Elazığ TSO Ekim Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Toplantıya Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, Meclis Başkan Vekili Veli Aksu, meclis katip üyesi, Tuncay Çeçen, Genel Sekreter Mehmet Karabulut ve Ticaret Sanayi Odası meclis üyeleri katıldı.
Bu haber 2021-10-14 13:41:34 eklenmiş ve 141 kez görüntülenmiştir.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Ekim ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Yaşar Başkanlığında, Elazığ TSO Konferans Salonunda yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Yaşar, pandemi sürecinin yaratmış olduğu küresel ekonomik kriz ve 24 Ocak depreminin tüm olumsuz koşullarına rağmen Elazığ TSO’nun hiçbir projeden vazgeçmeden kararlılıkla çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti…

Elazığ İş Dünyasını Kutluyoruz…

Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Ülke ve Elazığ ekonomisiyle ilgili genel bir değerlendirmede bulunarak, dünyada yaşanan ekonomik daralmalar ve ilimizin yaşamış olduğu deprem felaketine rağmen iş dünyasının kararlı duruşunun çok değerli olduğunu ifade etti.

Başkan Yaşar konuşmasında; “Pandemi nedeniyle uzun bir aradan sonra yaz mevsiminin bitmesiyle birlikte, okulların açılması ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de hareketlilik yaratmıştır.

Oda olarak zaman zaman sosyal medya üzerinden yapmış olduğumuz duyurularla işyerlerimizin pandemi kurallarını esnetmeden aynı duyarlılıkla devam etmesi gerektiği hususunda bilgilendirmeler yaptık.İlimiz bildiğiniz gibi hala turuncu kategoride olup, pandemi riskinin yüksek olduğu iller sıralamasında bulunmaktadır.

Okullarımızın açık kalması, işletmelerimizin mevcut durumunu koruması ve iç piyasanın canlı kalması için pandemi kurallarına hassasiyet gösterilmesi hususunda üyelerimizi bilgilendirmeye devam edilmesinde yarar olduğunu düşünmekteyiz.

 Akreditasyon Odamız Hizmetlerini Tescillemiştir…

Değerli Meclis Üyelerimiz;

24 Ocak depremi ve ardından başlayan ve tüm dünyayı etkileyen pandemi sürecine rağmen Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak çalışmalarımızda ve hizmetlerimizde herhangi bir aksama olmadan başta üyelerimiz olmak üzere ilimize en etkili hizmeti vermenin gayretindeyiz.

Geçtiğimiz ay içerisinde Bağımsız Denetleme Kurumu olan Türk Loydu ve TOBB Akreditasyon Dairesi tarafından Odamızda iki gün süren tetkik neticesinde hizmet kalitemiz bir kez daha tescillenmiştir.

İçinden geçtiğimiz bu zor döneme rağmen 103 madde üzerinde yapılan denetim sonrasında hemen her maddede iyileşme olduğu ve bir önceki denetime göre 10 puan bandında bir yükselme olduğu tespit ve teyit edilmiştir.Ben bu vesile ile, Siz değerli Meclis Üyelerimizi, Yönetim Kurulumuzu, Meslek Komite Üyelerimizi, Oda Profesyonellerimizi ve tüm Üyelerimizi kutluyorum.

 

Pandemi ve Deprem Felaketine Rağmen Ekonomimizi Ayakta Tuttuk…

Değerli Arkadaşlar;

Pandemiyle birlikte dünyada yaşanan sıkıntılar ve buna bağlı olarak arz talep dengelerindeki bozulmalar bir çok ülkede enerji krizini ortaya çıkarmıştır.

Dünyada yaşanan ekonomik daralmalar ve buna bağlı olarak başgösteren sorunlar şüphesiz ki, Ülkemiz ekonomisini de etkilemektedir. Bu zor süreçte iş dünyası olarak üretmeye, istihdam sağlamaya ve ülkemiz için değer katmaya devam edeceğiz.

24 Ocak depremi ve COVİD-19 sürecine rağmen Oda olarak ilimiz ekonomi ve sanayisinin gelişmesi ve hedeflediğimiz kalkınma düzeyine ulaşılması için hiçbir projemizden vazgeçmeden büyük bir kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

 

Elbette bu zor dönem bir çok konuda bizleri yavaşlatmış ve bugün olmamız gereken noktanın gerisinde bırakmıştır. Ancak, tüm bu olumsuzluklara rağmen hedeflediğimiz her alana dokunmuş olmamız ve yol kat etmemiz şüphesiz ki çok anlamlı ve değerli olmuştur.

 

Tüm Projeler Kararlılıkla Yürüyor…

Çok Değerli Meclis Üyelerimiz;

-Teknova OSB’miz devam ediyor.

-Tarıma Dayalı Besi İhtisas OSB’miz devam ediyor.

-Odamız tarafından Elerji A.Ş. ve Elagro A.Ş. kurulmuş ve çok ortaklı yatırım girişimleri start almıştır.

-İlimiz ekonomi ve sanayisini canlandıracak ve işsizlik sorununa çözüm üreterek ekonomik refah seviyesini yükseltecek olan 3 ayrı Kooperatif ve 2 Birlik kuruluşu gerçekleştirilmiştir.

-Sektörel ve İhtisaslaşmış Küçük Sanayi Siteleriyle ilgili girişimler Elazığ Belediyemiz ve ilgili dernek ve üyelerimizle devam etmektedir.

İlimizin entegre yatırımlar kazanması için çok yönlü girişimlerimiz bütün hızıyla devam etmekte ve özellikle emek yoğun sektörlerden olan tekstil alanında yüzümüzü güldüren yatırımlar yapılmaktadır.

İl yöneticilerimiz ve tüm paydaşlarımızla birlikte vermiş olduğumuz bu yoğun mücadele neticesinde ilimiz ekonomi ve sanayisi çok şükür ki, deprem öncesi dönemin üzerine çıkmıştır. Bu mücadele ve birlikteliği sağlamamış olsa idik bugün çok daha vahim bir tablo ile karşı karşıya kalabilirdik'' dedi

 

 

İlimizin son üç yıldaki bazı ekonomik verileri:

 

 

Veriler

2019 Yılı (12 AY)

2020 Yılı (12 Ay)

2021 (İlk 9 Ay)

SGK’lı Çalıştıran İşyeri Sayısı

7.841

4.842

8.518

SGK’lı Çalışan Sayısı (Sadece Özel Sektör)

50.077

34.837

97.314

SGK’lı Çalışan Sayısı (Özel Sektör, Kamu, Kendi Hesabı) Toplam

128.997

62.477

142.871

Oda Yeni Kayıt

192

75

224

Oda Terk İşlemi

71

123

45

İhracat

214 Milyon $

166 Milyon $

241 Milyon $

İhracatçı Sayısı

58

52

64

Protesto Edilen Senet Sayısı

241

368

210

İbraz Edilen Karşılıksız ÇEK Sayısı

98

162

89

Gelir Vergisi Faal Mükellef Sayısı

9.234

9.784

10.247

Basit Usülde Vergilendirilen Gelir Vergisi Faal Mükellef Sayısı

8.155

8.144

8.340

Düzenlenen Kapasite Raporu Sayısı

63

41

98

Teşvik Belgesi (Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğü)

Belge Sayısı: 38

İstihdam: 2.532

Yatırım Tutarı: 926 Milyon TL

Belge Sayısı: 15

İstihdam: 174

Yatırım Tutarı: 175 Milyon TL

Belge Sayısı: 16

İstihdam: 554

Yatırım Tutarı: 514 Milyon TL

ETİKETLER : #elazığ tso #asilhan arslan #ahmet yaşar #ekim ayı meclis toplantısı
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer ELAZIĞ HABERLERİ haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye