Anasayfa
Masaüstü Görünüm
Geri Dön

YASEMİN AÇIK;“DAHA FAZLA VAKİT KAYBETMEDEN COVID-19 AŞILARIMIZI OLMALIYIZ”

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Covid-19 haritasında yüzde 63,4 aşılanma oranıyla turuncu kategoride olan Elazığ’daki hemşehrilerine önemli uyarılarda bulundu. Covid-19 pandemisini yenmenin tek yolunun aşı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Açık, “Bir an önce maskesiz hayata dönmek, çocuklarımızı güvenle okula göndermek, dükkanlarımızın kepenklerini gönül rahatlığıyla açık tutmak için aşılarımızı olmalı, mavi kategorideki iller arasında yerimizi almalıyız” dedi.

Türkiye’de ilk Covid-19 aşısını 13 Ocak 2021 tarihinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca oldu. Aradan geçen 10 aylık sürede 114 milyon doza yakın aşı yapıldı, Türkiye genelinde iki doz aşı yaptıranların oranı yüzde 76’ya ulaştı. Ancak özellikle Batı illerinde aşılanma oranı mavi kategoriyi gösteren yüzde 75 seviyesini geçerken Doğu illerinde bu oran daha düşük kaldı. Elazığ da yüzde 63,4 çift doz aşılanma oranı ile henüz turuncu kategoride yer alan iller arasında yer alıyor. Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Elazığ’daki aşılanma oranının halen arzu edilen seviyeden düşük olması nedeniyle hemşehrilerine önemli uyarılarda bulunarak, herkesi Covid-19 aşısı olmaya davet etti.

Prof. Dr. Yasemin Açık: “Sağlıklı günlere dönmek bizim elimizde”

 Türkiye’de ilk vakanın görülmesinin üzerinden 19 ay geçtiğini hatırlatan Prof. Dr. Yasemin Açık, “Bu süre boyunca sevdiklerimizi, yakınlarımızı kaybettik. Maskelerimizin ardında yaşıyor, çocuklarımıza dahi sarılamıyoruz. Oysaki bir an önce Covid-19 öncesindeki sağlıklı günlerimize dönmek yine bizim elimizde. Eğer çocuklarımızı güvenle okula göndermek, komşularımızla eskisi gibi bir arada olmak, dükkanlarımızın kepenklerini gönül rahatlığıyla açık tutmak istiyorsak vakit kaybetmeden aşılarımızı olmalı, mavi kategorideki iller arasında yerimizi almalıyız” dedi. 

“Kulaktan dolma bilgilere değil bilime inanalım”

Elazığ halkının Covid-19 aşısıyla ilgili olarak özellikle sosyal medyada dolaşan kulaktan dolma bilgilere itibar etmemesi gerektiğinin altını çizen Açık sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu topraklar bugüne kadar çok sayıda bilim insanı çıkardı, akademik eğitim alan binlerce öğrenciye ev sahipliği yaptı. Şimdi olduğu gibi bundan sonra da yalnızca bilime ve bilimsel çalışmalara güvenmeliyiz. Kulaktan dolma bilgilerin kimseye hiçbir faydası olmaz. Tam aksine bu yalan yanlış sözleri Covid-19’a karşı verilen mücadelemizde bizi geriye götürür.”

“Elazığ halkı bölgeye örnek olmalı”

Elazığ’ın yanı sıra bölgedeki illerde de aşılanma oranının Türkiye ortalamasının altında olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Açık, “Başta komşu iller olmak üzere bölgedeki düşük aşılanma oranı sağlığımızı tehlikeye atıyor. Elazığlı hemşehrilerimi ve bölgedeki tüm vatandaşlarımızı bir an önce aşılarını olmaya davet ediyorum. Elazığ halkının bölgeye örnek olacağına ve bu zor günleri hep birlikte aşacağımıza inanıyorum” diye konuştu. 

Günün Diğer Haberleri