Anasayfa
Masaüstü Görünüm
Geri Dön

Başkan Semih Erdem'den 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Semih Erdem bir mesaj yayınladı. Başkan Erdem; “Özgür ve güçlü bir basın her daim gereklidir” dedi.

Başkan Salih Erdem mesajında; “Basından sansürün kaldırılışının 113. yılını karşılıyoruz. Özgür ve güçlü basın her daim gereklidir. Bunun için gazeteciler de basın işletmeleri de desteklemelidir. Dünden bugüne basın, toplumsal yaşamın en önemli unsurlarından biri, milletimizin ortak sesidir. 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı kutlu olsun” dedi.

 

Başkan Semih Erdem mesajının devamında ; "Ülkemizde uzun süre 24 Temmuz Basın Bayramı olarak kutlanmakla birlikte,  ne yazık ki bir süredir gazetecilerin ‘Bayram’ kutlayacak hâli kalmamıştır. Basın işletmeleri ile basın çalışanlarının ciddi ekonomik zorluklar yaşadığı günümüzde biz de, ‘Basın Bayramı’ kutlayacak değiliz! Geleneksel medya işletmeleri ve çalışanlarının internetle birlikte ciddi bir dijital değişim ve dönüşüme zorlandığı günümüzde ‘Yeni Medya’ da birçok sorunlar yaşanmaktadır. Devlet mevzuat ve uygulamaları ile teknolojinin, değişimin gerisinde kalmaktadır. Bir an önce tüm medya sektörünü, çalışanları ve meslek örgütlerinin yapılarını düzenleyen ‘Kapsamlı bir basın kanunu’ çıkartılmalıdır. Ekonomik darboğaz içindeki yaygın, özelliklede yerel medya kuruluşları ve çalışanlar için artık kamuoyunu özgürce bilgilendirme gayretinden bahsedebilmek çok zordur. Ekonomik olarak güçlü olmayan medya işletmelerinin ve gazetecinin tam bağımsız gazetecilik yapacağını söylemek ütopyadır.  Özgür basın herkese lazımdır. Kaldırıldığını söylediğimiz sansür,  ne yazık ki dün de, bugün de şu veya bu şekilde ’örtülü’ olarak maalesef varlığını sürdürmektedir. Farklı güç odaklarınca uygulanan ‘örtülü sansüre’ medya yöneticileri tarafından uygulanan ‘oto sansürü’ de eklersek bugün halimiz 113. yıl öncesinden çok da iç açıcı değil!  Tüm şartlar altında; doğru, tarafsız, gerçek haber yaparak bizleri olaylar, haberler hakkında aydınlatan haberdar eden tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı kutlu olsun. Umarız gelecek yıl bayramımızı bayram gibi kutlayabiliriz” dedi.

Günün Diğer Haberleri