Anasayfa
Masaüstü Görünüm
Geri Dön

CHP'DEN ELAZIĞ'A ÇIKARTMA!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirmesiyle 30 milletvekili ile perşembe günü Elazığ'a gelecek.

   CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Elazığ'da 24 Ocak 2020'deki 6,8 büyüklüğündeki depremden sonra hala hasarlı binaların yıkımının sürdüğünü, artçı depremlerin devam ettiği Elazığ'da binaların taşıyıcı özelliğini kaybettiğini ifade eden Erol, büyüklüğü 6,8'den daha düşük ölçekli bir depremin orta hasarlı binaları ağır hasarlı statüsüne getirebileceğini, yıkımların ve can kaybının olabileceğini dile getirdi.

   Gürsel Erol, "Elazığ milletvekili olarak deprem konusunu sürekli gündeme getiriyorum. Elazığ'daki orta hasarlı binaları güçlendirmeyle ayakta tutma şansımız yok. Orta hasarlı binalar, içine girilebilecek, yaşanabilecek halde değil. Bunların ağır hasarlı ilan edilerek bir an önce yıkılması ve yeniden yapılması lazım. Kentsel dönüşümün mutlaka hızlı bir şekilde iyileşmesi, kentsel dönüşüm yetkisinin belediyeye verilmesi gerekiyor. Bu kapsamda kullandırılacak kredilerin uzun vadeli ve faizsiz olmasını da talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

   CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirmesiyle 30 milletvekilinin perşembe günü Elazığ'a giderek incelemelerde bulunacağını bildiren Erol, bu ziyarette, depremin ardından vatandaşların beklentilerinin karşılanıp karşılanmadığı konusunda inceleme yaparak rapor hazırlayacaklarını bildirdi.

Günün Diğer Haberleri