İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı


Bu haber 2016-04-13 10:22:05 eklenmiş ve 677 kez görüntülenmiştir.

Elazığ Valiliği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Murat Zorluoğlu başkanlığında yapıldı.

İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü tarafından organize edilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında 2016 yılında kurumların yatırımları değerlendirildi.

İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Murat Zorluoğlu, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Karahan Çelik, Vali Yardımcısı Üzeyir Yılmaz, İlçe Kaymakam ve Belediye Başkanları, yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile STK’ların yetkilileri katıldı.

Toplantının açılışında bir değerlendirme yapan Vali Murat Zorluoğlu şunları söyledi, “ Bu yıl devlet bütçesi de yatırım programı da seçimlerden dolayı biraz gecikmeli olarak görüşüldü ve kabul edildi. Burada Elazığ’la ilgili olarak spesifik projeler var ayrıca Bakanlıklara muhtelif işler başlığı altında verilen ödenekler iller bazında henüz belirlenmediği için şuanda bizim toplam proje sayımız ve ilimizin ödeneği tam olarak belirlenememiştir. Ancak yapılacak çalışmalar neticesinde daha sonra bu proje sayıları ve ödenek miktarları değişecektir. Şuan itibariyle 69 projenin 2016 yılı başlangıcında öngörülen yatırım ödeneği toplamı 321 milyon 297 bin olarak öngörülüyor. Tabi bu ödenek yıl içerisinde muhtelif projelerde ilimize düşen miktarlar belli olduğunda daha da artacaktır.

2016 yılı Elazığ yatırım bütçesini kurumlar bazında değerlendirdiğimizde Devlet Su İşleri 9. Bölge Müdürlüğü 57 milyon 257 bin , EÜAŞ Keban HES İşletme Müdürlüğü 53 milyon 802 bin , Orman Bölge Müdürlüğü’nün 52 milyon 385 bin gibi rakamlarla 2016 yılı yatırım programlarında var olduklarını görüyoruz. Yine Fırat Üniversitesi Rektörlüğü’ne 40 milyon , İlbank AŞ Bölge Müdürlüğü’ne 35 milyon , Teiaş 13. Bölge Müdürlüğü’ne 26 milyon , İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 12 milyon , Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’ne 7 milyon yatırım ödeneği ayrıldığını diğer kurumlarımız için ayrılan bütçe ile birlikte 2016 yılı toplam yatırım ödeneğinin 321 milyon ye ulaştığını görüyoruz.

12 proje ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 10 proje ile Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü ve 9 proje ile Devlet Su İşleri 9. Bölge Müdürlüğü, 8 proje ile Fırat Üniversitesi Rektörlüğü öne çıkmaktadır.

Mahalli İdare Yatırımlarına baktığımızda Elazığ Belediye Başkanlığı’na ait 226 milyon 850 bin proje bedelli 17 proje bulunmakta olup, bu projeler için 2016 yılında ayrılan ödenek 107 milyon 653 bin dir. Elazığ Belediye Başkanlığı’na ait 17 projeden 8’i devam etmekte, kalan 9 proje içinse hazırlık çalışmalarının sürdüğü görülmektedir. Bunun yanında Elazığ İl Özel İdaresi’nin toplam 42 milyon 227 bin proje bedelli 137 projesi bulunmaktadır.

Vali Zorluoğlu: Projelerin biran önce hayata geçirilmesi önemli

İlimizde gerek merkezi idare kuruluşları gerek belediyelerimiz ve İl Özel İdaremiz yapacağı bu yatırımlarla şehrimizin kalkınma hamlesine önemli katkılar yapacağımıza inanıyoruz. Ben bütün Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızdan, Kaymakamlarımızdan, Belediye Başkanlarımızdan yatırım programlarında yer alan işleri titizlikle takip etmelerini, biran önce ihale edilmesi ve hayat geçirilmesi için azami bir çaba göstermelerini kendilerinden bekliyorum.

2016 yılı bütçemizin ve 2016 yılı devlet yatırım programının Elazığ’ımıza taalluk eden iş ve projelerinin 2016 yılı içerisinde inşallah başarıyla yürütüleceğine inanıyor ve bu yatırım programının ilimize ve Elazığ’lı hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında ilk kez Belediye Başkanlığı adına sunum yapan Belediye Başkan Yardımcısı Karahan Çelik, belediyemizin yapmış olduğu hizmetleri aktarma fırsatı verildiği için Vali Murat Zorluoğlu’na teşekkür ederek Elazığ Belediyesinin 2016 yılı içerisinde yaptığı ve devam eden projeler hakkında kurula bilgi verdi.

Toplantı daha sonra yatırımcı kurum ve kuruluşların yapmış oldukları yatırımlar ile devam eden projeler değerlendirildi.

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DİĞER haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye