Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sektörünün Öncüleri Yatırım İçin Elazığ’da…

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) ve Fırat Kalkınma Ajansı işbirliği ile Elazığ TSO Konferans Salonunda düzenlenen “Tekstil Sektörü İstişare Toplanısı”na Ülkemizin konfeksiyon ve hazır giyim sektörünün en önemli yatırımcı kuruluş temsilcileri katılarak Elazığ için yatırım imanlarını değerlendirdiler. Toplantıya Elazığ Valisi Ömer Toraman, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, TGSD Başkanları Ramazan Kaya ve Sanem Dikmen ile TGSD’nin 20 kişide oluşan iş insanı katılım sağladı…
Bu haber 2021-11-18 16:14:25 eklenmiş ve 113 kez görüntülenmiştir.

Toraman: Elazığ’a yatırım için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız…

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanları ve Dernek üyesi 20 iş insanı ile birlikte İş Kur İl Müdürü, KOSGEB İl Müdürü, Teknokent Müdürü, İŞGEM Müdürü, OSB temsilcileri, Fırat Kalkınma Ajansı Uzmanları ve çok sayıda katılımcının yer aldığı toplantıda bir konuşma yapan Elazığ Valisi Ömer Toraman, Türkiye’nin pandemi ile birlikte özellikle Avrupa için üretim merkezi konumuna geldiğini ifade etti. Vali Toraman konuşmasında, “Bu süreçte hem lojistik, hem üretim, hem iş gücü hem de güvenli ürün anlamında Avrupa ülkeleri için en doğru adresin Türkiye olduğu görüldü. Coğrafi konum itibarı ile de zaten ülkemiz bir avantaj teşkil ediyor. Elazığ özelinde ise biz istihdamın, kalkınma ve gelişmenin ve aynı zamanda yüksek refah seviyesine ulaşmanın özel sektörle olacağını biliyoruz. Devletimiz de zaten tüm imkanları ile bunu teşvik ediyor. Halkımız da bu yüksek refahı hak ediyor. Konfeksiyon, hazır giyim ve tekstil için başta Organize Sanayi Bölgelerimiz olmak üzere önemli alt yapılar oluşturuluyor. Fırat Kalkınma Ajansı Uzmanımız sunusunda ilimizin yatırım için avantajlar rakamlarla ortaya konuldu. Sayın Elazığ TSO Başkanımız ifade ettiler biz devlet olarak ilimize yapılacak her yatırım için seferber olmaya hazırız. Ben sizleri bugün ilimizde ağırlamaktan gerçekten çok büyük bir mutluluk duydum. İnşallah atılan bu adımlar somut yatırımlarla devam edecektir” dedi…


Arslan: Sektörün duayenlerini ağırlamaktan onur duyuyoruz…

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan’da toplantının açılış konuşmasına TGSD Başkanı Ramazan Kaya ve Sanem Dikmen başkanlığında Elazığ’a gelen 20 iş insanının isim ve firmalarını bir bir tanıtarak başladı.

Başkan Arslan konuşmasında, “15 Nisan 2019 tarihinde Türkiye Giyim Sanayicileri Derneğini çok değerli Yönetim Kurulunun katılımı ile yine bir toplantı yaparak ilimizde Tekstil Sektörünün gelişim süreçlerini ve neler yapılabileceğini istişare etmiştik.

Sektörümüz açısından bu toplantı milat olmuş ve sonrasında Organize Sanayi Bölgemizde çok önemli yatırımlar başlamıştır.

İlimiz açısından Tekstil Sektöründeki bu yeni dönem üzerine Valiliğimiz öncülüğünde ve destekleriyle Fırat Kalkınma Ajansımız ve Odamız tarafından Cazibe Merkezleri Programı kapsamında ‘Tekstil Kent Projesi’ uygulamaya alınmış ve sektör için çok değerli olan altyapı hazırlık süreçleri başlatılmıştır.

Konuyla ilgili olarak zaten Fırat Kalkınma Ajansımızın değerli Uzmanı bir sunuyla detaylı bilgilendirmeleri yapacak. Türkiye Giyim Sanayicileri Derneğinin 2019 Ziyareti ve sonrasında sektördeki gelişmeler bizlere güç ve moral olmuş ve konuyla ilgili yapmış olduğumuz ikili görüşmelerde ve toplantılarda Türkiye Giyim Sanayicileri Derneğini hep referans olarak gösterdik.

Ülkemizde Tekstil Sektörümüzün en büyük yatırımlarını yapmış olan ve bu alanda en yüksek ihracat ile dikkat çeken Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu ve Üyelerinin Elazığ ilgisi çok değerli ve ön açıcı olmuştur.

Tarihi ve Kültürel derinliği başta olmak üzere beşeri sermayesi ile hep taltif edilen Elazığ, emek yoğun olan bu sektörde İstanbul başta olmak üzere batı illerimizin yükünü azaltmaya taliptir.

