Anasayfa
Masaüstü Görünüm
Geri Dön

Vali Dr. Ömer TORAMAN' ın “Yeni Yıl Kutlama” Mesajı

Valimiz Dr. Ömer TORAMAN yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı.. .

Vali Ömer Toraman mejajinda şunları kaydetti;

Değerli Elazığlı Hemşehrilerim,

 
Sevinçleri ve hüzünleriyle ülkemizde ve dünyada önemli gelişmelere ve olaylara sahne olan 2023 yılını geride bırakırken, yeni umut ve beklentilerle yeni bir yıla girmenin heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.
Yeni yılda Elazığ’ımızın her yönüyle kalkınmış bir kent haline gelmesi, en önemli hedefimiz olacaktır. Bu konuda tüm kamu kurum-kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları ile ilimizin bir bütün olarak bir iradeye sahip olması, en büyük gücümüzdür. Bu birlik ruhunun yeni yılda da devam edeceğine inancımız tamdır.
 Yıl içinde ilimiz de dahil olmak üzere, 11 ilimizi derinden etkileyen 06 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem afetleri sonucu ilimizde hasar tespit çalışmaları hızlı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. İl merkezde ve ilçelerde yapımına başlanılan 2.457 konutun inşaatı tamamlanmak üzere olup, peyderpey hak sahiplerine teslimi yapılacaktır.
Bununla birlikte 2020 yılında ilimizde meydana gelen depremler sonrası konutlarından hak sahipliği bulunan vatandaşlarımızdan 21.902’sinin sürecini tamamlamış bulunmaktayız. Afet konutlarının dışında, 1.164 sosyal konut yapımı tamamlanmış olup, anahtar teslimi yapılmıştır. Ayrıca Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında ilimizde yapılacak ilave 1.831 konutun hak sahipleri belirlenmiştir.
Deprem sürecinde yakın ilgi ve alakalarını esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere tüm bakanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.
Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yakışır çok daha büyük bir atılıma başlayacağımız ve “Türkiye Yüzyılı” adıyla girdiğimiz bu yeni dönemde, daha önce başlatılan ve devam eden projeleri takip ederek tamamlamak, ilimizin sosyal, kültürel, ekonomik gelişimine, tanıtımına katkısı olacak yeni projeler üretmek ve vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.
2023 yılında ülkemizi ve milletimizi derinden etkileyen olumsuzlukların, umutla gireceğimiz 2024 yılında yaşanmaması, en büyük insan hakları ihlali yaşanan Gazze başta olmak üzere, tüm dünyada sevgi, barış, dostluk ve hoşgörünün egemen olması, doğal afetler, kazalar ve benzeri olaylarla karşı karşıya kalınmaması en büyük dileğimizdir.
Bu düşüncelerle salgın, deprem ve sel felaketi başta olmak üzere,
geride bıraktığımız dönemde dar-ı bekaya uğurladığımız vatandaşlarımızı;
vatanımızın bekası için gözlerini kırpmadan ölüme yürüyen kahraman
şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyorum.
Yeni yılın ülkemize ve dünyamıza, huzur, mutluluk,
sağlık ve refah getirmesini temenni ediyorum.
 
 
 
 
 
 
 
Günün Diğer Haberleri