Anasayfa
Masaüstü Görünüm
Geri Dön

Başkan Şerifoğulları'ndan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak "Kamuoyunu hızlı ve etkili bir biçimde bilgilendirmek için gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışan basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum." dedi.

Başkan Şerifoğulları mesajında;

“24 Temmuz 1908 tarihi, Türk basınının gelişmesinde ve ifade özgürlüğünün yerleşerek bugünlere ulaşmasında önemli bir yere sahiptir. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından birisi kuşkusuz basındır. Basın; meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde tarafsız, doğru, hızlı biçimde bilgi ve haber vererek halkın haber alma hakkını sağlamada büyük bir güce sahiptir. Her türlü koşul ve şartlar altında büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren basın mensuplarımız, demokratik hayatımızın gelişim sürecinde halkı bilgilendirme, bilinçlendirme ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulmasına çok büyük katkı sunmaktadırlar. 

Milletimizin sesi ve vicdanı olan basınımız, 15 Temmuz sürecinde de vatan hainlerinin darbe girişimine karşı dik bir duruş sergileyerek milletimizin yanında yer almış, darbe girişiminin bertaraf edilmesinde önemli bir görev üstlenmiştir. 

Bu duygu ve düşüncelerle Türk basınında sansürün kaldırılmasının 113. yıl dönümünde gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışan  yerelden ulusala tüm basın çalışanlarımızın  ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”ifadelerine yer verdi.

Günün Diğer Haberleri