Anasayfa
Masaüstü Görünüm
Geri Dön

İl Hıfzıssıhha Kurulu’ndan Yeni Kararlar

Elazığ İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından Elazığ’da uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamalarıyla ilgili yeni kararlar alındı.

  Elazığ İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Erkaya Yırık Başkanlığında Elazığ Valiliği Toplantı Salonunda Cuma günü saat 17.00'da olağanüstü olarak toplandı.

  Toplantıda hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağında paket servisi yapan işyerleri ile ilgili İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi çerçevesinde alınan karar açıklandı.

Yapılan Açıklamada: 

"Koronavirüs (Covid19) salgınıyla mücadele kapsamında, toplum sağlığını korumak, salgının yayılım hızını kontrol altında tutmak ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetmek, sosyal izolasyonu temin etmek ve fiziki mesafeyi korumak amacıyla pek çok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir. Bu doğrultuda hafta içi ve hafta sonlarında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları göz önünde bulundurularak çeşitli genelgelerimizle işyeri/işletmelerin çalışma saatleri ve çalışma usullerinde düzenlemeler yapılmıştır.

  Bu çerçevede ilgi (a) Genelgemizde hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre içerisinde 21.00-24.00 saatleri arasında yeme içme yerlerinin (lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb.) paket servis şeklinde hizmet verebilecekleri, tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan Cumartesi ve/veya Pazar günlerinde ise yeme içme yerlerinin 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet verebilecekleri belirtilmiştir.

 

   İçişleri Bakanlığı’nın 09.04.2021 tarih 6354 sayılı Genelgesi doğrultusunda:

1.Vatandaşlarımızın yemek ve gıda ihtiyaçlarının online sipariş yoluyla karşılanabilmesi ve uygulamada birliğin sağlanması amacıyla tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak 10­11 Nisan 2021 Cumartesi ve Pazar günlerinde; lokanta/kafe/restoran gibi yeme­içme yerlerinin hafta içi olduğu gibi 10.00­24.00 saatleri arasında paket servis şeklinde hizmet verebilmelerine,


2.Alınan kararlara uymayanlara 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına,
Oy birliği ile karar verilmiştir."

Günün Diğer Haberleri