Eylemci Köylüleri, Kadın Kaymakam İkna Etti

Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'ne bağlı Hamzalı köylüleri, meralarında yapılması planlanan enerji toplama ve dağıtım merkezi için etüt yapmaya gelen iş makineleri ve memurları köye sokmadı. Jandarma ekipleriyle karşı karşıya kalan aralarında kadınların da olduğu köylüleri, Karakoçan Kaymakamlığı'na vekaleten bakan Kovancılar Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli ikna etti.
Bu haber 2015-04-09 17:50:42 eklenmiş ve 960 kez görüntülenmiştir.

Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'ne bağlı Hamzalı köylüleri, meralarında yapılması planlanan enerji toplama ve dağıtım merkezi için etüt yapmaya gelen iş makineleri ve memurları köye sokmadı. Jandarma ekipleriyle karşı karşıya kalan aralarında kadınların da olduğu köylüleri, Karakoçan Kaymakamlığı'na vekaleten bakan Kovancılar Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli ikna etti.

KÖYLÜLER İŞMAKİNELERİNİ VE GÖREVLİLERİ ALANA SOKMADI

Limak Şirketi'ne ait Tunceli ve Elazığ'daki baraj ve HES'lerdeki enerjinin toplanması amacıyla Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'ne ait Hamzalı Köyü'ne ait 200 dönümlük mera alanında yapılmak istenen enerji toplama merkezi için görevliler, dün iş makineleriyle etüt çalışması yapmak üzere söz konusu alana gelmek istedi. Öğlen saatlerinde bu haberi duyan çoğu kadınlardan oluşan 150 kadar köylü, mera alanına geldi. İşmakineleri ve görevlileri alana sokmayan köylüler, burada jandarma engeliyle karşılaştı. Uzun süre yapılan görüşmelerden sonuç çıkmaması üzerine jandarma ile köylüler arasında zaman zaman arbede yaşandı.

Köylüler ile jandarma arasında tartışma yaşandığını duyarak olay bölgesine gelen Karakoçan Kaymakamlığı'na vekaleten bakan Kovancılar İlçesi Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, jandarma ekiplerini ve köylüleri ikna etmeye çalıştı.

''JANDARMAMIZ VE KADINLARIMIZIN KARŞI KARŞIYA GELMESİ HOŞ DEĞİL''

Köylüler, köylerine ait 200 dönüm mera olduğunu, bu alanın 120 dönümlük bölümünde enerji toplama merkezi kurulmak istendiğini belirterek, buna asla izin vermeyeceklerini söyledi. Proje etüt çalışması için gelen görevlileri mera alanına sokmak istemeyen Hamzalı köylüleri ile bir süre görüşen Kaymakam Çiçekli, "Bir bayan olarak jandarmamız ve köylü kadınlarımızın karşı karşıya gelmesi hiç de hoş bir durum değil. Ben bir kadın olarak bunu tasvip etmiyorum. Yalnız ben sizi dinlemeye hazırım. 4 veya 5 kişilik bir sözcü seçin, buyurun gelin Karakoçan Kaymakamlık makamında konuşalım. Ben sizleri dinlemek istiyorum. Bugün bu sorun, böyle bu şekilde kesinlikle çözülmez. Kadınlarımız söz konusu olunca, ben çok hassasım bu konuda. Lütfen asker çekilsin" dedi.

Kaymakam Çiçekli, Hamzalı Köyü Muhtarı Sami Doğan'a da, "Siz de köylüleri köye yollayın, olay bitsin. Kimse burada kalmasın, kimsenin zarar görmesini kesinlikle istemiyorum" diye konuştu.

Bunun üzerine jandarma ekipleri çekilirken, köylüler de olaysız bir şekilde köye döndü. Daha sonra aralarında köy Muhtarı Sami Doğan'ın da bulunduğu bir komisyon, Karakoçan Kaymakamlığı'nda Kovancılar Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli ile basına kapalı bir görüşme yaptı. Görüşme sonrası bir açıklama yapan Muhtar Doğan, "Kaymakam hanıma sorunlarımızı anlattık. Bizi can kulağıyla dinledi ve bu konuyu vali beyle görüşeceğini söyledi. Görüşmeden sonra sonucu da bize bildirme sözünü verdi. Biz de artık bekleyeceğiz" diye konuştu.

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YEREL haberleri
ÇOK OKUNANLAR
SON YORUMLANANLAR
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Oto Kiralama
Elazığ Oto Kiralama
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Lider Vinç Kiralama
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye