Anasayfa
Masaüstü Görünüm
Geri Dön

ELAZIĞ’DA ALTYAPI YENİLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR ELAZIĞ’IN KRONİK SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “BU ÇALIŞMA CESARET VE SABIR GEREKTİRİR” “BU SORUNU VATANDAŞLARIMIZLA OMUZ OMUZA VEREREK ÇÖZÜME TAŞIYACAĞIZ”

 Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın şehrin kronikleşmiş sorunlarının başında yer alan altyapı sorununu çözüme ulaştıran altyapı yenileme projesine yönelik çalışmalar devam ediyor. 
Başkan Şerifoğulları, şehrin geleceğine değer katan üstyapı çalışmalarının yanı sıra altyapı sorununu uzun yıllar çözüme ulaştıracak çalışmanın planlı ve programlı bir çalışmayla devam ettiğini ifade ederek, “Altyapı yenileme çalışması, şehrimiz adına kaçınılmaz bir noktadır. Bu sorunu kökten çözüme ulaştırıyoruz. Sonuç itibariyle 1980’li yıllardan kalma asbestli borular sökülerek içme suyu hatları polietilen borularla sağlıklı bir yapıya kavuşturulacak. Böylece vatandaşlarımız hem kaliteli ve sağlıklı içme suyuna kavuşmuş olacak hem de altyapı yetersizliğinden kaynaklanan kayıplar önlenerek su tasarrufu sağlamış olacağız. Şehrimizi altyapısıyla üstyapısıyla en iyi şekilde geleceğe hazırlıyoruz. Şehrimizin dört bir yanında altyapıdan üstyapıya, ulaşımdan  çevresel yatırımlara, kültürel ve sosyal çalışmalara her alanda çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Memleket sevdasıyla attığımız bu adımların sonucunda Elazığ’ımız altyapısıyla üstyapısıyla hemşehrilerimiz için konforlu bir şehir statüsüne kavuşmuş olacak.” dedi. 
“ZORLU VE MEŞAKATLİ BİR SÜREÇ, VATANDAŞLARIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUM”
 Şehrin bütün olarak altyapısının yenilenmesine yönelik çalışmanın hayli zorlu ve meşakkatli bir çalışma olduğunun altını çizen Başkan Şerifoğulları, “Bu çalışma cesaret ve sabır gerektirir. Biz cesaretimizi ortaya koyarak çalışmalarımızı başlattık.  Altyapı yenileme çalışmasını yaşayabileceğimiz her türlü zorluğu göze alarak başlattık. Biliyorum bu çalışma özellikle de vatandaşlarımız açısında yaşamı zorlaştıran pek çok sıkıntıyı beraberinde getirmektedir. Bunun farkındayız. Bu sorunu vatandaşlarımızla omuz omuza vererek ivedilikle çözüme taşıyacağız. Hep ifade ettiğim gibi bu çalışmada en önemli güç vatandaşlarımızın desteğidir. Bugüne kadar her çalışmamızda hemşehrilerimizin güçlü desteği yanımızda oldu. Şehrimizin uzun yıllar içme suyu başta olmak üzere altyapı ihtiyacını giderecek bu projemizin tamamlanmasında da hemşehrilerimizin desteği en önemli gücümüz olacaktır. Bizim memleket sevdasıyla ortaya koyduğumuz cesaret ve hemşehrilerimizin desteğiyle şehrimizi çok daha güzel bir noktaya taşıyacağız.” 
ÇALIŞMALAR ŞEHRİN FARKLI NOKTALARINDA DEVAM EDİYOR
Şehrin en önemli sorunlarının başında yer alan altyapı sorununu çözüme taşıyacak içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı, su depoları ve terfi istasyonları yapım işlerini kapsayan altyapı yenileme projesinin 17 mahalleyi kapsayan birinci etap çalışmaları devam ediyor.
BAKIRCILAR SOKAK VE ÖĞRETMENEVİ ÖNÜNDE ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI
Altyapı yenileme projesinin 1. Etap çalışmaları doğrultusunda şehrin merkezi konumunda yer alan Çarşı Mahallesi Bakırcılar Sokak’ta içme suyu hattı döşeme çalışması tamamlandı. Abone bağlantısı gerçekleştirilen alanda vatandaş sağlıklı borulardan akan içme suyuna kavuştu. Öte yandan devam eden Çarşı Mahallesi-Sakarya Caddesi, Belediye Sokak, Saray Cami Meydanı ve Belediye İş Merkezi Üstü Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında üstyapı çalışmalarıyla altyapı yenileme çalışmaları da koordineli bir şekilde yürütülüyor.
Tarihi Öğretmenevi önü- DSİ Bölge Müdürlüğü arasında yürütülen içme suyu hattı altyapı yenileme çalışmaları tamamlandı. Abone bağlantıları da gerçekleştirilen alanda vatandaş sağlıklı borulardan akan içme suyuna kavuştu.

YILDIZBAĞLARI VE FEVZİ ÇAKMAK MAHALLELERİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Altyapı yenileme projesi kapsamında, Yıldızbağları ve Fevzi Çakmak Mahallelerinde içme suyu hattı yenileme çalışmaları devam ediliyor. 
Ayrıca Fırat Üniversitesi yerleşkesinde de içme suyu hattı yenileniyor. Alanda 800 mm çapındaki içme suyu hattı döşeme çalışmasıyla içme suyu hattı yenileniyor. 
AKSARAY MAHALLESİ'NDE KANALİZASYON ALTYAPISI YENİLENİYOR

Şehrin geleceğine yönelik en büyük yatırım olan altyapı yenileme çalışmaları kapsamında içme suyu altyapısının yenilenmesinin yanı sıra yağmur suyu ve kanalizasyon hattının yetersiz kaldığı bölgelere toplayıcı hat döşenmesi de gerçekleştiriliyor.
Proje kapsamında, şehrin yağışlar sonrası altyapı yetersizliğinden kaynaklanan sorunları çözüme taşıyacak yağmur suyu drenaj hattı döşeme çalışmalarına da başlanıldı. Aksaray Mahallesi'nde başlatılan çalışmalar kapsamında 1200 mm çapında yağmur suyu drenaj hattı döşeniyor. Ayrıca Aksaray Mahallesi’nde kanalizasyon hattı altyapısına yönelik çalışmalara da başlanıldı. Aksaray Mahallesi’nde 1000 mm çapında kanalizasyonda hattı döşeme çalışması gerçekleştiriliyor.

Günün Diğer Haberleri