Sektöre yönelik altyapılar başta olmak üzere halen uygulanmakta olan Devlet Desteklerinin de avantajları ile sektörünün duayeni Siz değerli iş insanlarının İlimizde öncü ve rol model olması en büyük temennimiz ve beklentimizdir.

İnanıyoruz ki; Anadolu’nun bu kadim kentinde yapacağınız her yatırım hem ilimiz, hem de sizler için çok değerli olacaktır.

Ben bu düşüncelerle; İlimize teşrif eden Türkiye Giyim Sanayicileri Derneğinin çok değerli Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle sektörün duayeni iş insanlarını ilimizde ve Odamızda ağırlamanın bir kez daha mutluluğunu paylaştığımı belirtmek istiyorum.

Bu vesileyle; toplantımızın iş dünyamıza ve ilimize hayırlı olması temennisiyle, tüm katılımcılara en derin saygılarımı sunuyorum” ifadelerinde bulundu.


Kaya: Elazığ yatırımları hak eden bir il…

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanlarından Ramazan Kaya konuşmasında Elazığ’ın yatırım için çok uygun bir il olduğunu ifade ederek, “Sayın Başkanımızın söylediği gibi bu kadim kentte olmaktan gerçekten tüm arkadaşlarımızla birlikte büyük bir mutluluk duyuyoruz. 2019 yılındaki ziyaretimizden sonra çok etkilenmiştik. Derneğimiz üyesi arkadaşlarımızın bir kısmı yatırımlarına başladılar. Biz de ikinci ziyaret konusunda planlamalar yaparken araya pandemi ve benzer olumsuzluklar girdi. Nasip bugüneymiş. Elazığ’da hem Valiliğimizin hem de Ticaret ve Sanayi Odamızla birlikte Fırat Kalkınma Ajansı’nın altyapılar hususundaki girişimleri her türlü takdirin üzerindedir. Sektörümüz pandemi döneminde baskılanan talepleri aşmıştır. Özellikle Avrupa ve ABD için çok önemli bir üretim merkezine döndük. Bu talebin karşılanması hususunda arkadaşlarımızın ciddi yatırım iştahı var. Bizim için Türkiye’nin 81 ili de yatırımı hak ediyor. Biz özellikle fizibilite yaparken işgücü imkanlarını değerlendiriyoruz. Sektör için en önemli kısım bu. Bina ve makine her halükarda konuluyor ancak hem işgücü hem de iş gücünü koordine edecek ara eleman bulmak zor. Bunu hep birlikte aşabilirsek Elazığ bizim için çok önemli bir yatarım merkezi olacaktır. Ben davet ve ilgilerinden dolayı Elazığ TSO Başkanımız Sayın Asilhan Arslan’a ve tüm ilgilere teşekkürlerimi sunuyorum” değerlendirmesinde bulundu.


Dikmen: Doğru planlama ile eleman sorunu çözülebilir…

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanlarından Sanem Dikmen’de konuşmasında Elazığ’da sektör için en önemli konunun çalışacak eleman olduğuna vurgu yaparak, “Sektörümüzün en önemli sorunu işçi ve bu işçileri yönetecek kadroların oluşturulması. Bu hususta Elazığ’da ilgili kurumlarımızın işbirliği ve yönetimi ile sorununun İş-Kur, Milli Eğitim, Halk Eğitim Merkezi, Elazığ TSO ve diğer ilgili kurumların süreci yönetmesiyle çözülebileceğine inanıyorum. Sektörümüzün kullandığı makine ve departmanlar zaten belli. Bu konularda biz de her türlü işbirliği ve desteğe açığız. Öncelikle Meslek okullarımızdan başlamak üzere en az 6 aylık dönemde ara eleman sorunu çözülebilirse sektörümüz önünü görebilir. Arkadaşlarımız makine veya fabrika binası yapımından ziyade eleman konusuyla ilgileniyor. Çünkü sektörün birinci ve en önemli konusu budur. Umuyorum ki, bu konuda atılacak adımlarla bu ortam oluşur ise yatırım için en ufak bir tereddüt kalmayacaktır” dedi.

Toplantıda, Fırat Kalkınma Ajansı Uzmanı ve Elazığ Yatırım Destek Ofis Sorumlusu Mustafa Selim Özatay’da başta devlet destekleri olmak üzere, ilin fırsatları ve istatistikleriyle bir sunum yaparak, altyapılar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Elazığ TSO’daki toplantı soru-cevap bölümü ile kapanırken, TGSD heyetİ Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan başkanlığında OSB’de çeşitli firma ziyaretlerinde bulundu.

ETİKETLER : # elazığ # etso # asilhan arslan # yatırım
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer ELAZIĞ HABERLERİ haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye