Medikal Sektörü Sorunları TOBB’a Taşındı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, medikal sektörünün kamudan alacaklarının zamanında ödenmemesi ve sektörün ülke genelinde yaşadığı bu sorunun çözümü için TOBB nezdinde girişimler başlatılması talebinde bulundu…
Bu haber 2021-09-16 19:18:56 eklenmiş ve 236 kez görüntülenmiştir.

Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, konuyla ilgili değerlendirmesinde, “Elazığ TSO 13. Meslek Komitemiz tarafından Meslek Komitesi Toplantısında dile getirilen bu sorun öncelikli olarak ilimizde ilgili kurumlarla paylaşılmıştır.

Bununla birlikte sorunun Türkiye genelindeki tüm sektör temsilcilerini ilgilendirmesi ve Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunulması için de TOBB nezdinde girişimlerde bulunduk. Bugüne kadar üyelerimizden gelen her sorunu sahiplenerek büyük bir özveriyle ilgili makamlara taşıyan TOBB Başkanımız Sayın M.RifatHisarcıklıoğlu inanıyoruz ki bu konuya da hassasiyetle yaklaşacaktır” dedi.

 Elazığ TSO’nunTOBB’den talebi…

“Yakından bildiğiniz gibi, ülkemizin en başarılı kamu hizmetlerinden birine sahne olan sağlık hizmetleri sektörü, dünyada eşine az rastlanır bir kamu-özel sektör işbirliğini başarıyla sürdürmektedir. Bu işbirliği kapsamında gerek şehir hastaneleri, gerekse kamuya ait diğer sağlık kuruluşları, ihtiyaç duydukları tıbbi malzemeleri 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında medikal sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz aracılığıyla en yüksek kalitede ve süratle tedarik etmektedirler.

Ancak uzun süredir küresel COVID-19 pandemisinin göremez kahramanlarından olan ilaç dışı tıbbi malzeme, protez, ortez, laboratuvar ya da sarf malzemeleri gibi ürünleri tedarik etmekle sorumlu medikal sektörü, ne yazık ki ciddi ticari risklerle karşı karşıyadır.

Maalesef Odamızın 13. Meslek Komitesinde yer alan Üyelerimiz sözleşme süreçlerindeki belirsizlikle ödemelerini 20 ayı bulan gecikmelerle takip etmekteler. Ayrıca söz konusu süreçte tahakkuk etmiş alacaklarından bile feragat etmek zorunda bırakılmakta; ödemelerini taahhüt edilenin 3 katı sürede bu feragat süreçleriyle tahsil etmek zorunda kalmaktadırlar.

Şüphesiz ki serbest piyasa dinamikleri, COVID-19 pandemisinin de yarattığı olumsuz etkiyle, ciddi tehditlerle karşı karşıyadır. Her dönemde çeşitli sebeplerle ortaya çıkabilecek bu tutarsızlıklar, elbette özel sektörün de malumudur. Ancak ticari süreçlerin devamlılığı için doğal olan avans, fiyat farkı vb. ticari uygulamaları bile kullanma şansı olmayan medikal sektörü temsilcileri, ne yazık ki başta ilimiz olmak üzere Ülkemiz genelinde artık varlık mücadelesi gösterir duruma gelmişlerdir.

Söz konusu problemlerin, bu stratejik sektördeki altyapımıza zarar vermeden çözülmesi konusunda destek ve girişimlerinizi takdirlerinize arz ediyoruz”oldu.

ETİKETLER : #Asilhan Arslan #tso #elazığ #ekonomi #medikal
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNDEM haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye