Anasayfa
Masaüstü Görünüm
Geri Dön

Başkan Şerifoğulları Tarihi Hüseynik Yolu’nda İncelemelerde Bulundu

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Harput Mahallesi ile Hüseynik arasındaki ulaşımı sağlayan tarihi “Şeher Yolu”nun turizme kazandırılması için başlatılan çalışmaları yerinde inceledi.

  Tarihi süreçte kervanların kullandığı ve türkülere konu olan “Şeher Yolu”nun yapılacak rekreasyon çalışmalarıyla yeniden eski cazibesine kavuşması için çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda Başkan Şerifoğulları, Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan Harput Mahallesi ile Hüseynik arasındaki yolun turizme kazandırılması için gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi.

İncelemeleri sırasında Başkan Şerifoğulları’na, Ulukent Mahalle Muhtarı Ayhan Atlan eşlik etti.

PROJENİN İKİNCİ AŞAMASINDA REKREASYON ÇALIŞMALARINA BAŞLANACAK

Başlatılan çalışmalar doğrultusunda yol güzergâhında güvenlik açısından ihtiyaç duyulan kısımlarda taş duvar örüm çalışmaları devam ediyor.

Projenin ikinci aşamasında rekreasyon çalışmalarına başlanacak. Gerçekleştirilecek çalışmalar doğrultusunda toplam 2100 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde yürüyüş yolu olarak düzenlenecek tarihi yol güzergâhı korkuluklarla çevrelenecek.

Ağaçlandırma çalışmalarıyla yeşil bir doku kazanacak güzergâh; oturma ve dinlenme alanları, seyir terasları ve çeşmelerle yeni bir görünüme bürünecek.  Proje, geleceğin turizm merkezlerinden biri olma yolunda ilerleyen Harput turizmine ise katkı sağlayacak.

Günün Diğer Haberleri