir. 
Elazığ TSO tarafından başlatılan bu süreçler sonrasında Adalet Bakanlığı tarafından 26 Şubat 2021 tarih ve 31407 Sayılı Resmi Gazete’de Birinci Sınıf Münhal Noterlik İlanı yayınlanmış ve Elazığ’ın 60. Maddede yer alan bilgilendirilmesinde; ‘Kadife ve Lale Sokakla kesişen kavşağın Doğan Çay Sokak ile kesiştiği yerden başlayarak, Doğançay Sokağın Temel Sokak ile kesiştiği yere kadar, buradan devamla Temel Sokağın Doğukent Caddesi ile kesiştiği yere kadar, buradan devamla Doğukent Caddesinin İstiklal Caddesi ile kesiştiği yere kadar olan kısımlarda ve bu kısımlara açılan cadde ve sokakların 50'şer metre derinliklerinde olacak şekilde mevcut noterliklerle haksız rekabet ortamı yaratmayacak uygun bir yerde, açılmasına karar verilmiştir’ ifadeleri yer almıştır.
  Noterler Odası Başkanlığı ile de konu istişare edilmiş ancak Elazığ 5. Noterliği için henüz başvuru yapılmadığı görülmüştür. Dolayısı ile Odamızın talebi ve girişimleri üzerine Adalet Bakanlığı gerekli adımları atmıştır. Ancak ticari bir faaliyet olan Noterlik hizmeti için bu süreç içerisinde halen istekli çıkmamıştır. Takdir edileceği gibi zorla istekli bulunması söz konusu değildir. Elazığ’ın da içinde bulunduğu Münhal Birinci Bölge illeri içerisinde ilimiz için de taleplerin geleceğine inanıyoruz. 
  Dolayısı ile Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından başlatılan ve bu noktaya getirilen bir süreçte kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve kurumlara haksızlık yapılmaması gerekmektedir. İlimizin ve üyelerimizin menfaatine olan her adımı Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası kararlılıkla atmakta ve doğru bildiği hiçbir girişimden geri durmamaktadır. Bundan sonraki süreçte de aynı duruşu devam edecektir” dedi. 
ETİKETLER : # elazığ noter talebi # asilhan arslan # elazığ tso
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DİĞER haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye